Ogródek Robaczka cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 8

Post »

Kasiu, ale dałaś pokaz ;:215 Jak oglądam Twoje zdjęcia, to mam wrażenie, że nasadzenia były robione przed chwilą już kwitnących roślinek. Oczywiście wiem, że tak nie jest. ;:306 Po cichu zazdroszczę tylu kwitnących ;:333 Sasanki są the best
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przyroda nadrabia niesamowicie szybko ;:108 pieknie ;:3
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, ilość kwiecia u Ciebie powoduje moje nieustające zdziwienie i podziw. Że też ja nie sadzę w takich pieknych grupach cebulowych... muszę to koniecznie jesienią poprawić, bo efekt w Twoim ogrodzie jest po prostu fantastyczny.
Dobrego dnia Ci życzę!
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu relacja z wakacji rewelacyjna, wiosna w ogrodzie bardzo zaawansowana, ale i tak najpiękniejsza jesteś Ty na tle wielkich bungewilii.
U mnie tyrka z sadzeniem i ciągle jeszcze 18 róż do posadzenia
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Śliczne fotki. Ta ilość sasanek zawsze mnie rozkłada na łopatki ;:167
A ja mam jedną kwitnącą :tan pierwsza się pojawiła, następne już są tuż tuż. Zauważyłam sasankę dzięki wiewiórce która rzucała we mnie szyszkami z drzewa. Podeszłam bliżej żeby zrobić rudej fotkę i znalazłam sasankę ;:306
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

ojej szkoda ;:174 ale nic to.....będzie fotorelacja :uszy
jejku ale masz kolorowo....i już Ci tulipanki kwitną! ;:oj no i ta magnolia ;:167
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Kasiu jesteś posiadaczką dużej ilości clematisków więc wiedzę też masz o nich rozległą, chciałabym Cię zapytać o clematisa Lunar lass. Poluję na niego od chwili kiedy zobaczyłam jego fotkę pierwszy raz na deccoria, jest niedostępny w Polsce ale koleżanka z Anglii ma mi podesłać nasionka. Nie wiem czy go posiadasz ale może masz jakieś informacje?
fiwonka

Post »

No to jestem i ja.... oczywiście na n-tej stronce :? Piękna fotorelacja z urlopu - tylko pozazdrościć ;:3
Jak Ty to robisz, że tak szybko u Ciebie wszystko kwitnie :?: U mnie dopiero kilka żonkili pokazało się w pięknej odsłonie, a sasanka szykuje się do kwitnienia. Pozdrawiam serdecznie i życzę miłych chwil w ogrodzie :wit
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie!
Dzisiaj doszła paczka z clemkami z e-clematisy - bardzo ładne sadzonki ;:333 Posadziłam, podlałam, a teraz czekam na efekty ;:65
Przyszła tez przesyłka od Adriana - fuksje i pelargonie maja ładne liście, myśle ze szybko sie rozkręca i zobaczymy kwiaty ;:138 Przetaczniki maluśkie, ale moze rusza w ziemii...
Jutro spodziewam się dostawy od Mariusza (szczytnica), a pod koniec tygodnia od Podstolca i sadzenie będzie zakończone :lol:
Dzisiaj posadziłam tez roze z Niemiec - Charming Piano, Will & Kate i Heathcliff :D
Powoli wysadzam tez rozsadę do ziemii - na pierwszy ogień poszły lobelie, wzdłuż ścieżki...jutro przetaczniki, szałwie i Werbeny. Poczekam jeszcze z heliotropem, ale przed weekendem majowym wszystko ma trafić do gruntu :D

Taras już prawie urządzony, jutro bedą foty :uszy
Bladym świtem, przed pracą, pojechałam na giełdę i kupiłam miniaturowe bratki, które bardzo przypominają mi ukochane fiołki, stokrotki i dzwonki. Wszystko posadzone, zdążyłam przed zmrokiem ;:173

Posadziłam tez do gruntu Passiflorę, kupioną w Niemczech - odmiana Lavender Lady ;:170

A jak Wam minął dzień w ogrodzie? :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, wspaniale spożytkowałaś popołudnie w ogrodzie - tyle się u Ciebie dzieje, że trudno już zliczyć ile roślin, w ilu odmianach, posadziłaś :)
Ja dzisiaj działałam, ale na spokojnie, pierwszy raz od x dni. Jestem zrelaksowana i w końcu nic mnie nie boli :)

Niech Ci sen przyjdzie o czasie ;:196
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

no ja dziś w pracy od rana, hehe pobudka przed 5 a powrót do domku po 13.....potem lot na zakupy i jakoś nie zdążyłam iść na działkę i pewnie dopiero pójdę w piątek bo jutro późno kończę pracę zaś w czwartek......rada :roll:
ale za to piątek po pracy pójdę zaś w weekend się szykuje tylko ogrodowo! ;:oj
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

U mnie roślinki od Adriana bedą jutro,dostałam wiadomość z firmy kurierskiej ;:138
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

Kasiu ja też dostałam przesyłkę od Adriana i fuksje i pelargonie jak najbardziej ok ;:108 ale tak jak piszesz przetaczniki i hortensja jaką nabyłam za tę cenę ;:222
Kasiu już wysadziłaś jednoroczne do gruntu :?: nie obawiasz się że może jeszcze wyskoczyć przymrozek ;:131 też mam sporą ilość do wysadzenia tylko kiedy :?
miłego dzionka ;:168
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Kasiu, fotki z wakacji urzekające ;:oj W cudnym miejscu byliśćie. Miło mi bardzo, zobaczyć twoją uśmiechniętom buźkę :D
Fotki ogrodowe, jak zwykle piękne ;:180 a zakupy.....oj dzieje się u ciebie ;:180
Na paczke od Adriana też czekam ;:65 :D
Miłego dnia!
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Kasiu , ja też wczoraj dostałam paczkę z clematiskami potwierdzam duże sadzonki ;:138

Lobelie posadziłaś już w gruncie ;:131 ja właśnie się czaje ;:204 mam nadzieję ,że mrozu już nie będzie ;:333
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”