ps. dużo zdrówka życzę- polecam kiwi, mają tyle witaminy C, że szybciutko przeziębienie ucieknie..no i calcium, które też na pewno pomoże.
Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17
Aga, jesteś wulkanem energii
bardzo się cieszę, że masz takie ambitne plany, a przy tym tyle zapału
bo to oznacza więcej fotek ślicznego ogrodu
. Róża Blanc Leonardo da Vinci cudniasta, hortensja Limelight fiu fiu.. ciekawe czy moje Hortensjątka w tym roku zakwitną. Czy osłaniasz swoje na zimę, czy tylko robisz im kopczyki?
ps. dużo zdrówka życzę- polecam kiwi, mają tyle witaminy C, że szybciutko przeziębienie ucieknie..no i calcium, które też na pewno pomoże.
Aga, apatia i marazm towarzyszyły nam całą zimę, teraz szkoda czasu na rozmemłanie - trzeba działać! Przynajmniej w moim mniemamiu ;-) Mam nadzieję, że zrealizuję wszystko co sobie założyłam a zmiany będą kolejnym krokiem w stronę udoskonalenia ogrodu.
Hortensji bukietowych nie osłaniam ani nie robię kopców, jedynie te ogrodowe osypuję u podstawy korą. Kwitną mi co roku.
Z bukietówkami nie ma zagrożenia, że nie zakwitną
Dzięki za polecenie naturalnych medykamentów! Właśnie zjadłam świeżego ananasa, więc dawkę witamin mam
Miłego!
Ula, hortensja Limelight to sztandarowa pozycja wśród bukietówek - kupuj ją z zamkniętymi oczami
Marysiu, smukłe ciało powiadasz - chłe chłe ;-)) Cały czas nad nim pracuję, ale do efektu daleko. Dzisiaj jem:
ŚNIADANIE: serek wędzony z pomidorami, oliwkami i pełnoziarnistym pieczywem
DRUGIE ŚNIADANIE: sałatka owocowa
OBIAD: zjem na mieście
PODWIECZOREK: jogurt truskawkowy
KOLACJA: sałatka Waldorff
Agniesiu, idealnie byłoby mieć i skrzynię i leżaczki... może uda się w sezonie pozwolić sobie najpierw na jedno, a potem na drugie? Tego Ci życzę
Justi, nierozsądne jesteśmy i tyle... żebyśmy się podpierały językiem, to zrobimy to, co w ogrodzie konieczne.
U mnie działanie idzie pełną parą, bo ja czasu nie mam!
Hortensji bukietowych nie osłaniam ani nie robię kopców, jedynie te ogrodowe osypuję u podstawy korą. Kwitną mi co roku.
Z bukietówkami nie ma zagrożenia, że nie zakwitną
Dzięki za polecenie naturalnych medykamentów! Właśnie zjadłam świeżego ananasa, więc dawkę witamin mam
Ula, hortensja Limelight to sztandarowa pozycja wśród bukietówek - kupuj ją z zamkniętymi oczami
Marysiu, smukłe ciało powiadasz - chłe chłe ;-)) Cały czas nad nim pracuję, ale do efektu daleko. Dzisiaj jem:
ŚNIADANIE: serek wędzony z pomidorami, oliwkami i pełnoziarnistym pieczywem
DRUGIE ŚNIADANIE: sałatka owocowa
OBIAD: zjem na mieście
PODWIECZOREK: jogurt truskawkowy
KOLACJA: sałatka Waldorff
Agniesiu, idealnie byłoby mieć i skrzynię i leżaczki... może uda się w sezonie pozwolić sobie najpierw na jedno, a potem na drugie? Tego Ci życzę
Justi, nierozsądne jesteśmy i tyle... żebyśmy się podpierały językiem, to zrobimy to, co w ogrodzie konieczne.
U mnie działanie idzie pełną parą, bo ja czasu nie mam!
- usa1276
- 1000p

- Od: 22 sty 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marzy mi się taka kompozycja właśnie z Limelight u stóp kulki bukszpanu i na samym brzegu rabatki wstążka z żurawki Citronelli 
Ula, taka kompozycja da bardzo elegancki efekt - popieram!
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć Aguś
No i jak Pan M nie nakrzyczał za bardzo, że się przemęczasz? Wyczytałam u Kasi, że też drzesz darń. Szalone baby jesteście, nie ma co
Postanowiłam dzisiaj kupić w końcu ten magiczny przyrząd
Jakie leżaczki wylukałaś?
No i jak Pan M nie nakrzyczał za bardzo, że się przemęczasz? Wyczytałam u Kasi, że też drzesz darń. Szalone baby jesteście, nie ma co
Jakie leżaczki wylukałaś?
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguniu, tak sobie myślałam, jaka Ty jesteś konsekwentna w czekaniu na wiosnę...
A tu 38. strona wątku numer 17
Widzę, że limelightowa rabata nabiera realnych kształtów
. Na pewno będzie piękna
.
Ustrojstwo do cięcia darni jak widzę z Gardeny, muszę poszukać, kilka końcówek już mam i bardzo sobie cenię
.
Nie szarżuj z pracą, bo w najgorętszym momencie wiosny wylądujesz z łóżku, a to dla ogrodnika cios...
Serdeczności
Widzę, że limelightowa rabata nabiera realnych kształtów
Ustrojstwo do cięcia darni jak widzę z Gardeny, muszę poszukać, kilka końcówek już mam i bardzo sobie cenię
Nie szarżuj z pracą, bo w najgorętszym momencie wiosny wylądujesz z łóżku, a to dla ogrodnika cios...
Serdeczności
-
dosia
- 1000p

- Od: 1 lut 2009, o 16:10
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
- JLG

- Od: 15 mar 2009, o 17:16
Dołączam się do postulatu Agaty, zwolnij, bo padniesz. Plan masz tak ambitny, że roboty straczy na najbliższy miesiąc a wiosenne słoneczko bywa bardzo zdradliwe (co już wiesz, ja dowiedziałam sie o tym jak było ocieplenie w marcu), do tego musisz zachowac siły na malowanie domu... zwolnij, proszę.
(już nie mówiąc o tym, że wpędzasz innych w kompleksy)
(już nie mówiąc o tym, że wpędzasz innych w kompleksy)
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Już zaczęłam sezon ciężkiego domywania rąk, bo jak widzę że coś rośnie to wyrywam, a przecież dla jednego chwaścika nie będę lecieć do domu po rękawiczki...dosia pisze:czym prędzej je podnieść i wyrwać chwaścik psujący widok rabatki
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Agnieszko, zwolnij proszę. Ja przy Tobie kompleksów się nabawię, dom na "6", ogród na "6", czy w ogóle masz jakies wady?
Aga a u mnie wczoraj sałatka była makaronowa
a dziś grahamka z kiełbasą..bo z rana po spacerku byłam ale kilometrowo sporym
więc zgłodniałam mocno..
a dziś grahamka z kiełbasą..bo z rana po spacerku byłam ale kilometrowo sporym
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
-
dosia
- 1000p

- Od: 1 lut 2009, o 16:10
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
"OBIAD: zjem na mieście"
ta pozycja w menu brzmi tajemnie ;) a sałatka owocowa.. mniamm 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aguś bardzo bym chciałaaguniada pisze: Agniesiu, idealnie byłoby mieć i skrzynię i leżaczki... może uda się w sezonie pozwolić sobie najpierw na jedno, a potem na drugie? Tego Ci życzę![]()
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Ale się nachorowałaś
Pół ogrodu przekopała.
Skąd Ty bierzesz tą energię?
Rabatka zapowiada się ciekawie, ładny kształt. Faktycznie brakowało tam tego wykończenia. Ale ja to widzę dopiero jak to pokazałaś
Skąd Ty bierzesz tą energię?
Rabatka zapowiada się ciekawie, ładny kształt. Faktycznie brakowało tam tego wykończenia. Ale ja to widzę dopiero jak to pokazałaś