Chyba nie żyję, a jutro dentysta
Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2013
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2013
To zawsze tak wygląda na początku-mnóstwo pracy, a efekt później
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
już wyjaśniam co z choinką: posadziłam ją w takiej samej odległości od płotu co ten stary świerk, wychodząc z założenia, że skoro on rośnie,to i ona będzie...nie bardzo pasuje mi przesadzać, głównie z tego względu, że to miejsce po wyciętych wiśniach i od głębokości 10 cm zaczyna się plątanina korzeni, takich na 10 cm grubych
Dziś waliłam w nie wściekle kantem łopaty wizualizując najgorszych wrogów, ale długo tak się nie da, bo słabe raczki mdleją
Czy choinka się przyjmie trudno stwierdzić, niby wykazuje oznaki życia, ale korzenie, jak się okazało miała mocno przycięte w tej donicy...nic, zobaczymy, nie kupowałam jej specjalnie do sadzenia, to tylko bonus poświąteczny
A i zapomniałabym...dziś jeszcze wysadziłam wszystkie róże z Flo: 2 ND na ścianę koło gigantycznego cyprysika a przed nie Avalon i Camelot...mam jeszcze od nich zadołowaną jakąś mieszankę rugosy na żywopłot, ale już zapomniałam, którą...
Jutro sadzenie dóbr od Małgosi (doszła paczka!) i rycie kolejnych kilometrów wzdłuż płotu...
Czy choinka się przyjmie trudno stwierdzić, niby wykazuje oznaki życia, ale korzenie, jak się okazało miała mocno przycięte w tej donicy...nic, zobaczymy, nie kupowałam jej specjalnie do sadzenia, to tylko bonus poświąteczny
A i zapomniałabym...dziś jeszcze wysadziłam wszystkie róże z Flo: 2 ND na ścianę koło gigantycznego cyprysika a przed nie Avalon i Camelot...mam jeszcze od nich zadołowaną jakąś mieszankę rugosy na żywopłot, ale już zapomniałam, którą...
Jutro sadzenie dóbr od Małgosi (doszła paczka!) i rycie kolejnych kilometrów wzdłuż płotu...
- ewamaj66

Zaczynam zazdrościć rycia-ciągle nie wyszłam poza porządki
Porządnicka się znalazła 
Pat, kawał dobrej roboty zrobiłaś, a że malutkie krzewy, to się nie przejmuj. Nie zauważysz jak wszystko szybko urośnie. Fajnie będzie to wszystko wyglądać 
-
dosia
- 1000p

- Od: 1 lut 2009, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
- bunia79
- 500p

- Od: 25 cze 2012, o 23:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj Pati, Pati przyznam Ci się, że traktuję Twoje wątki jak kurację antystresową
W dodatku póżnonocną, bo rżę czytając bez opamiętania i wolę to robić, jak już pięknie pochrapują
A że chodząc spać o niewątpliwie póżnej porze nazajutrz ledwie w pracy żyję , to nocami humor sobie poprawiam czytając i ciągle to samo...
Dobrze, że już wiosna i łopata mnie woła, to może któregoś dnia do kompa się nie doczołgam i małżeństwo uratuję...
Pozdrawiam. Bogusia
Dobrze, że już wiosna i łopata mnie woła, to może któregoś dnia do kompa się nie doczołgam i małżeństwo uratuję...
Pozdrawiam. Bogusia
Pati wykonałaś kawał dobrej pracy w ogrodzie
Pisząc u siebie w wątku jeszcze z takim humorem odnosi się wrażenie czytając,ze Ty się wcale nie meczysz przy tej pracy. Wielki obszar ziemi masz, małe dzieci i dajesz sobie ze wszystkim świetnie radę.Bardzo lubię do Ciebie zaglądać. 
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- survivor26

Dziękuję za komplementy, ale to nie pracowitość tylko desperacja...jak uda mi się małego wyjca zmęczyć w ogrodzie i w końcu zaśnie, to wtedy wiem, że mam godzinę, góra dwie, na prace ogrodowe, więc latam jak na dopalaczach, żeby jak najwięcej zrobić
Dziś chciałabym się pozbyć częściowo (w sensie wysadzenia do ogrodu) tego:

tego:

tu też widać wiadra ocynkowane z wątku domowego: część rzeczywiście zostanie donicami, aczkolwiek one są zdecydowanie w gorszym stanie i technicznym i wizualnym niż pokazywane w designerskich aranżacjach. Apropos metalu, puszki malowane obsadziłam pelargoniami, ale nie wiem, czy przeżyją, bo za wcześnie je z chłodni wyjęłam i marne strasznie:

A na koniec nawiązanie do dyskusji o szachownicach, która toczyła się w wątku u Iwonki-zielonejjagody - oprócz tych dużych wyszły mi też takie, to są chyba kostkowane?:

zostawiam Was z żonkilkiem śmietnikowym (dosłownie: wyrósł na tej kupie pokazywanej w wątku domowym, chyba cebulkę zgubiłam niosąc do ogrodu
) i pierwszymi fiołkami i lecę ogarnąć obowiązki zawodowe, a potem w teren

Dziś chciałabym się pozbyć częściowo (w sensie wysadzenia do ogrodu) tego:

tego:

tu też widać wiadra ocynkowane z wątku domowego: część rzeczywiście zostanie donicami, aczkolwiek one są zdecydowanie w gorszym stanie i technicznym i wizualnym niż pokazywane w designerskich aranżacjach. Apropos metalu, puszki malowane obsadziłam pelargoniami, ale nie wiem, czy przeżyją, bo za wcześnie je z chłodni wyjęłam i marne strasznie:

A na koniec nawiązanie do dyskusji o szachownicach, która toczyła się w wątku u Iwonki-zielonejjagody - oprócz tych dużych wyszły mi też takie, to są chyba kostkowane?:

zostawiam Was z żonkilkiem śmietnikowym (dosłownie: wyrósł na tej kupie pokazywanej w wątku domowym, chyba cebulkę zgubiłam niosąc do ogrodu

No to plan na dzisiaj jest... pogoda zapewne tak jak u mnie - dopisuje, więc tylko działać 
Miłego!
Miłego!
- ewamaj66

A ja się martwiłam, że muszę zdążyć posadzić około 20 róż
To wcale nie tak dużo jest, kiedy patrzę na Twoje patyki
Fakt, doły głębsze muszę wyryć.
Będziesz miała kwiatki w kratkę
Będziesz miała kwiatki w kratkę
- survivor26

U nas w cieniu 23 stopnie...wypociłam z 5 kg tłuszczu roboląc w ogrodzie
Em szaleje z glebogryzarką i usiłuje przekształcić nasze pastwisko w trawnik, bo tak go wciągnął proceder, że ryje nie tylko pod żywopłot, ale po całości...to pewno jeszcze z tydzień potrwa samo rycie, o usuwaniu kłączy traw nie wspominając, ale zawsze to coś do przodu...reszta relacji wieczorem, bo wróciłam tylko obiad zrobić i zaraz z dziećmi dalej do ogrodu 
Pat plany na dziś ambitne ,życzę by się udało
w takim tempie to zagospodarujesz ogród do maja 
- ra_barbara

- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Kontakt:
Pati
Szacunek mój i podziw masz zapewniony
... do końca świata... i jeszczyk dłuży 
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Pat mam swoje własne zasieki na mamuty, pobiegałam dzisiaj z gałęziami jak młódka i chwała Bogu, że wysiadła piła moim ogrodnikom , bo byłaby kompromitacja. Cdn. jak tylko serwis naprawi piłę. Patrzę na Twoje ilości roślin i już się czuję zmęczona. U mnie było 22 st..... ale wiosna 
Szachownica kostkowana, a w każdym razie tak wygląda 
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
10 minut