Pasja - cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Pasja - cz.3

Post »

Dobry wieczór :wit
Miałam , dzisiaj relaksujący dzionek ;:173 Rano kawa na tarasie i drobne prace. Przesadziłam 3 sztuki kocimiętki, które wyleciały z miejsca , gdzie mam nadzieję przyjmie się przesadzony bez, dosadziłam jednego kuklika i to by było na tyle :lol: Potem spędziłam dzień z rodziną na spacerze! Jeśli ktoś będzie miał chwilę w Warszawie to polecam Muzeum Żydów Polskich jest niezwykłe i robi ogromne wrażenie! Warto przypomnieć sobie ich długą i niestety bolesną historię ;:108
Tak lubię, nie za dużo gleby i zieleniny :lol:
Jutro czekają mnie prace już mniej przyjemne, bo muszę odczyścić i pomalować skrzynie drewniane...Czy ja nie robiłam tego w zeszłym roku? :lol: Mam co najmniej trzy do oddania...

Małgosiu są tzw miejsca wstydu... ale kto ich nie ma ;:173 tylko ich na fotkach się nie pokazuje... ;:306

Aniu dziękuję pełniki są niezwykłe, najbardziej lubię pastelowe, ale soczyste też są doskonałe!

Pozdrawiam i życzę dobrej nocki :wit
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, ja bym chciała żeby moje miejsca "wstydu" wyglądały tak jak Twoje, czy Agi ;:306
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Twoje jaskry przypominają mi różę nostalgię ;:167 Kasiu czy Ty donice drewniane malujesz co roku? Jestem ciekawa jakimi preparatami. W sobotę pomalowałam nową skrzynię na taras białą farba akrylową i zastanawiam się czy nie powinnam przejechać jeszcze jakimś lakierem :?
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Muzeum Żydów Polskich to z pewnością będzie mój punkt pierwszy do zaliczenia jak tylko będę w Warszawie ;:333 Punkt drugi to "szoping" :lol:
Kasiu, Twoja kompozycja wiosenna jest fantastyczna, idealna, moja faworytka wśród wszystkich jakie widziałam ;:180
Ogród masz już ładnie przygotowany na przyjecie barw i zapachów, super ;:215
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu sasankowa ścieżka wspaniała:) Musze pomyśleć nad koncepcją i może za rok odgapię :oops:
Wiosenna kompozycja wymiata ;:333 Tulipany jakie duże pąki mają ;:108
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Ale czyściutko, ale pięknie ;:138 Czy dąbrówka na zdjęciach to ta, o której pisałyśmy wcześniej?
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasiu, a jak sadzenie powojników?
Kiedy kawkujemy?
Dąbrówka prezentuje się cudnie :uszy
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie w ten cudowny dzień :) Brak mi jeszcze tylko liści na drzewach, ale poza tym jest ok :lol:

Małgosiu :D Mam np. zakątek do przeróbki, wyleciały już z niego pięciorniki i wzbogacają Śląską ziemię ;:306
I co? na razie kompletnie nic ;:202 Projektu niet i pomysły skaczą po głowie jak zające...Czy nam się uda w tym roku? Na pewno wysłonimy sztachetami zakątek , bo to najprostsze ale to nie koniec.....

Aniu ja jestem dosłownie zakochana w tym kolorze jaskrów....Donic nie maluję co roku, moje stare donice po 4 latach odświeżyłam impregnatem w kolorze palisander i teraz się chcę ich pozbyć :lol: ale brak chętnych...Te które mam obecnie będę malować impregnatem w kolorze orzecha , bo takie były. Bez dodatku lakieru ani farby. Nie lubię jak farba się łuszczy. Ale swoją nie wiem czy powinnaś jeszcze zabezpieczać ;:131

Magda variegata jak będzie stała ekspozycja, to na pewno będzie warto! Jeszcze Muzeum Powstania Warszawskiego polecam! To muzea na miarę tych na zachodzie Europy. Dzięki za pochwały ;:168 Donica sama jakoś wyszła :oops:

Aniu Annes sasanki zgapiłam od Robaczka Poznań :lol: i jestem zadowolona. Nie miałam ładnie zakomponowanej rabaty wiosennej, a teraz mam :lol: Możesz odgapić ;:215 Tulipany jedne już kwitną, reszta lada szelest ;:108

Iwonko to nie ta... ;:185 Ale jeszcze na nią zapoluję, mam miejsce przed kosówkami. Te znalazłam na all po 1zł więc się rzuciłam jak szczerbaty na suchary :lol: żeby efekt był.

Madzia powojniki dwa posadzę dziś, nad resztą dumam :lol: ;:124 Kawa, jak najbardziej może tym razem u mnie :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Kasiu, Twoja wiosenna kompozycja do schrupania :lol:
Ja w weekend planuję wypad na giełdę i moze kupię coś do donic na efekt nacito :D
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Kasiu,ja posadziłam cebulki jaskrów do ziemi,które kupiłam w netto.Czy sadziłąś je kiedyś tak?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A dlaczego wyleciały pięciorniki? Ja się własnie nad nimi zastanawiałam. Potrzebuję jakiegos niedużego krzaczka, żebystworzyć pięterka
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Z pracami porządkowymi ciągle nie skończyłam-szpadelek mam, tylko nie ma operatora :wink: U Ciebie piękny porządek.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie :wit
Kasiek moja kompozycja powstawała na raty i to pierwsza taka wiosenna skrzynia w moim wydaniu ;:173 Ale jest ładna niewątpliwie ;:224 I nie jest to bynajmniej moja zasługa tylko kwiatów-patrz pełnik ;:108 , które posadziłam :lol: Czekam właśnie na rozwinięcie się hiacyntów ;:65

Małgosia nigdy tak nie próbowałam ;:185 zawsze załapywałam się na sadzonki z Auchan

Małgoś bo po pierwsze chcę tam stworzyć zakątek do siedzenia....po drugie nie miały tam słońca , bo płot im je skutecznie zasłaniał. Ale zostały oddane w dobre ręce! ;:173

Ewuś - nie ma operatora? Przecież ty jesteś doskonałym :;230

Miłego dzionka wszystkim!
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasiula :wit
Ja już też mam swój pierwszy mix donicowy ;:109, wczoraj wsadzałam do bali.
Wymyśliłaś już jak się odgrodzić od spacerowiczów?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, tak mi zawróciłaś w głowie tym Melonem, że teraz siedzę i nad nim myślę, a mam dwa dni konferencji i raczej się nie uda tam dotrzeć... Fajnie wiedzieć, że jest już w czym wybierać, a znając ich - jest istny szał roślin :)
Buziaki!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”