Pasja - cz.3
-
Keetee
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pasja - cz.3
Kasia cudna ta donica wiosenna
miłego weekenda 
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witajcie w ten piękny słoneczny dzień 
Zamierzam ruszyć do ogrodu już za momencik
Kasiu -Shida dziękuję
chyba już wszyscy nie możemy się doczekać tych pączków kwiatowych, liściastych i zwykłego grzebania w ziemi
Wczoraj ogród nawodnił się porządnie i doskonale będzie można sadzić, oczywiście tam gdzie nie jest zbyt mokro i grząsko!
Iwonko to jest pełnik
Kupiłam go w doniczce w Auchan ale widziałam też białe kłącza w woreczku w supermarkecie. Cudnej urody jest to roślinka
Dorotko miłego weekendu! Też Ci życzę
Zamierzam ruszyć do ogrodu już za momencik
Kasiu -Shida dziękuję
Iwonko to jest pełnik
Dorotko miłego weekendu! Też Ci życzę
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Ale Ci zazdroszczę grzebania w ziemi:) U mnie dojazd na działkę okropny,traktory rozwaliły drogę dojazdową....tak mnie nosi,żeby tam jechać
Donica wiosenna przecudaśna
Donica wiosenna przecudaśna
- magenta

- Kontakt:
Aniu jak pogoda się ustabilizuje to i ty zaczniesz! I będziemy mogły podziwiać twoje cudne rośliny i róże!
Jestem padnięta, ale mega szczęśliwa! Odtrawniczyłam część trawnika! Uzyskując dzięki temu cenną glebę pod rośliny !!! Teraz zdecydowanie lepiej to wygląda, bo ładnie od pergoli zaczyna się rabata.
Zasadziłam zakupione wspólnie z Aguniadą sasanki! Szpalerek którego pozazdrościłam robaczkowi-Poznań
składa sie z 7 sasanek i zastanawiam się czy jeszcze 4 sztuk nie dokupić. Posadziłam 3 borówki amerykańskie, żeby moje dzieciaki mogły skubać latem i jeszcze jedną dokupię bo jeszcze miejsce na jedna jest
Dzięki tym przeobrażeniom rudbekie pójdą w jedno miejsce, a przed nimi będzie albo floks szydlasty, albo dąbrówka
Nie zdążyłam jeszcze z różami, bo deszcz mnie przegonił ale jutro zamierzam to nadrobić...
Oto moja dzisiejsza praca, rozpoczęłam wyrównywanie od nogi pergoli

To jeszcze do odtrawniczenia i wypadałoby dokupić sasanek

A tu reszta wiosny...
Zwinęły łepki po deszczu

serduszka

Jestem padnięta, ale mega szczęśliwa! Odtrawniczyłam część trawnika! Uzyskując dzięki temu cenną glebę pod rośliny !!! Teraz zdecydowanie lepiej to wygląda, bo ładnie od pergoli zaczyna się rabata.
Zasadziłam zakupione wspólnie z Aguniadą sasanki! Szpalerek którego pozazdrościłam robaczkowi-Poznań
Oto moja dzisiejsza praca, rozpoczęłam wyrównywanie od nogi pergoli

To jeszcze do odtrawniczenia i wypadałoby dokupić sasanek

A tu reszta wiosny...
Zwinęły łepki po deszczu

serduszka

- Nutka81
- 1000p

- Od: 13 maja 2010, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu...poszalałaś
Pięknie i czyściutko u Ciebie. A wiosna przepiękna i kwitnąca 
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Kasiu cudowny efekt...pięknie u Ciebie
Sasanek masz sporo...widzę,że żurawki też Ci ładnie przezimowały:)
Jednak udało mi się dziś zajechać na działkę,ale dopiero po niedzieli będę robiła porządki.
Dziś tylko przycięłam powojniki
Sasanek masz sporo...widzę,że żurawki też Ci ładnie przezimowały:)
Jednak udało mi się dziś zajechać na działkę,ale dopiero po niedzieli będę robiła porządki.
Dziś tylko przycięłam powojniki
Kasiu, odwaliłaś dziś kawał dobrej roboty... świetne kanty trawnika!
Super, że udało się zrobić mini szpaler z sasanek... ja też o takim - przez naszą wspólną inspiratorkę Robaczka - marzę! Póki co, wsadzę swoje 3 jutro i będę się cieszyć kępką.
Bardzo mi się podoba obecna linia Twojej rabaty stykającej się z pergolą, a przy okazji powstała piękna alejka trawiasta... tak trzymaj, Kasiu!
Super, że udało się zrobić mini szpaler z sasanek... ja też o takim - przez naszą wspólną inspiratorkę Robaczka - marzę! Póki co, wsadzę swoje 3 jutro i będę się cieszyć kępką.
Bardzo mi się podoba obecna linia Twojej rabaty stykającej się z pergolą, a przy okazji powstała piękna alejka trawiasta... tak trzymaj, Kasiu!
- magenta

- Kontakt:
Małgosiu, oj poszalałam, mam nadzieję, że nie odbije się to na gnatach
Aniu dziękuję
Sasanki to nabytek tego roku, chociaż trzy własne pięknie wypuszczają pąki! Tiarelle i żuraweczki maja się dobrze
Powojniki udało mi się przyciąć w marcu jak było ciepło i promanalem też zdążyłam popryskać
U mnie to ważne, bo dzięki temu mam mniej robali....Jutro czeka mnie sporo wycinania krzaków.
Aguś tak sobie myślę, że człek jest czasem ślepy, jak mogłam wcześniej tej krzywizny nie widzieć
Teraz linia biegnąca od pergoli wygląda tak jak powinna, prawda? A sasanek jeszcze chyba dokupię, żeby szpaler był dłuższy :)Na jesieni dosadzę tulipanki albo szafirki i będę mieć robaczkowy szpaler
Jednym z moich planów był płotek mający zasłonić kompost i miał wylecieć bez, a ten jak na złość ma strasznie dużo pąków liściastych i teraz mi go żal.....ale wiem, że ta metamorfoza miałaby sens , bo dojście do kompostu byłoby lepsze
Biję się z myślami. Zobaczymy jak zakwitnie i ile tak naprawdę będzie żywych gałązek i wtedy chyba podejmę decyzję
Nie mam innego miejsca dla niego...
Miłego wieczoru wszystkim !
Aniu dziękuję
Aguś tak sobie myślę, że człek jest czasem ślepy, jak mogłam wcześniej tej krzywizny nie widzieć
Jednym z moich planów był płotek mający zasłonić kompost i miał wylecieć bez, a ten jak na złość ma strasznie dużo pąków liściastych i teraz mi go żal.....ale wiem, że ta metamorfoza miałaby sens , bo dojście do kompostu byłoby lepsze
Miłego wieczoru wszystkim !
- shida
- 200p

- Od: 18 sie 2012, o 20:16
Cudne te iryski
Przyglądam się twoim fotkom i nacieszyć nie mogę z tylu kwitnących roślinek
A teraz dojdzie jeszcze sasankowo
Koniecznie dosadzaj 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Kasiu, czy dalej bedziesz odtrwawniczać? Myslę, że powinnaś pociągnąć to dalej az do sosenki, stopniowo zmniejszając rabatę.
Chyba i Ty tak myślisz,ale nie wiem
Chyba i Ty tak myślisz,ale nie wiem
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Kasiu, kompozycje w donicach urocze! A sasankowy szpalerek szybko się rozrośnie i będzie piękne zdobił wejście do pergoli 
- magenta

- Kontakt:
Witajcie
Troszkę się rozczarowałam wyjrzawszy za okno
Pogoda wybitnie nie jest zachęcająca do wyjścia, wygląda jakby miało lada szelest lunąć
Kasiu-shida dziękuję bardzo, sama jestem ciekawa co mi jeszcze zakwitnie i w jakich kolorach, bo zimą wszystko co sadziłam skutecznie wietrzeje mi z głowy
Małgoś taak nie zostawię takiego zygzaka
ładnym półkolem zakręcę do kosówek
Na jednej fotce widać sznurek wytyczający dalszy kształt.
Kasiek-robaczek dziękuje
Namiastka kwitnącego tarasu była mi ogromnie potrzebna. To moja pierwsza taka kompozycja cebulowo - bylinkowa
Stoi sobie na zewnątrz i mam nadzieję, że ruszy z kopyta w tygodniu
Sasanek wiesz, że ci zazdrościłam
a że do ogrodniczego dowieźli spory zapas to się skusiłam, dosadziłam jeszcze swoje , które rosły na murku, złapałam za łopatę do wyrównywania brzegów trawnika i już mam gotowe
Dokupię jeszcze kilka, żeby szpaler był szpalerem
A kiedy ty wracasz robaczku, mam wrażenie,że strasznie długo Cię nie ma
Idę po kawę, bo bez niej chyba się nie wybiorę ....Miłego buszowania po ogrodach!
Troszkę się rozczarowałam wyjrzawszy za okno
Kasiu-shida dziękuję bardzo, sama jestem ciekawa co mi jeszcze zakwitnie i w jakich kolorach, bo zimą wszystko co sadziłam skutecznie wietrzeje mi z głowy
Małgoś taak nie zostawię takiego zygzaka
Kasiek-robaczek dziękuje
Sasanek wiesz, że ci zazdrościłam
Idę po kawę, bo bez niej chyba się nie wybiorę ....Miłego buszowania po ogrodach!
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Kasiu,widzę,że nie tylko mnie wzięło na poszerzanie trawnika, donica ma piekne wiosenne kwiatuchy.Iryski te niskie masz w fajnych kolorach,musze dokupić inne,bo wymarzły po ostatniej zimie.
- magenta

- Kontakt:
Małgosiu, dzięki, dziś chyba nic nie zrobię, pogoda mnie odstrasza skutecznie...Kupiłam tylko nawóz do trawy, ale bez grabienia i wertykulacji nie ma co sypać....
Powinnam posadzić róże..., ale nie chce mi sięęęęę paskudnie.....
Powinnam posadzić róże..., ale nie chce mi sięęęęę paskudnie.....
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Kasiu, czytam, ze w nadchodzącym tygodniu ma być cieplutko, więc wszystko w ogrodzie i w donicach ruszy! Ja plażuję się do końca tygodnia, a potem ruszamy do ogrodu i pewnie otworzę wątek żeby zdać relację zainteresowanym