Kaktusy OnArt'a
- sokolica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 maja 2011, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kaktusy OnArt'a
Te żółte powinnam już mieć u siebie, a nic nie mam, zero. Najładniejsza R. pygmaea v. orurensis FR339. Kolorek ma po prostu niezwykły 

- czarny
- Od: 24 kwie 2009, o 21:15
To co tygrysy lubią najbardziej. A flavistylka jedna z najbardziej ulubionych z ajlosterek. Pewnie dlatego, że troszeczkę podobna do M. aureiflorek.
- Nadzieja
- Od: 3 sty 2012, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
po prostu piękne. 

Było gadać wcześniej, to bym Ci wysłał nasiona, a tak wszystkie co miałem w tym roku wysiałem w cholerę. Przypomnij się za rok - dwa jak coś się uchowa to podeślę. W tym roku na jesieni będą do wydania R. pygmaea v. orurensis HS170, R. aureispina KK843 i R. cayasensis FR1141 - dwuletnie siewki. Pigmejka już w tym roku zawiązała pąkileszek2 pisze:Artur,rebutie ci się udały,pokazały kwiatki,są śliczne,koniecznie muszą być w mojej kolekcji

- przemo1413
- Od: 22 mar 2011, o 16:34
- Kontakt:
Na te rebucjowate to i ja się piszę jak by tych nadwyżek starczyło

Kolejna porcja kwiatków:

A to jest Rebucja, którą ma opisaną jako R. malanea, nie wiadomo do końca co to jest, może bardziej uczeni w piśmie podejmą się próby oznaczenia gatunku?

No i część mojego parapetu
:

A to jest Rebucja, którą ma opisaną jako R. malanea, nie wiadomo do końca co to jest, może bardziej uczeni w piśmie podejmą się próby oznaczenia gatunku?

No i część mojego parapetu

- czarny
- Od: 24 kwie 2009, o 21:15
Stoły/parapety z kwitnącymi rebucjami rzucają na kolana. Ale chyba nie wszystko pokazałeś, bo widzę tam jakieś elegantulki chyba i inne pigmejki.
Ta Rebutia melanea, choć korpusu nie widać, to z kwiatka ewidentnie będzie Mediolobivia (no jeśli wolisz Rebutia) atrovirens var. ritterii. I jeszcze ta WR 313 pewno też od el Condora bo moje były takie same. Niestety huasiensis wygląda całkiem inaczej. Ta roślina to forma M. atrovirens v. haefneriana. Ta ze zdjęcia najbardziej zbliżona do Ritterowskiego zbioru FR 1121 o nazwie pauciareolata. http://www.rebutia.cz/nova_10/rebutia_p ... olata1.htm
edit: to się mi chyba to zdjęcie elegantulki po prostu nie załadowało.
PS: Jakbyś miał nasiona takich numerków co nie mam to chętnie odkupię za grosz nieduży, bądź wymienię.
Ta Rebutia melanea, choć korpusu nie widać, to z kwiatka ewidentnie będzie Mediolobivia (no jeśli wolisz Rebutia) atrovirens var. ritterii. I jeszcze ta WR 313 pewno też od el Condora bo moje były takie same. Niestety huasiensis wygląda całkiem inaczej. Ta roślina to forma M. atrovirens v. haefneriana. Ta ze zdjęcia najbardziej zbliżona do Ritterowskiego zbioru FR 1121 o nazwie pauciareolata. http://www.rebutia.cz/nova_10/rebutia_p ... olata1.htm
edit: to się mi chyba to zdjęcie elegantulki po prostu nie załadowało.
PS: Jakbyś miał nasiona takich numerków co nie mam to chętnie odkupię za grosz nieduży, bądź wymienię.
Dziękuję za miłe słowo, właśnie tę WR 313 mam od el Condora, także chyba do końca nie wiadomo co to jest.czarny pisze:Stoły/parapety z kwitnącymi rebucjami rzucają na kolana. Ale chyba nie wszystko pokazałeś, bo widzę tam jakieś elegantulki chyba i inne pigmejki.
I jeszcze ta WR 313 pewno też od el Condora bo moje były takie same. Niestety huasiensis wygląda całkiem inaczej. Ta roślina to forma M. atrovirens v. haefneriana. Ta ze zdjęcia najbardziej zbliżona do Ritterowskiego zbioru FR 1121 o nazwie pauciareolata. http://www.rebutia.cz/nova_10/rebutia_p ... olata1.htm
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kwiaty pierwszych rebucjowatych na Forum aż porażają kolorami i pięknem.
Dla mnie bomba!
A u moich dopiero zapowiedzi pączków widać...

Dla mnie bomba!

A u moich dopiero zapowiedzi pączków widać...

- sokolica
- Od: 28 maja 2011, o 13:05
Wspaniale okwiecony parapet
Takich widoków to u mnie chyba nigdy nie będzie. Szkoda tylko, że one wkrótce zakończą produkcję kwiecia. Powinieneś sprawić sobie jakieś pocieszajki na pozostałe miesiące sezonu 

- ROBERTOBORO
- Od: 13 lis 2008, o 21:39
- Kontakt:
Szkoda że ja tak będę miał za jakiś miesiąc 

-
- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Są super,można dostać oczopląsów,swoim kwitnieniem powalają na kolana

poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Znaczy, że to bieżące fotki
nie może być
u mnie jeszcze głęboka zima co się wiąże ze snem zimowym, co prawda jeden noto ziewnął i wypuścił kwiatka, ale reszta 

- Akwelan_2009
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
- po tylu kolorowych kwiatach, to już się "pogubiłem" czy to jeszcze wiosnaKolejna porcja kwiatków:

Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V