Kwiatów szykuje się całe stado, zapowiada się kolorowo

Całe szczęście jedna część mediolobiwki (z trzech) prawie nie ucierpiała, więc może jej wybaczę...nyskadu pisze:Żonie trzeba wybaczyć, pewnie nie zrobiła tego specjalniechociaż
Ja też, tym bardziej, że w tamtym roku z kwitnieniami u sulek było kiepsko. W tym sezonie zapowiadają się przyzwoicieOnArt pisze:Czekam na Sulki
U mnie ruszyły "z kopyta" po podlaniu - a są już po drugimnolina pisze:Ile już pączków ,mam nadzieję ,że u mnie też już ruszą powoli
Chyba wszyscy mamy już dość czekania. W tamtym toku o tej porze było już co oglądaćjorkis pisze:Zapowiada się mnóstwo kwiatówczekam niecierpliwie
Jak już wyżej wspomniałem, całe szczęście coś tam z niej pozostało. U mnie praktycznie wszystko co ma powyżej 3 lat jest zapączkowaneczarny pisze:Mediolobiwka, jeśli ma już jakąś rzepkę, nawet jak się spali cały pęd, to i tak daje radę odżyć. Przetestowane na jakichś beznumerkowych pigmejkach. A i jedna knizejka wyselekcjonowana, że powinna dać kwiatuszka. No i czekam na kwiatki. U mnie wcześniej pojedyńcze, teraz zaczyna sę wysyp pąków.
Też im kibicuję, bo jak nie będzie kwiatów, to...Martada pisze:dla zapączkowanych sulek.
Spróbuj ją podlać. Moje lobiwki zaczęły pączkować dopiero jakieś dwa tygodnie po pierwszym podlaniu.Paula15 pisze:Będzie co oglądaćIle pąków
![]()
Moja L. hertrichiana znowu produkuje odrosty zamiast pąków
Siedzi na sucho i pąków brak
Przestaję ją powoli lubić
Podlałam tę moją wredotę- zobaczymyprzemek_pc pisze:Spróbuj ją podlać. Moje lobiwki zaczęły pączkować dopiero jakieś dwa tygodnie po pierwszym podlaniu.Paula15 pisze:Będzie co oglądaćIle pąków
![]()
Moja L. hertrichiana znowu produkuje odrosty zamiast pąków
Siedzi na sucho i pąków brak
Przestaję ją powoli lubić
No i nie jest tak, że do tej pory nic u mnie nie kwitnie. A jakże, Mammillaria microhelia