Witajcie wieczorkiem
Dzisiejsza aura za oknem nie sprzyjała pracom ogrodowym a i jeden dzień oddechu się przydał. Po południu wybrałam się w odwiedziny do rodziców.
Wczoraj miałam zielono-zakręconego goscia Agnieszke (Agge) Było super, spędziłyśmy pare godzin na pogaduchach o roślinach i nie tylko.
W domku wypiłyśmy kawcie i herbatke a potem pojechałyśmy na ogród. Aga przywiozła mi wierzbę bukszpanową, wiekszą odemnie

Znalazła już swoje miejsce. Doradziła mi pare nowych nasadzeń (( musze kupić dwie czerwone pęcherzyce, dwie krzewuszki i dwa kolumnowe buki )) i kształt dwóch nowych rabat.
Aguś jeszcze raz dziękuje za spotkanie

a majowy wypad musi się udać!!! Róże wsadziłaś?
Jolu witam cię u siebie
Hiacyntów mam o ponad połowe mniej niż w tamtym roku, też mi zgniły.
Z dnia na dzień kolorków przybywa.
Byłam u ciebie cichaczem, uwielbiam twój
kamienny ogród
Zapraszam częściej !
Grażynko, kochana, rozmawiałam z Agą o wyjeździe do ciebie, byłoby super się spotkać. M by mnie puścił

ale nie wiem czy młodsza córka też, bo ona bez mamy ani róż ( ma już 12 lat )
Do lata jeszcze jest troche czasu, myśle, że jakoś sie dogadamy. Dziękuje za zaproszenie
Sylwuś na tej rabacie rośnie już duzo roślin, tylko one jeszcze malusie są. Rosną na niej hortensje, róże, ostróżki, trawy, catalpa i jeszcze żurawki, przetaczniki, bodziszki, pare iglaków... nie pamiętam co jeszcze

Znając siebie coś tam jeszcze wcisne hihihihi
Reniu oj można szaleć, można, ino się za portfel trzymać
Jak sie wszystko rozrośnie, to będzie mały busz!
Tulipanka ci przesyłam
Dario miałaś racje, deszcz przestał padać na czas naszego ogrodowego obchodu.przy okazji wsadziłam wierzbe

ale było zimno.Popołudnie spędziłam w bardzo dobrym towarzystwie!!!
Ewiczko u mnie od dwóch dni pogoda sie pogorszyła, dzisiaj było 13 stopni
Miłego wieczorku.
Beatko ogród chyba do końca życia będę zmieniać
Musze ładnych pare lat poczekać, aż co poniektóre krzaki
nabiorą ciała
Pozdrawiam!
Witaj
_oleander_. W tym sezonie mam o wiele wiecej pracy niż w ubiegłych latach, jesienią zaszalałam i złączyłam rabaty

Wiecej plewienia i podlewania mnie czeka, ale też przybyło dużo roślin a szczególnie róż

Lista chciejstw też jeszcze długa....
Z miejscem u mnie jeszcze nie jest tak źle, przez nalbliższe dwa sezony jeszcze moge krzaki kupować

Przebieram nużkami w oczekiwaniu na mój
busz
Miłego odpoczynku!
Gosiu twoja teściowa też ma tutaj wątek

Podeślij mi linka
Dziwnie masz z tym linitem, ja na FO jestem trzeci rok i jeszcze wstawiam foty.......
Planów na ten rok jeszcze dużo, ale najważniejsze, to utrzymać porządek a to bez konkretnego podłoża ( kora lub kamyk) trudne, wszędzie te chwaściory

myśle, że dam rade
Buziaczki!