SSS 2 czyli czar_nych zmagań cd
- bejka1970
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sty 2012, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: SSS 2 czyli czar_nych zmagań cd
Nowy wątek
a ja taka zarobiona na ogrodzie że dopiero teraz zobaczyłam!
Bejka
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A co stoi na przeszkodzie, żeby dobrze kupić?czar_na pisze:Pat ostrokrzewy to był mój pierwszy typ ale one obupłciowe i trzeba dobrze kupić ,żeby miały owoce. Potem miały być ogniki ale one podobno znowu wymarzają...
A można było mieszkać w bloku i raz w roku walnąć sobie pelargonie na balkonie![]()
Danusiu aniele ! To jeszcze odległości poproszę
Irysy poczekają ile chcesz, z tym, że najwyżej jakby zaczęły znienacka kwitnąć (bo one tak mają, że z zaskoczenia rozkwitają
- Bufo-bufo

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Wąski pokrój chyba ma porzeczka krwista.
- reniusia20
- 1000p

- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu
już po pierwszych zdjęciach widzę że u Ciebie jest piękniutko!
Wiosennie się zrobiło u Ciebie
hmm...muszę się przejść po twoim pierwszym wątku ... miłego dnia życzę!
Wiosennie się zrobiło u Ciebie
- czar_na
- 1000p

- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Danusiu kolczaste było by może dobrym rozwiązaniem na nasze psy. Trochę by je może hamowało w pędzie do ogrodzenia chociaż w sumie plaster w pysku wyrwane berberysy mi na powitanie przynosił...
Jestem coraz bliższa temu by cyprysy zostawić tak jak są i niech rosną w szpaler a przed nimi utworzyć 1 rabatę. Stworzyłam coś takiego.
Rośliny na niej to kalina, ogniki, azalie, funkie, jałowiec płożący, miskant chiński, kortederia pampasowa + kwitnące akcenty.

Jestem coraz bliższa temu by cyprysy zostawić tak jak są i niech rosną w szpaler a przed nimi utworzyć 1 rabatę. Stworzyłam coś takiego.
Rośliny na niej to kalina, ogniki, azalie, funkie, jałowiec płożący, miskant chiński, kortederia pampasowa + kwitnące akcenty.

- Bufo-bufo

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
no i super to wygląda. A słońce z której strony świeci: zza cyprysików czy na cyprysiki?
- czar_na
- 1000p

A tu między bramą a furtką (robiłam na podstawie rosnącego tam już lilaka meyera)

Za cyprysami (i ścianą lasu) jest wschód. Rabata miałaby ekspozycję południowo -wschodnią przy czym słońce jest na niej dopiero od 10 gdy pokona wysokość sosen i do 14-15 kiedy to znowu drzewa rzucają cień na przód domu.\

Za cyprysami (i ścianą lasu) jest wschód. Rabata miałaby ekspozycję południowo -wschodnią przy czym słońce jest na niej dopiero od 10 gdy pokona wysokość sosen i do 14-15 kiedy to znowu drzewa rzucają cień na przód domu.\
-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Bardzo mi się podoba
Super kolorystycznie i całość ładnie sie będzie komponowała
Zdolna dziewczynka 
marzenia się spełniają! Dana
- reniusia20
- 1000p

- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Aniu bardzo ładnie to wszystko wygląda! 
- usa1276
- 1000p

- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Aniu masz bardzo piękny zapożyczony krajobraz za tymi posadzonymi cyprysikami super to wyszło
Bardzo ładnie skomponowane rabatki
Bardzo ładnie skomponowane rabatki
No to wymyśliłaś
teraz tylko wybrać się na zakupy ogrodowe
berberys jest fajny bo mało wymagający ale za to jak ukłuje to się wściekam na niego
teraz tylko wybrać się na zakupy ogrodowe
berberys jest fajny bo mało wymagający ale za to jak ukłuje to się wściekam na niego
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
Aniu
Projekt rabatek od frontu bardzo mi się podoba. Dobre zestawienie kolorystyczne., teraz tylko realizacja zamierzeń , kupno krzewów, wsadzenie i czekanie....
Cieplutko pozdrawiam.
Projekt rabatek od frontu bardzo mi się podoba. Dobre zestawienie kolorystyczne., teraz tylko realizacja zamierzeń , kupno krzewów, wsadzenie i czekanie....
Cieplutko pozdrawiam.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Teraz jeszcze lepiej! Bardziej mi się podoba ten pomysł z rabatą 
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- mada83
- 200p

- Od: 3 lut 2012, o 14:33
Witam sie w nowym wątku.
Zapowiadają sie piękne rabaty
Zapowiadają sie piękne rabaty
Pozdrawiam Magda
Mój ogród - moja pasja - zakątek pod lasem
Mój ogród - moja pasja - zakątek pod lasem
- czar_na
- 1000p

Witam.
Przesadziłam wczoraj maliny ,bo wcześniejsze miejsce (na ówczesny czas jedyne słuszne) stało się absolutnie niedopuszczalne i kompletnie nielogiczne ...
Mam nadzieję ,że to nie wpłynie na ich rozrost i owoce, bo w 3 roku chciałabym się wreszcie jakiś doczekać.
Mama się tylko śmieje ale taka prawda ,że robimy po 10 razy tą samą rzecz zamiast poświęcić się odznaczaniu kolejnych rzeczy z listy.
Dziś za to jeździłam za kwiatkami do doniczek przed wejściem i wybór po wielkich mękach (i 3 sklepach budowlano-ogrodowych i finalnym ogrodniczym) padł na miks pelargonii biało-różowych z bakopą.
Budowaliśmy też od podstaw piaskownicę, bo zakupiona przed 2 sezonami na allegro jest już do wyrzucenia
Przesadzone brzozy puszczają powoli listki ale robią to bardzo powoli w porównaniu z wszystkimi dookoła. Mam nadzieje ,że nie jest to zła wróżba co do ich żywotności.
Mam pytanie w ogrodniczym patrząc za agrestem trafiłam na porzeczko-agrest. Co to jest ? Tzn z jaką porzeczką jest to miks ,bo pani nie była w stanie mi odpowiedzieć a o ile czerwone porzeczki lubię to czarnych nawet zapachu krzaka nie lubię.
Przesadziłam wczoraj maliny ,bo wcześniejsze miejsce (na ówczesny czas jedyne słuszne) stało się absolutnie niedopuszczalne i kompletnie nielogiczne ...
Mama się tylko śmieje ale taka prawda ,że robimy po 10 razy tą samą rzecz zamiast poświęcić się odznaczaniu kolejnych rzeczy z listy.
Dziś za to jeździłam za kwiatkami do doniczek przed wejściem i wybór po wielkich mękach (i 3 sklepach budowlano-ogrodowych i finalnym ogrodniczym) padł na miks pelargonii biało-różowych z bakopą.
Budowaliśmy też od podstaw piaskownicę, bo zakupiona przed 2 sezonami na allegro jest już do wyrzucenia
Przesadzone brzozy puszczają powoli listki ale robią to bardzo powoli w porównaniu z wszystkimi dookoła. Mam nadzieje ,że nie jest to zła wróżba co do ich żywotności.
Mam pytanie w ogrodniczym patrząc za agrestem trafiłam na porzeczko-agrest. Co to jest ? Tzn z jaką porzeczką jest to miks ,bo pani nie była w stanie mi odpowiedzieć a o ile czerwone porzeczki lubię to czarnych nawet zapachu krzaka nie lubię.