Ogród Magdy zwanej Karolcią.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczna jest Gabrysiu,tylko czemu ja daje się nabrać na to co pisze sprzedawca :oops: :oops: :oops:
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Magdo, nie tylko Ty dajesz się nabrać :wink:
Świetne zakupy, podobają mi się trawy tylko jakoś zbytnio w nich się jeszcze nie orientuje :?
Cynie urocze one mają zawsze takie niesamowite kolory, ale widze, że u Ciebie też są dosyć niskie :?:
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Alu,dostałam te cynie od sąsiadki :D
Sama je siała,pikowała.
Jeszcze dwa lata temu nie zwracałam na nie uwagi,jednak teraz dostrzegłam ich urok :D :D :D
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Karolcia pisze:Alu,dostałam te cynie od sąsiadki :D
Sam je siała,pikowała.
Jeszcze dwa lata temu nie zwracałam na nie uwagi,jednak teraz dostrzegłam ich urok :D :D :D
To tak samo jak ja. Nigdy ich nie siałam, a w tym roku są !!!
I są piękne - mam chryzantemowe i peoniowe.
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

A ja od zawsze je uwielbiam ;:210 W tym roku kupiłam chyba 4 lub 5 :D różnych paczek nasion i wysiałam po połowie, ale coś kiepsko powschodziły i takie niskie są :( Juz zaczęły pięknie kwitnąć :D
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Magda te zakupy to też z targu?? no normalnie nie wytrzymam!!! Psianka!!! Też mi się na taras marzy razem z tym Twoim klonikiem!!!!! albo na wejsciu przed domem, razem z fuksjami.. to się rozmarzyłam :lol: :lol:

mam 'pomysła' - może byś tak założyła sprzedaż wysyłkową tych super roślinek w waszego targu?? miałabyś we mnie wiernego odbiorcę :D u mnie na rynku na pytanie o klonik na kiju Pani sprzedawczyni zmarszczyła brwi i po chwili namysłu powiedziała, że nic na kiju na taras nie ma i nie będzie.. no i masz... a do Olkusza daleko :roll: :?

cynie są super :D fajną masz sąsiadkę!! - ja nawet w ferworze nasionkowych zakupów się w nie zaopatrzyłam.. no ale co z tego skoro nie było czasu żeby wysiać.. zostały na drugi rok :roll:

ale najbardziej spodobała mi się nazwa 'wydmuchrzyca' :;230 jakoś tak mi się kojarzy :;230 :;230 :;230
ale trafki pierwsza klasa ;:333
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jolu,nasionka nie zając,posiejesz w przyszłym roku.
Oby tylko nie okazało się że wylezą takie jak z mieszanki :;230
Była też duża psianka za 40 złociszy ;:154 jednak ja tą za 8 kupiłam(urośnie,chyba że ją sz... trafi)
Odnośnie wydmuchrzycy:Czy Tobie przypadkiem czegoś nie brakuje? :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

No wreszcie mogę pooglądać sobie zdjęcia. Coś mi się rano fotki nie otwierały. Otworzyła się tylko jedna i to do polowy.

Tym razem to ja zatrzymałam się na dłużej przy jednej z roślinek. Ja byś mogła, to zbierz z niego nasionka :oops:

Zakupy świetne zrobiłaś ;:333 Ta Twoja trawa przypomina mi trochę mój ostatni trawiasty zakup :D
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wioluś,ale z czego mam zebrać te nasionka?
Chyba nie z malwy :;230
Zrób zdjęcie tej Twojej trawy,jak wygląda teraz?
Grzegorz B

Post »

Madziu, u Ciebie jak zawsze gwarno, wesoło i kolorowo :D Oczywiście od razu Ci zazdroszczę tych traw (nowych nabytków). Obydwie są super, ale pewnie ta druga to jednoroczna :?: Madziu, widzę, że przegorzan Ci zakwitł, albo jak zwykle mylę rośliny. Moje biedronkowe przegorzany i mikołajki nie kwitną, ale dlaczego :cry:
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

:;230 :;230 :;230 Kurde Magda, dopiero teraz zobaczyłam co napisałam. Mało z krzesła nie spadłam.
Tak to jest jak się robi kilka rzeczy na raz.
Karolina aż przybiegła i pytała z czego się tak śmieję.

Madziu Moja Droga .... chodzi mi o łubin :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

Grzegorz B pisze:Madziu, u Ciebie jak zawsze gwarno, wesoło i kolorowo :D Oczywiście od razu Ci zazdroszczę tych traw (nowych nabytków). Obydwie są super, ale pewnie ta druga to jednoroczna :?: Madziu, widzę, że przegorzan Ci zakwitł, albo jak zwykle mylę rośliny. Moje biedronkowe przegorzany i mikołajki nie kwitną, ale dlaczego :cry:
Grzesiu z tego co pamiętam to takie same mikołajki kupowaliśmy w biedronce

miałam trzy - jeden cudownie zniknął... jeden większy na którego liczyłam ma same liście, a drugi mały i marny kwitnie... ale niebieskiego koloru to ja na nim nie widze...

przegorzany odskubałam od wielkiego egzemplarza i kwitną... są już śliczne - kosmiczne neibieskie kulki

może Twoje za małe na kwitnienie?
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grzesiu,przegorzan nie jest z biedronkowych.
To nabytek z targu.
Nie jestem pewna... czy przegorzan nie jest dwuletni.
A trawa,niestety jednoroczna ale muszę jakoś z tym żyć :;230
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

przegorzan to bylina
wysiany zakwitłby na nastęny rok, ale może być tak że jest za mały na kwitnienie... choć ja malunie kawałki odskubywałam i dały rade... może jeszcze zakwitnie
Grzegorz B

Post »

agaxkub pisze: miałam trzy - jeden cudownie zniknął... jeden większy na którego liczyłam ma same liście, a drugi mały i marny kwitnie... ale niebieskiego koloru to ja na nim nie widzę...
U mnie są posadzone jeden koło drugiego, ale poza dorodnymi liśćmi nic nie ma, a przecież ja go nie kupowałem dla zieleni, tylko ze względu na tę fajną barwę i kształtne kwiaty.
agaxkub pisze: przegorzany odskubałam od wielkiego egzemplarza i kwitną... są już śliczne - kosmiczne neibieskie kulki

może Twoje za małe na kwitnienie?
Pewnie masz rację, trzeba czekać do następnego roku :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”