Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Post »

Ale kawał roboty za wami ;:224
Piękny płaczek ;:167 , wszystko piękne , łącznie z właścicielką .
JA tez padam na twarz po dzisiejszym dniu .
Buziaki !!!
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Świetny reportaż! A czyja ta woda? A można zamówić sadzonkę, albo chociaż siewkę takiego kociołka?
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Aguś, gratuluje!!!
Kawał roboty za Wami, efekt końcowy super a płaczek cudny ;:180

ps. ale mi zrobiłaś smaka na kociołka ;:224
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszko panowie spisali się wspaniale, widzę że glebę masz tak samo gliniastą jak ja. A wiesz ja bym tam sąsiadowi nie żałowała widoku ogrodu, przecież jest śliczny.
A teraz Agnieszko wybacz moją niewiedzę i napisz coś więcej o nutkaju ;:180
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

No i to się nazywa kawał dobrej roboty! widzę, ze nawet z tej okazji z dietą poluzowałaś, czy kociołek był niskokaloryczny? :)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Super relacja, teraz lampka wina, żeby nutkaj się przyjął ;:136 .
Masz piękny kubraczek, mam zielony, maskujący mnie w ogrodzie. Założę go też jutro i będę kopać nawet w niedzielę :wink:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aguś taka praca, kiedy gospodyni w uśmiechach :D to ja rozumię.
Nie za ciasno będzie pęcherznicom i iglakom razem?
Nad kosodrzewinkami będziesz musiała ciąć raczej :roll:

Edit.
Oby Nutkaj przetrzymał oprerację życzę ;:168
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Jolu, było ciężko, ale z pomocą dwóch panów udało się zrobić niezwykle ciężką robotę... nie wspomniałam, że przesadziliśmy dodatkowo świerk wężowy, jeden 2,5m jałowiec, związaliśmy od środka wszystkie leśne jałowce przywracając im kolumnowy pokrój po ciężkiej w sensie ilości śniegu zimie... zerwaliśmy darń na rabacie pod szpaler hortensji, wykarczowaliśmy mnóstwo korzeni, uporządkowaliśmy sporo miejsc. Niestety na efekt wizualny trzeba poczekać, bo wciąż mamy okres praktycznie bezlistny.
Za kosodrzewinami do tej pory rosły żylistki, wszystko było ok. Pęcherznice i tak tnę :) Dzięki! Nutkajowi przydadzą się teraz wszystkie kciuki!
Marzenko, opijamy dzisiejszą pracę, delikatnie :) Ja dziś ledwie chodzę, więc...
nie sfotografowałam Twoich roślin, ale zajmują całe wejście od furtki ;-)
Zrób sobie zdjęcie w zielonym kubraczku!
Pat, odwalone całe mnóstwo roboty, jakże produktywny był dziś dzień ;:173
Kociołek mega dietetyczny... większość warzyw, a do tego chude mięso :)
Poluzowuję teraz jedząc czekoladę z orzechami :)
Marysiu, witam wieczorem... panowie spisali się rewelacyjnie, a wspólnie udało nam się zrobić coś, czego normalnie w jeden dzień nie da się wkopać. Jestem z nas dumna :)
Cóż mam Ci kochana napisać o nutkaju? Marysiu, ja uwielbiam płaczące formy roślin, a ten cyprysik jest moim zdaniem jedną z najładniejszych takich form. Nutkaj, zwany w pewnych kręgach zdechlakiem, rośnie do mniej więcej 6-7m wysokości, który do pewnego momentu prowadzi się przy paliku (przewodnik). Potem dajemy mu rosnąć jak chce. Cudownie prezentuje swoją zwisającą formę jako soliter. Nie lubi podmokłych stanowisk, poza tym ma bardzo przeciętne wymagania. Nie wiem, czy w czymś pomogłam : ;:173
Reniu, dzięki za słowa uznania!
Czy masz miejsce na ognisko? Wystarczy tylko odpowiedni gar, mieszanka warzyw i mięsiwa i masz :) Wyszedł jak na nasz pierwszy raz bardzo dobrze :)
MaGorzatko, reportaż obiecałam, to jest... nie zdążyłam obfotografować szpaleru hortensji, ale relacja będzie jutro jak już wszystko wykończymy... wiele trzeba sobie wyobrazić, bo na roślinach dopiero nieśmiało pokazują się listki - nie ma efektu.
Woda wszystkich :) Sadzonkę kociołka posyłam wirtualnie :)
Aga, zaraz wpadnę zobaczyć co dzisiaj zdziałałaś, ale domyślam się że pewnie wertykulacja i grabienie miały miejsce?
Buziaki, odpoczywaj nocą :)
Ewuś, cieszę się, że efekt - choć na razie mało spektakularny - przemówił do Twojej wyobraźni... dziękuję!
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kawał roboty zrobiony i dla wszystkich pracujących gratulacje ;:63 a dla uśmiechniętej gospodyni życzenia żeby wszystko się przyjęło i rosło wspaniale. ;:138 ;:138 ;:138 ;:215
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś jestem i podziwiam za ogrom wykonanych prac ;:180
Efekt już jest spektakularny a jak wszystko nabierze ciała ;:224
Cudnie ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tak, dziękuję Agnieszko, bo w ogóle nie miałam pojęcia czyli to chodzi o pokrój; z innych roślin też można taką formę uzyskać? Sami nie bylibyście w stanie tego zrobić , bo to ogromne rośliny a i dziury głębokie co widzieliśmy, to niech sobie teraz rosną spokojnie - deszczyk by się przydał, chociaż ja już podlewałam rośliny bo wbrew pozorom (to białe) jest sucho.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Aguniu ...wielkie ;:180 ...dla Panów za kawał roboty , jaką wykonali ...ale , ale , Tobie i Panu M też należą się wielkie ;:138 za organizację , zarządzanie / logistykę ...no i za kociołek ...
Za Nutkaja trzymam kciuki ... ;:215 ...będzie pięknym egzemparzem ...już się świetnie prezentuje .
Kurcze ...a ja wykopałam trzy taczki korzeni konwaliowych i piwoniowych ...i zasadziłam róże ...zaczęłam o 14,30 ...skończyłam o 21,00 - łącznie z podlewaniem . Kręgosłupa nie czuję , a zwłaszcza miejsca , gdzie kończą się plecy ;:306 ...
Dobrze chociaż , że syn mi wywiózł te korzenie ...mnie się nogi już zaplatały , a przecież nic nie piłam ...nawet obiad zapomniałam zjeść ....Ale ma to i dobre strony ...waga leci w dół ;:138 ...
W poniedziałek sadzę byliny od P. Marka , a jutro robię listę roślin do sprzedaży ...

Buziaczki nocne ;:196 ...zmęczone , ale szczęśliwe ;:167
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Z przyjemnością obejrzałam fotorelację, pełna profeska ;:138 Na taki kociołek to się u nas mówi "prażone" albo "dymfoki" :wink: Chociaż "dymfoki" to bardziej chyba w rejonie Cieszyna. Jedno mnie zastanawia - z czego Ty się Kobieto odchudzasz? :roll:
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aguś, Majutek - tak się cieszę, że się Wam podobają rewolucje :) Jutro ciąg dalszy, tzw. kosmetyka :)
Marysiu, forma płacząca dotyczy tylko pewnej grupy roślin... warto mieć jakiś okaz w ogrodzie...
Ja wielką miłością darzę świerka Inversę, nutkaja i psa z dredami ;:173
Mileno, ja już wiem z czego się odchudzam - muszę być szczupła, a nie jestem :roll:
Dymfoki - bardzo mi się podoba to określenie :) Nasze na szczęście się nie przypaliło, tylko właśnie odymiło ;-)
Jagódko, czyli Ty też dzisiaj biedaku się narobiłaś? Odpoczywaj... pocieszające jest to, że nasze organizmy się przyzwyczaiły i przez noc się regenerują...
Ja jutro sadzę bodziszki od Pana Marka, koruję, wykańczam, dopieszczam... Poza tym muszę skosić trawnik, rozsypać nawozy murawie i wszystkim iglakom i liściakom, podlać. Zostanie nam jeszcze trochę na przyszły tydzień, ale to już drobiazgi.

Muszę napisać - może ktoś z mojej okolicy skorzysta - że w naszym ogrodniczym na wsi są prześliczne rośliny wystawione... bogactwo iglaków i liściaków powalająca, oczy rwą!
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

To prawda, byłam tam dzisiaj i wywiozłam pięknego klona palmowego, dość sporych rozmiarów i derenia kousa Milky-Way też sporych rozmiarów. :heja W piątak je widziałam, spać poprzedniej nocy przez nie mogłam, a dziś mimo gorączki pojechałam po nie. Byłam też w Kaniach i przywiozłam Wilczomlecze Diamond Frost.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”