Ogródek Robaczka cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 8

Post »

Od razu mi się to zdjęcie w bugenwiliach skojarzyło, że jest tam jeszcze jedna fotka z rajskim ptakiem. :D
Wspaniała wycieczka i widoki. Gdyby można było być tam i tu jednocześnie. ;:170
Już nie mogę się doczekać, kiedy zakwitną nam róże a wcześniej piwonie. ;:65
Niemal wszystkie te cenne historyczne róże wspaniale zniosły tę zimę i mają piękne zielone długie pędy.
Może w końcu zobaczymy je w całej krasie. :lol:
:wit
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu wiosennie ;:196 Czekałam na nowy wątek i w końcu się pojawił ;:138 Wspaniały urlop mieliście, piękne miejsce ;:333 Marzę teraz o takiej wyprawie, bo zmęcz okrutny mnie opanował... Ja na razie zamknęłam swój wątek, ale muszę się spiąć i otworzyć nowy, bo zaczyna się dziać w ogródku :wink: Miałam przerwę w aktywności forumowej do tej pory... Cieszę się, że pierwiosnki ładnie się przyjęły i kwitną ;:333 U mnie one kwitną najwcześniej ze wszystkich pierwiosnków.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Jestem, jestem i ciesze sie, ze juz wrocilas ;:196 U mnie ostatnio z czasem nie halo ale dam rade wdeptywac od czasu do czasu ;:108
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Kasiu, już wczoraj rano zajrzałam do Twojego nowego wąteczku, ale była tak piękna pogoda, że szkoda mi było czasu na siedzenie przed kompem, no to stwierdziłam, że wieczorem się odezwę, a wieczorem po całym dniu na świeżym powietrzu po prostu padłam ;:306. Przynajmniej teraz mogłam obejrzeć podwójną fotorelację, bo i tę z działki i tę z wakacji. Widoki przepiękne, chociaż wchodzić po tych schodach w takiej temperaturze to bym nie chciała, ale fotki obejrzałam z przyjemnością, za to lazurowe wybrzeże, to coś co kocham, roślinki przepiękne, a zdjęcie pośród kwitnących bugenwiliii boskie, śliczne te kolorowe ptaszki i legwany. Wiosna w ogrodzie urocza, chyba wszyscy w tej chwili cieszymy się nią i budzącymi się do życia roślinkami jak małe dzieci :heja i zasuwamy jak traktory, a że wszystko boli to szczegół, jutro od nowa.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Podróż cudna ;:215 Zazroszczę, bo Ty wspinałaś sie na piramidy Majów, a ja w pracy - na piramidy absurdu :evil: Twoja wiosenka mnie nie rozczarowała. Jest niezmiennie śliczna :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

O rany, ale miałas wakacje ;:oj
Ja tam nie liczę, że kiedykolwiek opuszczę Polskę, no chyba, że z koleżankami ;:306
Za mój m. rozjeżdża sie po swiecie. teraz wyjeżdża na trasę po Europie, a w czerwcu Stany.
Nie ma kiedy ze mną jeździć
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie!
Popołudnie spędziłam w ogrodzie, jak większość z Was, na pracach porządkowych, cięcie kolejnych róż, przygotowanie rabat pod bylinki, obcinanie suchoci etc. Posadziłam też lilie od Ewuni- Rozanki - piękne okazy! Zasadziłam liliowe poletko między różami, przy tarasie i już nie mogę się doczekać letnich wieczorów i tych upajających zapachów... ;:170
Jutro sadzę róże od Gosi-Deirde, które cierpliwie przechowała mi krzaczki do wiosny i moje wysiewane zimą jednoroczne, którymi tak troskliwie zaopiekowała się Ewa pod moją nieobecność ;:180

Aguś, Cozumel jest nieco poniżej Cancun - to wyspa w pobliżu Riviera Maya, również piękna, ale musieliśmy zostawić coś na kolejny raz ;-) Mam nadzieję, że dzisiaj już odpoczęłaś i plecki nie bolą? Uściski!
Boniu, dziękuję! U nas chłodniej to fakt, ale wiosna w pełni i o nic więcej nie proszę ;:173 Sasanki będą, dzisiaj kilka ustrzeliłam :uszy
Edytko, bliskość morza daje możliwość spontanicznego wypadu, super sprawa. Ja jednak wolę bardziej odludne miejsca latem....jak na przykład mój taras ;-))
Aniu, witaj! Passiflora to roslina egzotyczna, notabene naturalnie występuje właśnie w Meksyku! U nas to piękność jednego sezonu. Sadzę do gruntu w maju i kwitnie do grudnia. W tym roku posadzę odmianę Lavender Lady.
Kasiu, wyjazd dla 4 osoób to inna para kaloszy...koszty nieporównywalne ;:222 My trafiliśmy na niezły deal z lotem przez Berlin i Londyn. Sasanki z łatwością się wysiewają, w tym roku pozwolę moim na samowolkę i nie będę zbierać wszystkich nasion. Kilka siewek znalazłam dzisiaj!
Lulka, jet leg trochę nam doskwiera, sama znasz ten ból ;-)) Ogród jednak wyzwala we mnie tyle energii, że ochota na drzemkę po południu mija jak ręką odjął ;-))
Asieńko, witaj kochana! jak tyko się pojawiasz lejesz miod na moje serce ;:196 Nie zasługuję na takie serdeczności, ale bardzo dziękuję ;:131 Miło mi, że wirtualna wycieczka do Meksyku Ci się spodobała!
Aprilku, wiem, że martwisz się o M kochana.. ;:168 Mój też często wyjeżdża, znam ten ból...jutro znowu wybywa..
Super, że nie masz strat po zimie, ten sezon będzie należał do Ciebie!
Agnieszko, dziękuję! Cała przyjemność po mojej stronie - jesteś u mnie zawsze mile widzianym gościem ;:196
Martuś, ja na botaniku się nie pojawię, bo wyjeżdżamy na weekend majowy, udanych zakupów! :D
Małgosiu, super, że jesteś! Cieszę się, że wycieczka do Meksyku, choć wirtualna, przypadła Ci do gustu. Bugenwille rosną tam naturalnie, nawet w buszu!
Krysiu, ;:196 Ja też nie mogę się doczekać róż....pierwsza zakwitnie chyba pienna na tarasie, bo kupiłam ją z listkami i wygląda bardzo dorodnie ;:65 Piwonie sadziłam jesienią pierwszy raz..ciekawe czy zakwitną, jak myślisz? Uściski!
Bozuniu, witaj! Twoje pierwiosnki sprawiły mi przemiłą niespodziankę po powrocie! Cudnie kwitną! Koniecznie otwórz wątek i pokaż nam wiosenne maleństwo!
Jule, super, że jesteś! Brakowało mi Ciebie ;:196 Wytargaj paszczaki ode mnie ;:172
Ilonko, witaj! Miło mi, że jesteś! Akumulatory podładowane i można zabierać się do pracy! To lubię ;:215 U Ciebie też pracowicie ;:oj Rabatki wyglądają super, latem będzie kolorowe szaleństwo!
Sweety, dziękuję! Piramidy absurdu nie tylko Ty zdobywasz na porządku dziennym.... ;-))
Gosiu, M taką ma pracę...mój też często wyjeżdża, ale staramy się jeździć też razem w miarę możliwości. Meksyk cudowny ;:167

Kolejna porcja wiosny, ustrzelona dzisiaj ;:177

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tawuły
Obrazek

Pęcherznice
Obrazek

Migdałek lada chwila...
Obrazek

Magnolia...może jutro?
Obrazek

Giuseppe Verdi
Obrazek

Obrazek

Red Riding Hood
Obrazek

Obrazek

Jutro będę urządzać taras :tan
Idę zobaczyć do u Was ;:65
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Rośliny masz chyba z zestawu "must have", bo ja mam te same :;230 Tyle, że u mnie nie rosną w takich pięknych, równych rządkach... Tylko gdzie popadnie. Jestem szalona :;230 (Od bladego świtu ;:oj Ale dzięki temu można zachować zdrowie psychiczne, wspinając się na owe codzienne piramidy :evil:)
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu pięknie u Ciebie .Wizyta u Ciebie zawsze pozostaje w pamięci. ;:3
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Cudnie z rana :) Sasanki są bardzo fotogeniczne ;:108
Za rok posadzę sobie tak jak Ty Kasiu sasankową ścieżkę :uszy
Tulipanki równiutko posadzone ;:108 Już masz kolorowo,a co będzie dalej? ;:224

Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Kasiu czy lobelię wysadziłaś już do gruntu? u mnie jeszcze nad ranem bywa zimno (wczoraj o 6 było -2) i waham się co robić.
U Ciebie wszystko grzecznie, równiótko posadzone - u mnie radosny bałagan...
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Kasiu,szpaler tulipanów wyglada wspaniale.Ja robiłam błąd,że klikałam po jednej cebuli to tu to tam,ale jesienia podosadzałam po kilka cebul do juz rosnących.Nie wiem jak to wyjdzie kolorystycznie,pewnie jeden wielki miszmasz,ale jeszcze z tydzień poczekam na efekt,bo na razie miniaturowe tulipanki u mnie tylko kwitna.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aż się wierzyć nie chce że u Ciebie już takie szpalery tulipanów ;:oj
Zdecydowanie mieszkasz w cieplejszym zakątku Polski...magnolia wybuchnie lada dzień ;:138
Wszystko budzi się do życia :D już nie mogę się w tym roku doczekać twojej aranżacji tarasu ;:224
Ściskam mocno i pytam jak tam zmiana czasu? przywykłaś już?
;:196
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Z każdym Twoim zdjęciem utwierdzam się w przekonaniu, że masz specjalny mikroklimat i/lub specjalny dar w rękach: u mnie tulipany dopiero myślą, czy to warto zakwitnąć, a hiacynty najwcześniej za 2 tygodnie ruszą... :wink:
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

Kasiu sasaneczki cud miód ;:167 ;:167 ;:167 wszystko bujnie budzi się do życia ale jak ma się ogrzewanie w ogrodzie to tempo podwójne :wink:
miłego dzionka ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”