Moja rabatka - perdii
Re: Moja rabatka - perdii
Gosiu i mnie zszokowała taka ilość sadzonek, jaką wyprodukowałaś, chyba nie dałabym rady wsadzić wszystkiego. Podziwiam Cię
Pracy będziesz mieć multum. Miłego dnia 
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
Prawie co roku mam tyle. W tym roku będę musiała sama wysiać kapustę bo moja droga sąsiadka jest bardzo poważnie chora
Do pracy się przyzwyczaiłam i tęskno mi za nią cała zimę siedzę to ruch potrzebny.Jak sadziliśmy mój malutki las to około 900 drzew w czwórkę posadziliśmy w ciągu kilku godzin. Dwóch kopało dołki łopatą a ja z dzieckiem sąsiadów sadziliśmy.Dopiero później dowiedziałam się że są takie specjalne świdry do robienia dołków, ale to już była "musztarda po obiedzie"
U mnie dzisiaj pochmurnie i co jakiś czas pada deszcz
U mnie dzisiaj pochmurnie i co jakiś czas pada deszcz
- misiaczekm
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 paź 2009, o 19:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tym świdrem to by chyba szło wolniej niż szpadlem? U mnie przebija się słońce...
U mnie też, ale jest strasznie duszno
Ledwie wróciłam z rynku.Ale kupiłam trzy prymulki
Muszę napisać petycję co by przenieśli wszystkie sklepy ogrodnicze mieszczące się koło mnie 
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
WITAJ Gosiaczku ,jestem znowu ,miło mi że mnie odwiedzałaś
Nie mam sił ,ale odwiedziłam Cie bo domyslałam się że o mnie myślałaś
MIłego popołudnia 
Nie mam sił ,ale odwiedziłam Cie bo domyslałam się że o mnie myślałaś
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Gosiu
u Ciebie to jak w szkółce ogrodniczej.
Taka ilość wysiewów, no, no
Ale będziesz miała roboty z sadzeniem. Chociaż to jest najmilsze zajęcie, kiedy masz co sadzić i jeszcze sporo miejsca.

Taka ilość wysiewów, no, no
Ale będziesz miała roboty z sadzeniem. Chociaż to jest najmilsze zajęcie, kiedy masz co sadzić i jeszcze sporo miejsca.
- dotii

- Od: 18 cze 2012, o 07:45
- Kontakt:
Gosiu,mimo że padam naa nos wpadłam Cię
Masz piękne roślinki ,życzę aby cieszyły Twoje oczy nie tylko przez sezon ,ale również przez cały rok

Masz piękne roślinki ,życzę aby cieszyły Twoje oczy nie tylko przez sezon ,ale również przez cały rok
Mój zielony raj.
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Różaneczniki piękne kupiłaś ,widać że zdrowiutkie.Ja też mam kilkanaście .Piękny widok w czasie kwitnienia ,a i potem też są ozdobą .
- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Witaj Gosiu, piękne zakupy, ładne okazy zdobyłaś, u nas to takie marniutkie były. Zapowiadają deszczowy weekend, więc będzie trochę więcej czasu na pogaduchy. U nas pochmurnie, deszcz wisi w powietrzu, ale może coś pomiędzy kroplami uda się zrobić 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Witaj,Gosiu
Zakupki fajniutkie,ładne
Prymulki śliczne
a kiedy lilie do ogrodu będziesz wsadzać,bo tak tez się zastanawiam,kiedy je wsadzić mam i ja,część mam cebul,część tak jak ty juz zielone 
Zakupki fajniutkie,ładne
Witam Wszystkich w pogodny ranek
Mam nadzieję, że cały weekend nie będzie padać, bo wybieram się jutro na wieś na kilka dni i będę musiała zaległości nadrobić.Trochę się martwię czy uda mi się dużo zrobić, ale M mnie pociesz że jest tak co roku i co roku i tak mam wszystko wcześniej zrobione niż sąsiadka
Trochę też kg ubędzie bo na wsi nie mam czasu ma jedzenie. W "biegu" coś tam zjem i starczy, więc trochę tłuszczyku z "oponki" zejdzie 
anabuko1 chcę lilie wsadzić do ziemi po 15 maja, a że zostaną zakopane razem z tymi doniczkami to mi się nie śpieszy. Te lilię są przysmakiem moich nornic więc będą miały niespodziankę.Dzisiaj jeszcze zamówiłam trzy pułapki na krety i nornice w bardzo atrakcyjnej cenie po 6,90 zł W tym roku wzmagam walkę z tymi gryzoniami
anabuko1 chcę lilie wsadzić do ziemi po 15 maja, a że zostaną zakopane razem z tymi doniczkami to mi się nie śpieszy. Te lilię są przysmakiem moich nornic więc będą miały niespodziankę.Dzisiaj jeszcze zamówiłam trzy pułapki na krety i nornice w bardzo atrakcyjnej cenie po 6,90 zł W tym roku wzmagam walkę z tymi gryzoniami
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Witaj Gosiaczku ,widzę ze my wszystkie zapracowane na całego
Ale to nic,gorzej z nornicami wszystko przeryte ,też musze coś z nimi robić.Poadrawiam cieplutko,odpoczywaj,do jutra

Ale to nic,gorzej z nornicami wszystko przeryte ,też musze coś z nimi robić.Poadrawiam cieplutko,odpoczywaj,do jutra
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Gosiu
dzielna wojowniczko.
Życzę Ci sukcesów na froncie gryzoniowym
Oj, coś mi się wydaje, że poczujesz wszystkie kości, stawy i mięśnie.

Życzę Ci sukcesów na froncie gryzoniowym
Oj, coś mi się wydaje, że poczujesz wszystkie kości, stawy i mięśnie.
- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Hej Gosiu, ja po kolejnym pracowitym dniu w ogrodzie. Poszły do ziemi, sadźce, miskanty, parzydło, bzy i dużo innych sadzonek, na koniec spryskałam wszystko EMami, teraz czas na odpoczynek. Pomimo że codziennie pracuję na ogrodzie to jakoś końca nie widać. Dobrej nocy Gosiu.