Jaki sekator dla małych dłoni???
Jaki sekator dla małych dłoni???
Witam, mam pytanie. Chciałabym kupić dobry sekator. Patrzyłam już i sprawdziłam kilka z firmy Fiskars. Ale większość z nich jest dla mnie za duża gdyż kupując rękawiczki do ogrodu najlepsze dla mnie to te z nr 7 lu 8. Mam małą dłoń i dlatego trudno jest mi dobrać sekator. W internecie znalazłam już taki specjalny do małych dłoni z firmy Felco 160S. Jestem prawie zdecydowana by go zamówić, ale nie znalazłam go w sklepie i nie mogłem się do niego przymierzyć. Może ktoś z Was ma taki i może się wypowiedzieć na ten temat, będę wdzięczna. Fiskars ma takie z obrotową rączką, ale znowu obawiam się tego, że w prawej ręce dobrze się nim tnie, ale gdy ręka się zmęczy trzeba go przełożyć do ręki lewej i tu obrotowa rączka według mnie nie zda egzaminu. Dlatego też skłaniam się do tego z Felco. Jest tam również kilka innych sekatorów tnących również drut ale boję się, że będą mi za duże. Proszę o pomoc w wyborze i z góry bardzo dziękuję.
Pozdrawiam serdecznie.
Iza
Iza
Re: Jaki sekator dla małych dłoni???
Ten Fiskars jest bardzo poręczny http://www.skapiec.pl/site/cat/453/comp/2455925
Re: Jaki sekator dla małych dłoni???
Może i jest, ale ta obrotowa rączka mnie nie przekonuje. Ale dziękuję za zainteresowanie i proszę o inne sugestie bądź opinie na temat Felco
Pozdrawiam serdecznie.
Iza
Iza