Co to za roślina?
Re: co to za roślina?
To chyba filodendron pnący ( zobacz tutaj http://www.lilak.pl/?p=191 ), lub jakieś epipremnum.
Tak czy siak włóż do wody, a puści korzonki.
Tak czy siak włóż do wody, a puści korzonki.
- eba
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2008, o 14:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Wg mnie to epipremnum, w wodzie puści korzonki.
- Estreva
- 10p - Początkujący
- Od: 8 lut 2013, o 21:51
Przychylam się do ostatniej wypowiedzi...
To nic innego jak popularny Scindapsus czyli Epipremnum.
To nic innego jak popularny Scindapsus czyli Epipremnum.

- lucy23-61
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2011, o 21:06
Re: Co to za roślina?
To nie ma korzeni?
Taki długi pęd bez korzeni w wodzie nie da rady.Radziłabym pociąć na krótsze odcinki i wsadzić je do wody.Powinny sie ukorzenić i bedziesz mieć od razu kilka roślinek.
Taki długi pęd bez korzeni w wodzie nie da rady.Radziłabym pociąć na krótsze odcinki i wsadzić je do wody.Powinny sie ukorzenić i bedziesz mieć od razu kilka roślinek.
mialo korzenie ale po tym jak listki zaczęły sie zwijac obciełam i to chyba bład.dziekuje za rade.Jutro potne na mniejsze czesci.
Witaj
Te "wypustki" na końcu każdego listka to zalążki korzeni. Ja pocięłabym Twoją gałązkę mniej więcej po 2 góra 3 listki plus 2 korzonki do ukorzenienia (to znaczy oberwałabym 2-3 listki i tą część z samymi wypustkami włożyłabym do wody).
Te "wypustki" na końcu każdego listka to zalążki korzeni. Ja pocięłabym Twoją gałązkę mniej więcej po 2 góra 3 listki plus 2 korzonki do ukorzenienia (to znaczy oberwałabym 2-3 listki i tą część z samymi wypustkami włożyłabym do wody).