Ogród - Babopielka czyli Bożeny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

violetta - kiciusie rozrabiaja na potęgę ,ale wnusia ma się z kim bawić :lol:
Bogusia - moje hortensje nie sa z gałązek -kupiłam je :wink: ale ukorzeniam z gałązek bez problemu,ostatnio dałam Bożence(guci) jak była u mnie i już jej zakwitły :shock: :lol:
tulipanka - na zimę przy hortensjach kładę kompost,a od wiosny zasilam je nawozami do roślin kwasolubnych no i podlewam ,bo inaczej już by dawno uschły :roll:
ewab123 - ja nie zbierałam nigdy nasion z Pysznogłówek, ale w tym roku postaram się zebrać :wink:
hanka55 - susza to u mnie już od dawna jest :( i moje biedne roślin żyja jakoś jeszcze tylko dlatego ,że je podlewam :roll: dzisiaj troszke pokropiło ale deszczem tego to nie można nazwać :roll:
julka_ oj tak kociaczki są niesamowite :lol: wszędzie ich pełno :shock: przejśc nie mogę bo ciągle któryś pod nogami się kręci :lol:
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj, Kochana, jak te moje hortensje od Ciebie też takie będą, to dopiero będzie widok w moim P_O :lol: :lol: :lol:
Cudnie wyglądają takie olbrzymie krzewy :roll: , tylko teraz się zastanawiam , czy nie muszę przesadzić swoich dalej od chodnika :?: .....ale jak przyjedziesz to doradzisz mi, żebym znowu pięć razy ich nie przesadzała :cry:
Kiciusie rosną z dnia na dzień, ale śliczne :lol:
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hortensje najlepiej przesadzać jesienią :wink: zreszta jak przyjadę to zobaczę gdzie Ty je posadziłaś :roll: no i czy trzeba będzie je przesadzać :lol:
Już się nie mogę doczekać tej wizyty u Ciebie :D
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak mi zakwitł liliowiec od Bożenki (guci) :lol:
Obrazek
Nie wiem co to jest :shock:
Obrazek
Tamaryszek :roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Jak bardzo cieszy Bożenko jak roślinki podarowane od naszych znajomych z forum zakwitają ,ja też mam już parę kwitnących od Ciebie -zrobię fotki to wstawię u mnie :lol: Czy padał już deszcz u Was bo u nas popaduje :P
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusia -ja już straciłam nadzieję na deszcz u mnie tylko pokropiło i susza w dalszym ciągu :( a roślinki te z forum faktycznie cieszą :lol: te trawki od Ciebie też rosną u mnie ładnie, ale chyba nie zakwitną w tym roku :? wszystko przez tą pogodę -straszna susza :cry:
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

U nas jednak popaduje ,przedwczoraj dzisiaj tak ,że już się wydaje ,że będzie sucho ,a jednak skądś się nazbiera i pokropi roślinki :P
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 15:57

Post »

Piękny ogród. Na jakiej glebie masz firletki? Ja kupiłam w tym roku sadzonki i nic z nich nie zostało.
Pozdrawiam cieplutko :P :P :P
Pozdrawiam Agnieszka
Mój Ogrod , Kuchnia i Storczyki
Awatar użytkownika
kamixsa
200p
200p
Od: 12 kwie 2008, o 17:32

Post »

Hortensja cudowna czy ścinasz kwiaty na zimę chodzi mi o anabelle kupiłam w tym roku :lol: do dołka dałam kwaśnego torfu czy dobrze zrobiłam :shock: jak ty sadzisz
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Z małym opóźnieniem , bo czasu wciąż brak, ale ... miło Cię zobaczyć na zdjęciu, Bożenko. I w dodatku w tak pięknym otoczeniu :) Przeglądam zdjęcia z Twojego ogrodu, wiele pięknych kwiatów już kwitnie u Ciebie, ale rewelacyjna, jak dla mnie , jest hortensja drzewiasta " Anabelle" . Wielki krzew i obsypany tyloma kwiatami! Powiedz, ile ma lat ?Ja kupiłam te roślinkę w tym roku, ale jest niewielka...
Podobają mi się także mocno zarysowane akcenty kolorystyczne , np. duże kępy nachyłków. One tak " rozświetlają" i rozweselaja ogród:)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Bożenko to jest chyba trytoma a prawie na pewno :D

Obrazek

U mnie ją widać na biało więc nie za bardzo jest widoczna ale myślę że się nie mylę :lol:
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusia to macie lepiej niż u nas bo tu wcale nie pada :cry: chyba się wyprowadzę w jakieś bardziej przyjazne regiony ,tylko jak ja ten ogród przeniosę :roll:
RoksiSK- moje firletki rosną na glinie -jak wszystkie moje roślinki bo innej gleby u mnie nie ma :? firletkę dostałam od Narine :lol: i zaatakowały ją jakieś robale ,zżarły jej prawie wszystkie liście :( ale opryskałam je i teraz są zdrowe :lol:
kamixa- hortensje to rośliny kwasolubne -więc dobrze zrobiłaś dodając torf :lol: ja swoje też sadzę w torfie i dodatkowo zasilam je nawozami do roślin kwasolubnych :lol:
Ewelina- wszystkie mamy mało czasu bo nasze ogrody potrzebują dużo uwagi :wink:
Hortensja Anabelka rośnie u mnie 5 lat ,też kupiłam niewielką roślinkę miała :? chyba ze trzy łodyżki ,ale ona szybko się rozrasta ,nie jest kłopotliwa ,nie marznie i można ją przycinać wiosną :D Zasil ją trochę nawozami a zobaczysz jak zacznie szaleć :wink: :lol:
jolciajci- dziękuję Ci bardzo za zidentyfikowanie mojej nieznajomej :wink: dostałam "toto" od cioci ,a ona nie wiedziała co to jest no i ja też nie znałam nazwy :oops: ja widziałam gdzieś trytomy czerwone :? powiedz mi czy są różne kolory :roll: czy ta moja to jakiś albinos :roll:
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bożenko - moja hortensja Anabelka ładnie rośnie i kwitnie , ale w tym roku ma bardzo cienkie i wiotkie łodyżki . Muszę koniecznie ją podwiązywać , ale np . dolne gałązki już prawie leżą na ziemi . Wiosną podsypałam ją nawozem do roślin kwaśnolubnych / już nie pamiętam jakim/ , może teraz trzeba jateż czymś podsypać .
Jeśli chodzi o hortensję ogrodową , w ubiegłym roku jesienią dostałam od brata bo u nich nie kwitła . Posadziłam , po wypuszczeniu listków - póżną wiosną przyciełam stare suche łodygi , ale też na razie nie widzę pąków . Co należy zrobić żeby kwitła ? :oops: Proszę o radę .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewkapaw- moja Anabelka też się wykłada :? kwiaty są za ciężkie i nie może ich utrzymać ,a wszelkie próby podwiązywania kończą się połamanymi gałązkami :cry: Ja swoją nawoże nawozem do roślin kwasolubnych w płynie i stosuję go co tydzień ,ale jeśli masz taki granulowany to możesz jeszcze teraz ją zasilić :D
Co do ogrodowej hortensji to nie wiem dlaczego Ci nie kwitnie -już powinna mieć pąki :? jeśli do tej pory ich nie widać to już nie zakwitnie w tym roku :( Specjaliści radzą ,żeby tych ogrodowych hortensji nie ciąć wcale -ja swoich nie obcinam (nawet tych suchych,bo one czasami tylko wyglądają na suche ,a póżniej wypuszczają z nich zielone łodyżki)może obcięcie tych pędów było przyczyną tego ,że teraz nie ma pąków :roll: Moja rada na przyszłość :wink: nie tnij nic od ogrodowych ,bo one jak zaczną rosnąć , to i tak zasłonią ewentualne sucholce i ich nie widać :D
Moja Anabelka ma takie kwiaty :shock: :shock:
Obrazek
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Bożenko są różne trytomy jeśli chodzi o kolory :lol:
Żółte , czerwone , żółto czerwone lub odwrotnie ale białej to ja jeszcze nie widziałam :shock:
To jest unikat :lol:

Ewciu pewnie te hortensje były przycięte jesienią i dlatego ci nie kwitną .
Hortensje tworzą kwiaty jesienią i pewnie zalążki pączków zostały ucięte.
Nie tnij ich a zobaczysz jak ci pięknie zakwitnie na następny rok :P
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”