Ale tylko ja od rana pracowałam. Natomiast po południu,słyszałam za siatką sekator, znaczy się sąsiedzi tez co niektórzy ruszyli
Różane Souveniry wokół Majkowego zielonego domu i ... cz. 2
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Różane Souveniry wokół Majkowego zielonego domu i ... cz. 2
Maju, a ja popracowałam, bo u nas ludzie bardziej tolerancyjni.
Ale tylko ja od rana pracowałam. Natomiast po południu,słyszałam za siatką sekator, znaczy się sąsiedzi tez co niektórzy ruszyli
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
W Poznaniu praca wre! Pogoda cudowna, od rana ruszyłam z opryskami, potem skłon-wyprost, skłon-wyprost i tak do wieczora przy różach. Jakże pięknie czuję się zmęczona
Pozdrawiam
Ewa
Pozdrawiam
Ewa
- Ewiczka52

- Od: 1 lut 2012, o 14:52
Majeczko
Gdzieś mi zniknęłaś z wątkiem , a u Ciebie tak pięknie
Ale już czytam bo 18 stron przede mną 
Pozdrawiam Ewula
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam po niedzielnym nicnierobieniu
Tosia już niedługo a zobaczysz takie widoki

przed-ogródek który powstawał nie tak dawno, kilka roślin od Was dziewczyny tam też rośnie ale do zakończenia pomysłu jeszcze daleko
Ewuś z tymi kopcami to nie miej wyrzutów sumienia bo dla was zapowiadają przymrozki, to niech różyce jeszcze są okryte
Choć raz w tygodniu trzeba dać sobie odpocząć a na dodatek mieć spokój w sąsiedztwie
Jadziu jak dla mnie za bardzo dzisiaj wiało i było mi jakoś dziwnie zimno, wolałam nie ryzykować, kupiłam nawozy i przy sprzyjających warunkach je rozsypię a mam sporo do nakarmienia
Grażynko u mnie są w większości liście dębowe bo lipowe szybko się rozkładają, a w zestawie z liśćmi mam żołędzie i pełno młodych dąbków
może reflektujesz na kilkadziesiąt
a z klonu to mam siewki od sąsiadowego klona, jak zawieje od wschodu
Gosiu co kraj to obyczaj, jak osiedle ludu pracującego to się nie dziwię że w niedzielę pracują w ogrodzie, bo kiedyś takie prace trzeba zrobić.
Ewa to miałaś fajną gimnastykę
a do tego czujesz się wspaniale zmęczona, to jest stan bardzo przyjemny
Ewiczka nie warto się wracać, niedługo będą nowe wieści i zdjęcia.
Tosia już niedługo a zobaczysz takie widoki
przed-ogródek który powstawał nie tak dawno, kilka roślin od Was dziewczyny tam też rośnie ale do zakończenia pomysłu jeszcze daleko
Ewuś z tymi kopcami to nie miej wyrzutów sumienia bo dla was zapowiadają przymrozki, to niech różyce jeszcze są okryte
Choć raz w tygodniu trzeba dać sobie odpocząć a na dodatek mieć spokój w sąsiedztwie
Jadziu jak dla mnie za bardzo dzisiaj wiało i było mi jakoś dziwnie zimno, wolałam nie ryzykować, kupiłam nawozy i przy sprzyjających warunkach je rozsypię a mam sporo do nakarmienia
Grażynko u mnie są w większości liście dębowe bo lipowe szybko się rozkładają, a w zestawie z liśćmi mam żołędzie i pełno młodych dąbków
Gosiu co kraj to obyczaj, jak osiedle ludu pracującego to się nie dziwię że w niedzielę pracują w ogrodzie, bo kiedyś takie prace trzeba zrobić.
Ewa to miałaś fajną gimnastykę
Ewiczka nie warto się wracać, niedługo będą nowe wieści i zdjęcia.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
U mnie klony, lipy i jesiony.
Na dąbczaki bym się pisała, gdybym las zakładała ale nie mam areału - szkoda.
Na dąbczaki bym się pisała, gdybym las zakładała ale nie mam areału - szkoda.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Moje drogie, praca w ogrodzie to przyjemność i relaks, więc można się jej poświęcać również w niedzielę
. Ja przynajmniej wychodzę z takiego założenia...
Maju, ale u Ciebie kolorowo! Jak patrzę na Twoje zdjęcia żałuję, że posadziłam krokusy tylko w dwóch kolorach...
Maju, ale u Ciebie kolorowo! Jak patrzę na Twoje zdjęcia żałuję, że posadziłam krokusy tylko w dwóch kolorach...
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I bądź tu, człowieku, mądry
Ciepło się robi, a przymrozki wiszą jak miecz Damoklesa
Pewnie i tak rozgarnę kopce.
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Majeczka ja tez dzisiaj wypoczywałam...ale w górach
alez było pieknie
I tez nie montowałam dzisiaj obiadku...miałam luzik 
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Grażynko To szybko by ci się odechciało tych dąbków, to zaraza nie do wyrwania jak przegapisz najodpowiedniejszy moment, korzeń dłuższy niż to co nad ziemią
lipki łatwo się wyrywa i też często spotykam - nawet wczoraj wyrwałam kilkanaście, tyle tylko że one to rosną wszędzie a dąbki tylko pod dębami ale to tylko zajmuje spory kawał ogrodu 
Asiu co innego robota na działkach a co innego w przydomowym ogródku, zwłaszcza jak własny M. na stwierdzenie że chciałam dzisiaj pryskać odparł że dzisiaj niedziela.
Wszystkie rośliny oprócz róż mam we wszystkich możliwych kolorach bo kocham kolorowy ogród, a żółte krokusy są chyba najśliczniejsze
Ewuś to podobno ostatki, jak rozkopiesz we wtorek to noce mają już być cieplejsze, podobno
Dorotko szczęściara jesteś, też bym gdzieś wyskoczyła ale M. po , jak to określił służbie musi odpocząć fizycznie i duchowo i nigdzie z domu się nie rusza.
Asiu co innego robota na działkach a co innego w przydomowym ogródku, zwłaszcza jak własny M. na stwierdzenie że chciałam dzisiaj pryskać odparł że dzisiaj niedziela.
Wszystkie rośliny oprócz róż mam we wszystkich możliwych kolorach bo kocham kolorowy ogród, a żółte krokusy są chyba najśliczniejsze
Ewuś to podobno ostatki, jak rozkopiesz we wtorek to noce mają już być cieplejsze, podobno
Dorotko szczęściara jesteś, też bym gdzieś wyskoczyła ale M. po , jak to określił służbie musi odpocząć fizycznie i duchowo i nigdzie z domu się nie rusza.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
No to moje kloniki mają tak samo a na dodatek korzenie rozrośnięte na boki.
Jak wyrywam to przeważnie z jakąś rośliną równocześnie.
A mam tego setki w ogrodzie bo one mają nasiona jak śmigło helikoptera i fruwają na wiele metrów.
Jak wyrywam to przeważnie z jakąś rośliną równocześnie.
A mam tego setki w ogrodzie bo one mają nasiona jak śmigło helikoptera i fruwają na wiele metrów.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Majka, ja wychodzę z założenia, ze praca w ogrodze to relax, więc pracuję tez w niedzielę. Poza tym w tygodniu zostają mi tylko popołudnia, więc pracuję kiedy mam czas i żadnych wyrzutów sumienia
Opryski robiłam miedzianem przed powrotem zimy, myślisz ze trzeba powtórzyć? Problem tylko w tym, ze jak wrócę to a różach bedą już liście...czy to nie wpływa na skuteczność oprysku?
Pozdrawiam
Opryski robiłam miedzianem przed powrotem zimy, myślisz ze trzeba powtórzyć? Problem tylko w tym, ze jak wrócę to a różach bedą już liście...czy to nie wpływa na skuteczność oprysku?
Pozdrawiam
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Pewnie rozgrzebię dzisiaj, bo koniecznie chcę zrobić coś, co będzie widać
W prognozach na razie na plusie, choć dziś i jutro w nocy 1 i 3 stopnie 
- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Ja tez uważam prace niedzielną jako wypoczynek, przy niej wypoczywam psychicznie i daje mi to wielką radość.Wczoraj tak wypoczywałam. fizycznie jestem trochę zmęczona ale psychika super działa

- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Z prognoz wynika, że już po zimnych nocach. Moje doniczkowe już na dworze od wczoraj.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Majka jednak mam u siebie wieczornika, a teraz mam 2
.Tosia jest przeszczęśliwa z różyczki już była tak podniecona ,żeby jak najszybciej ja umiejscowić