Moje roślinki - Kasia1007

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje roślinki - Kasia1007

Post »

Wielkie ;:138 dla Hojek. :D
Fotka trzmiela w kwiatuchu krokusa ;:333
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Kasia1007
500p
500p
Od: 19 maja 2012, o 13:06

Post »

Dziękuję Wszystkim za odwiedziny i miłe słowa ;:4

renatas pisze: oj,tak tak ;:108 szczególnie to widać,kiedy się wyjedzie na wycieczki wgłąb kontynentu,my przez 7 dni mieliśmy wypożyczony samochód i zwiedziliśmy całą wyspę.
Dokładanie. My ogólnie preferujemy aktywne spędzanie czasu, nawet w tych egzotycznych krajach (oczywiście plażowanie, jak najbardziej, ale w mniejszym stopniu) i mamy taką zasadę, że zawsze kiedy wybieramy się na wakacje wcześniej wertujemy Internet, szukamy ciekawych miejsc, które później staramy się odwiedzić - z dala od tych typowo turystycznych - maleńkie miasteczka, wioseczki oddalone od zgiełku miejskiego i turystów, uliczne targi, jedzenie w maleńkich knajpkach, poznawanie ludzi tam mieszkających - dzięki temu udaje nam się lepiej poznać dane miejsce i kulturę ;:3 :tan
Dziękuję za miłe słowa ;:180
Bugenwillę hoduję w domu. W zeszłym roku pod koniec maja wypatrzyłam ją na jednym z naszych wiejskich festynów. Na początku zrzuciła wszystkie przykwiatki, później powędrowała do ogródka rodziców - stała tam całe lato, ale w międzyczasie zaatakował ją przędziorek, zrzuciła wszystkie listki. Stała tak bidulka, nie wiedziałam co z nią zrobić, zapytałam tutaj na FO i dzięki radom została odratowana ;:138 Jesienią zabrałam 'badylka' do domu. Całą zimę spędziła na parapecie, na którym stoi do teraz. Szczerze przyznać muszę, że boję się ją wynosić gdziekolwiek - zwłaszcza, że pięknie teraz wygląda i chyba tutaj już zostanie ;:108
Mam jeszcze kilka malutkich variegatek znalezionych w ogrodniczym - udało mi się uratować je przed kompostownikiem, ale czy uda mi się je odratować, to dopiero się okaże...
A różowa z każdym dniem piękniejsza... :heja
Obrazek

Obrazek

Moi kolejni podopieczni ;:3

Ledeburia
Obrazek

Gasteria brodawkowata
Obrazek

Kalanchoe bells
Jeszcze nigdy u mnie nie kwitło, ale mam nadzieję, że w końcu się doczekam...
Obrazek

Kalanchoe orygalis
Obrazek

Senecio articulatus
Obrazek

Palma Madagaskaru z jednym listeczkiem... :(
Obrazek

Już niebawem będą kolejne kwitnienia :heja

Fiołek różowy
Obrazek

Skrętnik, prawdopodobnie niebieski
Dostałam go w zeszłym roku od cioteczki jako malutką sadzonkę, pierwszy raz u mnie będzie kwitnąć
Obrazek

I jeszcze jeden od cioci i również jego pierwsze kwitnienie u mnie
Obrazek
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Różowe cudeńko ;:167 Trzymam też kciuki za pozostałe kwitnienia ;:333 Senecio :shock: Cóż to za dziwo???
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:172
Kasiu dużo różnorodnych ciekawych zdjęć roślinek; Ledeburia, Senecio articulatus i Gasteria brodawkowata to roślinki dla mnie niaznane.
Powodzenia
;:3
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Kasia1007
500p
500p

Post »

Dzięki Natalko :) Senecio to sukulent ;:108 W moim mieszkanku (poddasze) letnią porą jedynie sucholubki mają się dobrze, tak, że troszkę ich mam. Już teraz temperatury dochodzą do 30 stopni, a to dopiero początek... Dlatego też w przyszłym tygodniu wywożę do domu rodzinnego część roślinek, m.in. fiołki, skrętniki, bo w zeszłym roku kilka mi padło od tych upałów.

Dzięki Stefanku ;:3 Jeszcze troszkę różnych roślinek mam u siebie, tak, że zapraszam :tan
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Ooo, to Twoje mieszkanko bije na głowę nawet moje jeśli idzie o temperatury... U mnie okna pd i zach, 2 piętro i dookoła żadnych drzew ani budynków - słonko potrafi przygrzać nieźle nawet zimą ;:3
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Kasiu przyznam, że ostatnia prezentacja zrobiła na mnie ogromne wrażenie.
tricolorka pięknie ubarwiona, wiele obfitych kwitnień i Senecio jakiego jeszcze nigdy nie widziałam. Super-bardzo ciekawie :)
A ta Gloksynia? Moje nowe ;:167 Czy ta pokazana na fotce i zapowiadająca obfite kwitnienie też jest wyhodowana z listka? Jest piękna...
Awatar użytkownika
Kasia1007
500p
500p

Post »

Natalko, u mnie są tylko dwa okna 'normalne', reszta dachowe. W sypiani od samego ranka ukrop, spać się nie da po całym dniu, jak się nagrzeje, nawet rolety przeciwsłoneczne nie pomagają. Wiatraki na nic się nie zdały w zeszłym roku, zastanawiamy się nad zainstalowaniem jakiejś porządnej klimatyzacji.

Dziękuję Basiu za miłe słowa ;:180 Tak, ta gloksynia została wyhodowana przeze mnie z listeczka ;:108
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gloksynka cudna..ale Ty wiesz co mnie poruszyło...wiesz wiesz...to różowe cudeńko..moje wymarzone.. :tan
Skrętniczki slicznie kwitna..i ogrodowe też się spisały..bravo Kasiunia ;:138
Awatar użytkownika
Kasia1007
500p
500p

Post »

Dzięki Kasiulka ;:196 Gloksynię mam już dla Ciebie odłożoną, bo moja mamcia ostatnio rozsadzała różne roślinki, szczepki robiła i okazało się, że gloksynii ma w nadmiarze :tan A to różowe może na jesieni będzie dało się podzielić, zobaczymy ;:108
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:172
Dziękuję Kasiu za zaproszenie, ja i tak staram sie śledzić Twój watek na bierząco.
Teraz moze będę miał 3dni przerwy od komputera.
Powodzenia.
;:3
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
agnieszka_
1000p
1000p
Od: 21 gru 2012, o 18:54

Post »

Kasiu ale się u ciebie dzieje ;:oj ;:138 skretnik i fiołek i kochleria wspaniale ;:63
Czekam na piękne kwitnienia ;:65
Awatar użytkownika
jagoda1
200p
200p
Od: 9 mar 2012, o 23:22

Post »

Witaj Kasiu.
Z przyjemnością przejrzałam Twój wątek.Śliczne masz kwiatuszki.Oprócz tych które znam -skrętniki,fiołki ,gloksynie - dużo roślin ,które mnie zaciekawiły i widzę je po raz pierwszy.
Będę do Ciebie zaglądąć na pewno.
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Ale tego napokazywałaś ;:oj
O niektórych nawet nie słyszałam ;:224 ale też fajne ;:215
Gloksynia i bugenwillla są śliczne....ja do niedawna nie przepadałam za kwitnącymi ........ale mi się odmieniło ;:306
I muszę ci powiedzieć że pięknie ci wrzosiec zakwitł....mi teściowa chciała dac to nie wzięłam ;:223
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Ale ślicznie u Ciebie. Bujne roślinki, Masz ;:108
Ledeburia to to samo, cebulica fiołkowa? Wygląda identycznie jak moja cebulica a może wie jej nazwy są w użyciu?
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”