Moje spełnione marzenie Małgocha1960
- kasia126126
- 1000p

- Od: 8 cze 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960
Gośka, ale masz donic
Oj matko, będziesz miała co podlewać
A na marginesie - bez opalania da się wytrwać. Ja się nie opalam, unikam słońca bo mam koszmarne przebarwienia na twarzy. Od wiosny do jesieni każde wyjście z domu to porządna porcja kremu na twarz z filtrem 50+. Spoko, kochana, dasz radę 
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 18:15

Uploaded with ImageShack.us
Kasiu,odkąd moja pamięć sięga to ja całe wakacje spędzałam na słońcu,to był mój żywioł.Do 14go niedaleko,zobaczymy co powie lekarka.Co do donic to mam w ziemi aquagel tak jak pisałam i mam nadzieje,ze nie będę codziennie musiała podlewać.
Chyba odbiła mi w jednym miejscu miodunka od Geni,ale biedna staruje od zera.

- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu czytam, że posadziłaś już dalie ( ale chyba nie podkiełkowane) ja dziś zastanawiałam się czy też już nie posadzić. Teraz wiem jutro to zrobię, ze mnie taka małpa co inni sadzą to i ja sadzę 
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Oj, Gosiu, Gosiu Ty chyba sama nie wierzysz, w to, co mówisz
za rok mniej doniczek, za rok nic nie kupuję, ja już przestałam tak mówić, bo co roku i tak to samo, miało być mniej, a jest więcej, ale my przecież to kochamy, fakt człowiek czasami czuje się przemęczony, ale co z tego skoro ja chociaż bardzo chcę, to na tyłku usiedzieć nie mogę, zawsze widzę coś do zrobienia. Pomyśl kochana jak to wszystko za chwilkę zacznie kwitnąć ile radości wniesie w Twoje życie jak cudownie i kolorowo będzie w Twoim pięknym ogrodzie. Głowa do góry, wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki, a żeby troszkę Ci rozweselić, podpytuję czy ten cień na zdjęciach z rozwianą czupryną
to może Ty Małgosiu?
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Gosia jak zwykle zapracowana- masz czas usiąść na tym wspaniałym tarasie i kawę spokojnie wypić? czy wyskakujesz co chwilka bo cos tam dojrzałas i trzeba wyrwac czy podlać....kochana masz piękny ogród- wyluzuj trochę 
Gosiu ja też co roku obiecuję sobie, że nic więcej nie kupuję, niestety co roku szaleję coraz bardziej. Obiecywałam sobie już wiele razy nie upychać roślin, miało być przejrzyście.Kupowanie roślin to choroba nieuleczalna , nie potrafię wyjść ze sklepu ogrodniczego choćby z najmniejszą roślinką.Uściski 
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- Malgolinka

- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Małgosiu
, piszesz o kannach, ja w zeszłym roku zrobiłam błąd , bo podpędziłam je w donicach w domku a potem wysadziłam do ziemi, oczywiście odchorowały to , w tym roku pójdą od razu do ziemi
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
- malgocha1960

Gosiu,to mój błąd również,bo dwie chyba będę musiała obciąć,bo są brzydkie,wyciągniete i bardzo wiotkie.Dzisiaj wsadzę je już do donic,mam nadzieję,ze koniec przymrozków.

Julianno,chyba wszyscy maniacy tak mamy,ale kiedyś trzeba pójść po rozum do głowy.Mój ogród ma czwarty rok,jak to wszystko sie rozrośnie to bedzie jedno na drugim.

Ewa,chyba jeżeli chodzi o ogród to mam adhd,ale jak jest potem słoneczko do opalania to nic mnie nie obchodzi i leżę odłogiem,uwielbiam opalanko.

Iwonko,ten cień to oczywiście ja
Dobrze,ze wczoraj nie robiłam zdjęć bo wygladałabym gorzej jak Chopin po koncercie,dzisiaj oczywiście znowu tak bardzo wieje.Co do obiecanek to muszę wytrzymac chociaż z tym wcześniejszym wysiewaniem.

Dorotko,nie podpedzałam w tym roku,bo raz,ze zajmują dużo miejsca,a po drugie aż tak bardzo szybciej nie zakwitły.Poszły prosto z garażu do ziemi,bez zadnego podpedzania.

Julianno,chyba wszyscy maniacy tak mamy,ale kiedyś trzeba pójść po rozum do głowy.Mój ogród ma czwarty rok,jak to wszystko sie rozrośnie to bedzie jedno na drugim.

Ewa,chyba jeżeli chodzi o ogród to mam adhd,ale jak jest potem słoneczko do opalania to nic mnie nie obchodzi i leżę odłogiem,uwielbiam opalanko.

Iwonko,ten cień to oczywiście ja

Dorotko,nie podpedzałam w tym roku,bo raz,ze zajmują dużo miejsca,a po drugie aż tak bardzo szybciej nie zakwitły.Poszły prosto z garażu do ziemi,bez zadnego podpedzania.

- malgocha1960

Dzisiaj drugi dzień urywania głowy,wczoraj nawet nie wychodziłam na działke.Po południu jak odprowadzałam znajome zrobiłąm lekki obchód,ale nic nowego kwitnącego nie przybyło.Podgladam trawki z ubiegłego roku od sławnego pana,moze 5 sztuk bedzie z 15 kupowanych.

A co powiecie jakby spróbować jednego koleuska wyprowadzić na takie drzewko.Musze pokusić się,bo baaaaardzo wpadło mi w oko.

A co powiecie jakby spróbować jednego koleuska wyprowadzić na takie drzewko.Musze pokusić się,bo baaaaardzo wpadło mi w oko.

- bonia244
- 1000p

- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
Małgosiu śliczne to drzewko z koleusa
ale czy u nas dałoby radę takie wyhodować wątpię
ale warte grzechu
Gosiu czy te kamienne obrzeża masz wysypane prosto na ziemię czy coś podkładałaś pod spód żeby chwaściory nie przechodziły
Gosiu czy te kamienne obrzeża masz wysypane prosto na ziemię czy coś podkładałaś pod spód żeby chwaściory nie przechodziły
- malgocha1960

Bonia,mam 3 odmiany koleusa,które względnie szybko rosna i mają duże liscie.Jak by jedna grubszą gałazke ukorzenić i uszczykiwać górę może by coś wyszło z tego? Nie mam agrowłókniny w ogrodzie w ogole,wszystko natura.Dwa razy w sezonie,wiosną i latem odnawiam obrzeża tą specjalna łopatą i to wszystko,nie mam specjalnego problemu z chwastami.Fakt,ze je na bieżąco wyrywam,bo mam na to czas,ale nie ma ich aż tak duzo.
Inna sprawa,ze bez przerwy zmieniam te rabaty to z agrowłoknina byłby większy problem.

Tu mam przygotowane już na begonie,wsadzę po dwie sztuki,nadal obawiam się przymrozków,bo kilka ładnie mi zmroziło,a fuksje nie dochodza do siebie na razie.

Inna sprawa,ze bez przerwy zmieniam te rabaty to z agrowłoknina byłby większy problem.

Tu mam przygotowane już na begonie,wsadzę po dwie sztuki,nadal obawiam się przymrozków,bo kilka ładnie mi zmroziło,a fuksje nie dochodza do siebie na razie.

-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Hej Gosia
Co to jest na ostatnim zdjeciu , bo u mnie tez rosnie i sie głowię
Co to jest na ostatnim zdjeciu , bo u mnie tez rosnie i sie głowię
- malgocha1960

Dorotko,właśnie nie mam pojęcia.Musiałam dostać to od kogos na jakims spotkaniu,trzeba poczekać aż zakwitnie.To jest chyba zimozielone,bo jak sniegi stopniały to juz było na wierzchu w ładnym stanie.
Wczoraj znajome posiedziały dłuzej i nie mogłam zadzwonic,potem powracali z pracy i dzień rozgrzebany.
W ubiegłym roku kupiłam hortensje pnącą,po jakim czasie ona może mi zakwitnąć?

Wczoraj znajome posiedziały dłuzej i nie mogłam zadzwonic,potem powracali z pracy i dzień rozgrzebany.
W ubiegłym roku kupiłam hortensje pnącą,po jakim czasie ona może mi zakwitnąć?

- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgosiu ja nie wyobrażam sobie pracy w moim ogródku bez tej łopatki do obrzeży....świetna sprawa, prawda??
Ślicznie kwitną Ci żonkile, bardzo lubię te kwiatuszki, u mnie niestety nie chcą rosnąć....
Ślicznie kwitną Ci żonkile, bardzo lubię te kwiatuszki, u mnie niestety nie chcą rosnąć....
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Małgosiu moje hortensje pnace tez takie na oko....mysle ze w tym sezonie zakwitnie