A jakie nasionka z Pati zamawiacie i czemu beze mnie? Co?
Wiosna w wiejskim ogrodzie
- Dorota71
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wiosna w wiejskim ogrodzie
O matko i córko to to jest to trochę?
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu Jaką metodą szczepiłaś? Moje chyba zrobię przez stosowanie, jeszcze dziś dowiedziałem się, że jak szczepienie nie przyjmie się to można przez oczkowanie latem zrobić. Mam nadzieję, że rośliny zbyt nie przeschły, chwilę trzymałem je na słońcu bo były bardzo mokre i bałem się, że zgniją.
- romaszka

- Od: 31 gru 2010, o 23:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Maryś, wpisuję się i wracam czytać i oglądać 
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Marysiu
Ne wiem od czego zacząć, więc powiem jednym tchem - grabie piękne, żonkilowa łączka już budzi zachwyt, a co będzie jak zakwitnie! Zapas nasion na lata, będziesz miała zajęcie
Torba z motywem ogrodniczym bomba, dałabym się za taką pokroić i to nie tylko dlatego ze uwielbiam torby
Cudna wiosna, a foty makro robisz jak profesjonalista!
Pozdrowionka
Ne wiem od czego zacząć, więc powiem jednym tchem - grabie piękne, żonkilowa łączka już budzi zachwyt, a co będzie jak zakwitnie! Zapas nasion na lata, będziesz miała zajęcie
Cudna wiosna, a foty makro robisz jak profesjonalista!
Pozdrowionka
Marysiu wpadłam się przywitać i życzyć Ci owocnej pracy bardzo pracowita perfekcjonistko.Buziaki! 
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Zapas nasion niezły, torebka wypasiona. Suchy prowiant zapakuj i 24 godz. pracy na dobę zapewnione, reszta godzin wolne. 
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- stokrotka-77
- 200p

- Od: 21 lut 2011, o 21:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ło matko, Marysiu jakie zapasy
a torba boska. Pozdrawiam i dobrego dnia ogrodniczego
.
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Witaj stachanowcu
Dobrze że się przekonałaś do torebki.............. jest śliczna
Ogrom nasion a ja myślałam że mam dużo

Dzień dobry wszystkim
Dziś w ogrodzie bardzo nie poszaleje ,muszę odstawić męża na 2 już operacje przebitej 2 m-ce temu łapki - jeszcze zostawili jakiś odłamek drewna
Miłego dnia dziewczynki
Dziś w ogrodzie bardzo nie poszaleje ,muszę odstawić męża na 2 już operacje przebitej 2 m-ce temu łapki - jeszcze zostawili jakiś odłamek drewna
Miłego dnia dziewczynki
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewuniu majowa Lidzia pokazał miłka i ten Twój to będę porównywać i Lidzia mówi żnie nie przemarza - to czekam
Dorotko Pati znalazła na Ebay atrakcje (gdzie ich nie ma
)
Michale szczepiłam też prze dostosowanie. Najpierw czytałam trochę i ta metoda jest najodpowiedniejsza dla początkujących i na tą porą roku
Wszystko przyszło w jak najlepszej formie te marcowe patyczki troszkę podcięłam i były zieloniutkie. To wcale nie jest łatwe
Patyczki dereni powsadzane ciekawa jestem jak się udadzą, bo ja tnę dłuższe, ale dereń łatwo się ukorzenia. Z winoroślą mam doświadczenia, że dłuższa zrazy przyjmują się w zdecydowanie większym procencie niż 20 cm.
Teraz latam do drzewek i gadam do nich żeby mnie nie zawiodły.
kalil Aniu witam Cię w moim wiejskim ogródku i zapraszam serdecznie
Ałła dużo już do czytania to może tylko pooglądaj
Kasiu witaj, witaj! nie zasłużyłam na takie pochwały
Pozdrawiam serdecznie
Julianno bo ja już taka jestem jak nie robię to nie robię a jak mnie najdzie to góry przestawiam, a potem padam na pysk, ale zadowolona
szczególnie jak chodzi o brudną robotę.
Marysieńko optymistka ! w życiu tego nie przerobię - coś mnie dzisiaj palce bolą i to wcale nie te od klawiatury
Agnieszko to samo powiedziałam do mojej koleżanki
dobrego !
Romciu a tu nie ma tych co miałam do tej pory
Pozdrawiam Cię i Twojego M
Iwonko to na prześwietleniu tego nie było widać, a może bez prześwietlenia metodą prób i błędów (i to nie w Polsce?, a może nasi lekarze teraz tam leczą
) Zdrówka dla M
Basiu od samego otwieranie torebek można się zmęczyć
przecież ja mam pootwierane te z bieżącego użycia
Idę w ogród bo słoneczko już też wyszło
Dorotko Pati znalazła na Ebay atrakcje (gdzie ich nie ma
Michale szczepiłam też prze dostosowanie. Najpierw czytałam trochę i ta metoda jest najodpowiedniejsza dla początkujących i na tą porą roku
Teraz latam do drzewek i gadam do nich żeby mnie nie zawiodły.
kalil Aniu witam Cię w moim wiejskim ogródku i zapraszam serdecznie
Ałła dużo już do czytania to może tylko pooglądaj
Kasiu witaj, witaj! nie zasłużyłam na takie pochwały
Julianno bo ja już taka jestem jak nie robię to nie robię a jak mnie najdzie to góry przestawiam, a potem padam na pysk, ale zadowolona
Marysieńko optymistka ! w życiu tego nie przerobię - coś mnie dzisiaj palce bolą i to wcale nie te od klawiatury
Agnieszko to samo powiedziałam do mojej koleżanki
Romciu a tu nie ma tych co miałam do tej pory
Pozdrawiam Cię i Twojego M
Iwonko to na prześwietleniu tego nie było widać, a może bez prześwietlenia metodą prób i błędów (i to nie w Polsce?, a może nasi lekarze teraz tam leczą
Basiu od samego otwieranie torebek można się zmęczyć
Idę w ogród bo słoneczko już też wyszło
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Marysiu powsadzaj te derenie pod lekkim skosem, słyszałem, że wtedy lepiej się ukorzeniają. Pociąłem takie krótkie bo nie było ich zbyt wiele, latem trochę krzewy ogoliłem i nie pomyślałem, że gałęzie mogą się jeszcze przydać
Ale przed wysyłką miały przygrożone, że mają rosnąć bo jak nie to wpadnę do B. i zrobię z nimi porządek 
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Maryś, wysadziłam jakąś jedną piątą patyczków od Ciebie i poległam...zapomniałam już, ile mi tego wysłałaś
niniejszym ogłaszam, że wschodnia część mojego żywopłotu otrzymuje Twoje imię, bo tam na razie wylądowały...choć zdaje się, że i północna będzie Twoja 
Chciałam cos mądrego napisać, ale widok takiej ilosci nasion sprawil, że muszę pozbierać szczękę z podlogi. 
Ja, podobnie jak Beatka, zbieram szczękę z podłogi... kochana, chyba sklep z sadzonkami będziesz musiała otworzyć
Poza tym, podpisuję się pod słowami Robaczka, żeby się nie powtarzać. Jest pięknie i tak wiosennie!
Pozdrawiam ciepło, Marysiu
Poza tym, podpisuję się pod słowami Robaczka, żeby się nie powtarzać. Jest pięknie i tak wiosennie!
Pozdrawiam ciepło, Marysiu