Dziękuję
Wszystkim za odwiedziny i miłe słowa
renatas pisze:
oj,tak tak

szczególnie to widać,kiedy się wyjedzie na wycieczki wgłąb kontynentu,my przez 7 dni mieliśmy wypożyczony samochód i zwiedziliśmy całą wyspę.
Dokładanie. My ogólnie preferujemy aktywne spędzanie czasu, nawet w tych egzotycznych krajach (oczywiście plażowanie, jak najbardziej, ale w mniejszym stopniu) i mamy taką zasadę, że zawsze kiedy wybieramy się na wakacje wcześniej wertujemy Internet, szukamy ciekawych miejsc, które później staramy się odwiedzić - z dala od tych typowo turystycznych - maleńkie miasteczka, wioseczki oddalone od zgiełku miejskiego i turystów, uliczne targi, jedzenie w maleńkich knajpkach, poznawanie ludzi tam mieszkających - dzięki temu udaje nam się lepiej poznać dane miejsce i kulturę
Dziękuję za miłe słowa
Bugenwillę hoduję w domu. W zeszłym roku pod koniec maja wypatrzyłam ją na jednym z naszych wiejskich festynów. Na początku zrzuciła wszystkie przykwiatki, później powędrowała do ogródka rodziców - stała tam całe lato, ale w międzyczasie zaatakował ją przędziorek, zrzuciła wszystkie listki. Stała tak bidulka, nie wiedziałam co z nią zrobić, zapytałam tutaj na FO i dzięki radom została odratowana

Jesienią zabrałam 'badylka' do domu. Całą zimę spędziła na parapecie, na którym stoi do teraz. Szczerze przyznać muszę, że boję się ją wynosić gdziekolwiek - zwłaszcza, że pięknie teraz wygląda i chyba tutaj już zostanie
Mam jeszcze kilka malutkich variegatek znalezionych w ogrodniczym - udało mi się uratować je przed kompostownikiem, ale czy uda mi się je odratować, to dopiero się okaże...
A różowa z każdym dniem piękniejsza...
Moi kolejni podopieczni
Ledeburia
Gasteria brodawkowata
Kalanchoe bells
Jeszcze nigdy u mnie nie kwitło, ale mam nadzieję, że w końcu się doczekam...
Kalanchoe orygalis
Senecio articulatus
Palma Madagaskaru z jednym listeczkiem...
Już niebawem będą kolejne kwitnienia
Fiołek różowy
Skrętnik, prawdopodobnie niebieski
Dostałam go w zeszłym roku od cioteczki jako malutką sadzonkę, pierwszy raz u mnie będzie kwitnąć
I jeszcze jeden od cioci i również jego pierwsze kwitnienie u mnie