Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II

Post »

No to świetnie, że znalazłaś nowe źródło, zuch dziewczyna. ;:138 \.
A ja chciałam ci się pochwalić, że godzinę temu zapadła decyzja o nawodnieniu :tan Jestem happy. Pod koniec maja/początek czerwca altana, w połowie czerwca wchodzę z z nawodnieniem i kaskadą ze strumieniem, ścieżka do altany i plac wokół altany.
Jak u ciebie z terminami i kolejnością prac?
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucy zimno strasznie przy tym, prawda?

Iwonka
u mnie nawadnianie pod koniec maja i na początku czerwca reszta, czyli skalniak, kaskada i strumyk. Tylko, że nie wiem jak z tym ostatnim będzie, bo na razie tych kilku tysięcy na strumyk właśnie brakuje w moim budżecie.... Dzisiaj robiłam ostateczne podliczenie i jeśli zrobię strumyk to nie kupię NIC poza tym. Pani P. sama jak zobaczyła kosztorys to zaproponowała zrobienie skalniaka i różnicowanie poziomów terenu teraz a sam strumyk w następnym roku. I znowu z "planu" na ten sezon zrobi się "planik" ze względów ekonomicznych, ale nie narzekam bo już nawet "planik" da początek ogrodowi ;:333 A może się uda... zobaczymy. Na razie skalniak i nawadnianie są pewne a reszta, zobaczymy :wink: Tymczasem zlecenie pocięcia niektórych kamieni na plastry niezbędne do realizacji ścieżek w ogrodzie pochłania wilczą część tzw. " zaskórniaków" w portfelu ;:oj
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Madziu, Iwonko u Was to dopiero będzie rewolucja z pracami, a ile podziwiania potem. Zazdroszczę po cichu tych planów ;:113
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Zazdroszę pola do popisu i ogrodowych planów ;:168 i już nie mogę się doczekać aż zacznie się u Ciebie dziać ;:65
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Madziu, no nic tylko się wkurzyć na takich niesłownych krętaczy. Dobrze, że znalazłaś inne źródło. Ja chyba sobie sama porobię wzorem Joli/April
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Madziu ależ masz plany ogrodowe :D to nic, że nie wszystko się da teraz ,za jednym razem, ale pomalutku i wszystko się uda.... A planu masz wielkie i naprawdę poważne..... ;:oj Jestem pełna podziwu :D
U mnie dziś też baaaardzo wieje, zrobiłam sobie wolne od ogródka, bo wiatr ukręca głowę :roll:
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Bardzo Wam dziękuję za słowa otuchy. Już sama czekam jak na szpilkach na rozpoczęcie prac. Teraz jest taka cisza przed burzą, nuda aż piszczy :lol: Takie przeciętne prace jak porządki, sadzenie , stworzenie rabaty ziołowej, obsadzenie rabaty przed domem... takie tylko :lol: :wink:
Mam nadzieje, że donice już w weekend będą i posadzę te biedne róże.

Jeszcze jedna róża mi dojdzie do posadzenia a mianowicie róża pomarszczona rosnąca za płotem. Jest ogromna, ale niestety ściśnięta pomiędzy bzem a innymi krzakami w rowie. Mam zamiar ją zaadoptować i posadzić po odpowiedniej stronie płotu, czyli u siebie :lol:
Ona ma taaakie kolce, że to dopiero będzie wyzwanie :lol: ( poproszę M o pomoc, na pewno zasłużył :lol: 8-) )
Albo posadzę ją przy tarasie obok Loise Odier, Chopina i New Dawn, albo posadzę całkiem oddzielnie w okolice przyszłej altany, muszę to jeszcze przemyśleć. Ma taki bladziutki kolor wpadający w pudrowy róż, jest naprawdę śliczna, taka naturalna.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Ja taką różycę adoptowałam 2 lata temu. Rosła bida przed biurem-taki dzikus. Zlitowałam się i chociaż długo nie rokowała i chcieliśmy ją wywalić, to w końcu pięknie odbiła. Wykopując ją ze starego miejsca skróciliśmy łodyżki o połowę. Podobno większa szansa, że się przyjmie :roll: Chyba został jakiś korzonek, bo znowu zaczęła wyrastać w starym miejscu. W tym roku może nawet zakwitnie :lol:
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Madziu, róża pomarszczona jako soliter bo strasznie ekspansywna. ;:173
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Madziu, życzę Tobie żeby tak się stało ;:215

Iguś, już nie chciałam dzwonić z pytaniem i głowy zawracać :oops: Na szczęście sama mi odpowiedziałaś ;:196

W ogóle to chyba nie jest róża pomarszczona tylko dzika :lol: Ale to też nie zmienia faktu, że potrzebuje wiele miejsca. Czyli posadzę ją w pobliżu altany, której jeszcze nie ma :D
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Poczytałam zległości w Twoim wątku i sama sobie jestem winna... ;:223 ostrzegałaś, żeby fotek nie oglądać na głodniaka... a ja siedzę biedna w pracy, soki żołądkowe przyspieszyły i chyba pożrę następną osobę, która do mnie wejdzie... ;:306
Mam nadzieję, ze szybko uda Ci się znaleźć fajne donice na taras. Trzymam ;:215 .
A pejzaże masz piękne... ;:170
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Madzia ja z takich dzikich róż mam żywopłot przy furtce :D Moje są koloru czerwonego.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu, uwijasz się z robotą jak pszczółka ;:173 Masz na ten sezon wiele plsnów i nawet jeżeli nie wszystko, co sobie założylas uda się zrealizować to i tak będziesz do przodu ze swoim master planem na ogrod marzeń ;:333 Grunt to nawadnianie, sama zobaczysz efekty na bujnej roslinnosci i nabierzesz ochoty na dalsze prace ;:215
Przykro słyszeć o zakręcie z donicami, oby kolejne źródło nie zawiodło! Jakie róże wylądują w donicach, bo mi umknęlo.. LO, Chopin i Indigoletta przy tarasie? Ta dzika piękność będzie super wyglądać jako soliter ;:108
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Madziu praca wrze na całego, kolory w ogrodzie masz cudne :) Pozdrawiam serdecznie i życzę Ci aby jak najwięcej z planowanych rewolucji udało się w tym sezonie zrealizować ;:196
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Asia, żeby nie było, uprzedzałam :lol: Okolica, gdzie mieszkam są piękne to fakt ;:108

Lucy, właśnie też posadzę ją pod płotem za altaną , licząc na to, że stworzy tam żywopłot :D

Kasiu, dziękuję za miłe słowa ;:196
Różyczki, które czekają na moją litość i wyciągnięcie z dołka, to:
Bordure Rose (Delbara)
Mariatheresia
Pink Fairy
Bonica
Baronesse
Louis Odier
Pink Don Juan
New Dawn
Flame Dance
Eden Rose
Chopin
Angela
Harlow Carr (Aushouse)
Gemma (Harlagoon)
Natasha Richardson
Queen Elizabeth

Wysokie przy tarasie na kratki, niskie do donic ( których jeszcze nie ma :? ) a jesienią przed taras, który do tego czasu będzie już zagospodarowany dookoła :D Jedynie Flame Dance ze względu na kolor inny od pozostałych będzie posadzona przed domem.

Monisia,
bardzo dziękuję ;:196 Jest mi to wsparcie niezwykle potrzebne, bo zaczynam czuć presję :D

Dzisiejsze fotki. Nie są wyszukane, bo robione w biegu, ale są :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tak wygląda ekologiczna kosiarka do trawy:

Obrazek

I ekologiczny system alarmowy:

Obrazek
Tak, lubię koty ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”