W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Post »

Iwonko wiosnę masz jak z książki o wiośnie .Niczego nie brakuje .Tak sobie dziś wracałam od lekarza ,krokiem tułacza z niewoli i oczywiście zaglądałam do ogródków .Wszystkie były paskudne ,albo wręcz ich nie było ,a ja w myślach projektowałam ,co bym zrobiła mając taki ,czy inny .Na naszym forum to jest ogrodowy raj ,ale w rzeczywistości to nie jest takie oczywiste . :lol:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko,u mnie juz po krokusach,czekam na następne kwiatuchy.
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p
Od: 18 kwie 2011, o 22:02

Post »

Ale pięknie u Ciebie musi być tyle odmian wiosennych kwiatów... muszę i jak się postarać na jesieni o inne gatunki chociaż i krokusiki cieszą, a przy takiej pogodzie to aby patrzeć to i tulipany zaczną kwitnąć
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Iwona, robisz naprawdę piękne zdjecia! Może masz lepszy aparat ale ja śnieżnika nigdy tak dobrze nie uchwyciłem ;:180 A przylaszczki, miodunka czy ciemiernik - kolejne świetne zdjęcia!
Wielkie kępy krokusów :shock: Chyba pora, by trochę rozluźnić te żółte (?) ;:3
Michal M
200p
200p
Od: 8 sty 2013, o 09:04

Post »

krokusiki
Obrazek
piękna kępa ;:138
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

Czy kolor tych żółtych/pomarańczowych (?) krokusów jest taki śliczny jak na zdjęciu ? Bardzo mi się podoba.
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49

Post »

Iwonko dołączam do Jacka - pięknie ujmujesz te maleństwa. Z pewnością to nie tylko kwestia dobrego aparatu, ale przede wszystkim umiejętności odpowiedniego uchwycenia kwiatów. ;:215 ;:108
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko piękne kolorowe maleństwa.... nie mogę się napatrzeć na ten cudny bukiet żółtych krokusów...... poezja ;:oj
Zdjęcia naprawdę piękne :D
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Iwonko ;:3 krokusy w takiej kępce przyciągają oko ;:108
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Ślicznie wygląda taka słoneczna kępa krokusów ;:108
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50

Post »

Śliczna przylaszczka, takie niebieskie słonka :wink:
Stoplamka widziałam tylko na dziko, a tu proszę w ogrodach też rośnie. Mam nadzieje, że Ci zakwitnie w tym roku i będziemy mogli go podejrzeć.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Przecudne kępki wiosennych kwiatków pokazałaś :D Jak miło kiedy kwitnie wokół nas, prawda? :tan
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ładna wiosenka już u Ciebie Iwonko :wink:
I przylaszczki,i krokusiki śliczne,U mnie irysy i krokusy już przekwitły :wink:
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Witam wszystkich po weekendzie, nie odzywałam się bo od piątku do wczoraj miałam gości a do tego wszystkiego w sobotę przyplątało się do mnie jakieś choróbsko i ciężko było mi posiedzieć przy kompie, nie mówiąc już o tym żeby cokolwiek zrobić w ogródku, i choć dziś czuję się już dużo lepiej to nie mogę na dworze wytrzymać bo od słońca od razu zaczyna mnie bolec głowa i oczy. Także pewnie w tym tygodniu nic się u mnie nie będzie działo. Dziś wyszłam tylko na chwilkę podlać moje doniczki i zrobić fotki kwiatuszkom które już zakwitły.

Ewo witaj w moim ogródkui bardzo dziękuję za miłe słowa. Ja bardzo lubię wiosenne kwiaty, (zresztą wszystkie lubię)dlatego co roku coś przybywa i tej jesieni już planuję zakup krokusów przebiśniegów i irysków. Masz rację nie wszystkie ogródki które spotykamy po drodzę będąc gdzieś pięknie wyglądają, a tu na forum nie ma brzydkich ogrodów, wszystkie mają coś ciekawego coś pięknego innego. Ja tak jak Ty często zaglądam do ogródków które mijam po drodze, szczególnie wiosną lubię spacerować i obserwować co tam komu kwitnie.
Małgosiu u mnie większość krokusów też już przekwitła ale nie ma się co martwić co dzień rozkwita coś nowego.
Sylwia :wit i dziękuję, ja też planuję jesienią jeszcze dosadzić trochę cebulek coby następnej wiosny ciszyć się większą ilością kwiatuszków.
Jacku bardzo Ci dziękuję za te pochwały ale są one trochę na wyrost. Mój aparat to zwykły kompakt a te zdjęcia to po prostu fart, nawet nie wiesz ile zrobię zdjęć danemu kwiatkowi nim chć jedno będzie nadawało się do pokazania. Te żółte krokusiki faktycznie trzeba rozsadzić , a do tego jedna kępka ta pod sosenką zmieni miejsce po praktycznie wcale jej nie widać.
Michał :wit i dziękuję, masz rację piękna jest ta kępka krokusików ale trzeba ją troszkę rozsadzić i zmienić jej miejsce.
Beatko tak te krokusiki są właśnie w takim żółciutkim kolorze
Kasiu bardzo Ci dziękuję ale jak już pisałam Jackowi to tylko fart i kilkakrotne robienie zdjęcia jednemu kwiatkowi, mam zwyły kompakt więc staram się jak mogę żeby moje zdjęcia były choć troszkę ładne.
Agnieszko bardzo dziękuję ;:196
Aniu masz rację jak kępka kwiatów jest ładna to i przyciąga wzrok te jeszcze dodatkowo przyciągają wzrok kolorem.
Beatko dziękuję
Olga przylaszczki też mi się bardzo podobają, miałam mieć jeszcze białą i różową niestety jedna nie przeżyła zimy a druga ma tylko listki. Ja nigdy nie widziałam stoplamka na żywo, a chciałabym zobaczyć, jak i wiele innych kwiatów. Te w doniczkach zakwitną na pewno, czekam czy pokażą się te w gruncie.
Madziu dziękuję, masz rację miło jest jak coś wokół nas kwitnie dlatego też zakładamy te nasze ogrody, pielęgnujemy je i ciągle coś nowego dosadzamy.
Aniu :wit i dziękuję u mnie te kwiatki też już pomału zaczynają przekwitać ale pojawiają się w to miejce nowe.
pierwszy tulipanek (chyba z botanicznych)
Obrazek
Obrazek
ciemiernik też pięknie rozkwita
Obrazek
żonkil , tylko jeden kwiatek ale za to śliczny
Obrazek
bez koralowy ma już spore pąki
Obrazek
i na koniec najpiękniejsze sasanki choć one dopiero zaczynają
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Witaj Iwonko , w ogródku już sporo kwitnie. Ja nie mam ani jednego zdjęcia krokusa z tego roku nie zdążyłam zrobić.
Dzisiaj działam w ogrodzie a teraz mam chwilę przerwy na przygotowanie obiadu.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”