Z niecierpliwością będę czekał na zdjęcia kwitnącego Mariae
storczyki dorotykol cz.2
Re: storczyki dorotykol cz.2
dorotakol wie jak przyciągnąć do wątku
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O matko! Dorotko, szczęka mi opadła! Jestem pod wielkim wrażeniem. Rośliny wyglądają na zadbane, są piękne, mają pewnie swoje lata,prawda? Ostatnio dojrzewam do botaników, ale to co widzę w sklepach internetowych to jakieś marne namiastki tego, co Ty posiadasz.
Dawno mnie żadne storczyki tak nie zachwyciły jak Twoje
Wiem,ze słodzę jak najęta, ale naprawdę jestem w szoku. Gratuluję Ci zielonej ręki!
Tak naprawdę nie umialabym spośród nich wybrać tego najpiękniejszego! Możesz być z siebie dumna- takich cudów nie widziałam jak żyję
Wiem,ze słodzę jak najęta, ale naprawdę jestem w szoku. Gratuluję Ci zielonej ręki!
Tak naprawdę nie umialabym spośród nich wybrać tego najpiękniejszego! Możesz być z siebie dumna- takich cudów nie widziałam jak żyję
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- sylcia199
- 500p

- Od: 25 paź 2012, o 11:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale piękności
A ile kwiatków i pączków
Jest pięknie, ale będzie jeszcze piękniej
Gratuluję dobrej ręki do zielonych przyjaciół
Gratuluję dobrej ręki do zielonych przyjaciół
- kasiunieczka_32
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zaniemówiłam z wrażenia! Myślę Dorotko, że po Twojej prezentacji nie jedna osoba straciła chęć do prowadzenia własnego wątku.
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Dorotko kochana - przypomnę Ci pewien post z 5 września 2009 r. Oto początek historii Twojej piękności. To tak dla pokrzepienia nas wszystkich, że warto uzbroić się w cierpliwość
Choć to nie moja roślina, cieszę się bardzo, że
zobaczę coś tak pięknego !
Mój equestris wygląda b. podobnie
Produkuje wszystko naraz - pączki, kwiaty, pędy i dzidziusie.
Pozostałe kwitnienia... ech, tylko wzdycham
I tak krótko czekałaś na tak niesamowity efekt. Kwitnienie będzie zjawiskowedorotakol pisze:Mam pytanie, kiedy należy spodziewać się kwiatów u mariae. Mam ją od stycznia tego roku i wypuściła dwa listki, największy ma 17 cm. Czy już jest w rozmiarze do kwitnienia ?
Tak wygląda![]()
:
Mój equestris wygląda b. podobnie
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Dorotko - muszę Ci napisać, że chociaż w jednym mam też sukces, bo mój Phal. pallens ma 4 kwiatki i jeszcze kilka pączków.
No i wielkie gratulacje za tak cudowną opiekę nad tymi roślinami - widać, że są dopieszczone.
Pozdrawiam -Regina
- Aga2
- 200p

- Od: 31 mar 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
czym czyścisz liście że tak się świcą ?
na którym oknie one stoją?
Pozdrawia Agnieszka.
Mój ogród
Mój ogród
- renatas

- Od: 25 paź 2010, o 17:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ilość pędów na Twoich storczykach niezmiernie wprawia mnie w osłupienie ...jestem pod wielkim wrażeniem i gratuluję 
Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
- dzika
- 500p

- Od: 17 lut 2012, o 21:43
Kobieto, Ty chcesz chyba mnie dobić!
Opad szczęki, takie piękności
Zaczynam właśnie moją przygodę z botanikami. Zastanawiałem się nad mariae, c-c i tetrapsisem c1. Jak patrzę na Twoje okazy to już nie mam wątpliwości.
Musi u Ciebie pięknie pachnieć. I do tego Liodoro.... Gratuluję!
Opad szczęki, takie piękności
Zaczynam właśnie moją przygodę z botanikami. Zastanawiałem się nad mariae, c-c i tetrapsisem c1. Jak patrzę na Twoje okazy to już nie mam wątpliwości.
Szczeka mi opadla toi malo powiedziane.czym ty je dokarmiasz kobieto????? Ten czarny jest przewyjatkowy.!!!!j'ai sie nazywa???jestes mistrzynia nie da sie ukryc.jeszcze nie widzialam tak obfitych kwitnien botanikow. 
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Przepiękne kwitnienia, a zapowiedzi, że tylko wyczekiwać ... będzie pięknie jak pokażą kwiaty. Musi im być u Ciebie dobrze

Pozdrawiam - Justyna
- wiolamanka

- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Dorotko zgadzam się z wypowiedzią gianny wymiatasz swoimi pięknościami,dech zapiera
Czekam na kolejny rozwój pączusiów
Czekam na kolejny rozwój pączusiów
- dorotakol

- Od: 30 maja 2009, o 20:03
Bardzo dziękuję za tyle pochwał i ciepłych słów skierowanych do mnie i moich podopiecznych 
Tak nie są to nowe egzemplarze. Najmłodszy jest pallens, reszta ma od 2 do ponad 4 lat.
Też zaczynałam od hybrydek, a potem zapragnęłam czegoś więcej.
Dopiero za rok postanowiła wypuścić 2 pędy na których pojawił się jeden kwiatek. Byłam zawiedziona... Następne kwitnienie jednak mnie nie zawiodło, po prostu musiała dorosnąć do odpowiedniego rozmiaru, żeby pokazać na co ją stać
Equestrisy są nie do zdarcia, właśnie ten prezentowany w momencie zakupu miał tylko jeden korzonek.
Też je bardzo lubię szczególnie za niezmordowanie w kwitnieniu i te słodkie dzidziusie
Gratuluje kwiatuszków na pallens, jest śliczny, nie grymasi i pachnie
Wielu storczykom tak błyszcza się liście, to naturalne i biorę to za oznakę zdrowia
Stoją na wszystkich możliwych parapetach, z tym, że na wschodnim, południowym i zachodnim są cieniowane zazdroską.
Czarny to hybryda i nie był oznaczony. Kupiłam go, a raczej jego matkę z przemożnej chęci posiadania takiego dziwaka, nie bacząc nawet, że na trzonie miała plamę . Matka straciła stożek wzrostu i prawie wszystkie liście, a teraz jej dziecko pierwszy raz zakwitło.
Tak rosną tam dwa Liodoro.Dufin pisze:Ależ Ty masz boskie te storczykijeden piękniejszy od drugiego a kwitnienia jakie obfite, ile pędów
Phal. liodoro masz posadzone dwa do jednej doniczki? Wiosennie tu u Ciebie
Bardzo Ci dziękuję za tyle miłych słówBaryczka pisze:O matko! Dorotko, szczęka mi opadła! Jestem pod wielkim wrażeniem. Rośliny wyglądają na zadbane, są piękne, mają pewnie swoje lata,prawda? Ostatnio dojrzewam do botaników, ale to co widzę w sklepach internetowych to jakieś marne namiastki tego, co Ty posiadasz.
Tak nie są to nowe egzemplarze. Najmłodszy jest pallens, reszta ma od 2 do ponad 4 lat.
Oj broń Boże!!! Nie jest to moim celem.gianna pisze:Zaniemówiłam z wrażenia! Myślę Dorotko, że po Twojej prezentacji nie jedna osoba straciła chęć do prowadzenia własnego wątku.
Też zaczynałam od hybrydek, a potem zapragnęłam czegoś więcej.
Tak pamiętam, ona wtedy było świeżo posadzona do ogromnej doniczki - bodajże 7cmArt pisze:Dorotko kochana - przypomnę Ci pewien post z 5 września 2009 r. Oto początek historii Twojej piękności. To tak dla pokrzepienia nas wszystkich, że warto uzbroić się w cierpliwość
I tak krótko czekałaś na tak niesamowity efekt. Kwitnienie będzie zjawiskowedorotakol pisze:Mam pytanie, kiedy należy spodziewać się kwiatów u mariae. Mam ją od stycznia tego roku i wypuściła dwa listki, największy ma 17 cm. Czy już jest w rozmiarze do kwitnienia ?
Tak wygląda![]()
:
Choć to nie moja roślina, cieszę się bardzo, że
Mój equestris wygląda b. podobnieProdukuje wszystko naraz - pączki, kwiaty, pędy i dzidziusie.
Dopiero za rok postanowiła wypuścić 2 pędy na których pojawił się jeden kwiatek. Byłam zawiedziona... Następne kwitnienie jednak mnie nie zawiodło, po prostu musiała dorosnąć do odpowiedniego rozmiaru, żeby pokazać na co ją stać
Equestrisy są nie do zdarcia, właśnie ten prezentowany w momencie zakupu miał tylko jeden korzonek.
Też je bardzo lubię szczególnie za niezmordowanie w kwitnieniu i te słodkie dzidziusie
Reniu, aż tak to mnie nie przeceniajaniger pisze:![]()
Jak to wszystko zobaczyłam to zaniemówiłam.Nie jeden ogród botaniczny nie ma takich okazów jak Ty. A nasz w Gdańsku-Oliwie to powinien odwiedzić Twój wątek i przeszkolić swój personel opiekujący się szklarnią.
Dorotko - muszę Ci napisać, że chociaż w jednym mam też sukces, bo mój Phal. pallens ma 4 kwiatki i jeszcze kilka pączków.
No i wielkie gratulacje za tak cudowną opiekę nad tymi roślinami - widać, że są dopieszczone.
![]()
Pozdrawiam -Regina
Gratuluje kwiatuszków na pallens, jest śliczny, nie grymasi i pachnie
Wacikiem nasączonym w kranówce.Aga2 pisze:,moje 4 rok nie kwitną
czym czyścisz liście że tak się świcą ?
na którym oknie one stoją?
Wielu storczykom tak błyszcza się liście, to naturalne i biorę to za oznakę zdrowia
Stoją na wszystkich możliwych parapetach, z tym, że na wschodnim, południowym i zachodnim są cieniowane zazdroską.
Absolutnie nie jest to moim celemdzika pisze:Kobieto, Ty chcesz chyba mnie dobić!
Opad szczęki, takie piękności![]()
Florovitem, albo Agricolem, albo co tam dorwę w moim sklepie ogrodniczym.actus pisze:Szczeka mi opadla toi malo powiedziane.czym ty je dokarmiasz kobieto????? Ten czarny jest przewyjatkowy.!!!!j'ai sie nazywa???jestes mistrzynia nie da sie ukryc.jeszcze nie widzialam tak obfitych kwitnien botanikow.
Czarny to hybryda i nie był oznaczony. Kupiłam go, a raczej jego matkę z przemożnej chęci posiadania takiego dziwaka, nie bacząc nawet, że na trzonie miała plamę . Matka straciła stożek wzrostu i prawie wszystkie liście, a teraz jej dziecko pierwszy raz zakwitło.
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Dorotko i znów jestem chora po odwiedzinach w Twoim wątku. Masz przepiękne storczyki i niebywałą rękę do ich uprawy.
Słuchać opowieści o nich w Twoim wydaniu też mogłabym godzinami.
Zadzwonię do Ciebie niedługo i w sumie to po cichu liczę na to, że gdzieś wybywasz na weekend majowy, bo inaczej będzie mnie kusić wizyta u Ciebie, a wtedy znów odchoruję ją dokumentnie.

Słuchać opowieści o nich w Twoim wydaniu też mogłabym godzinami.
Zadzwonię do Ciebie niedługo i w sumie to po cichu liczę na to, że gdzieś wybywasz na weekend majowy, bo inaczej będzie mnie kusić wizyta u Ciebie, a wtedy znów odchoruję ją dokumentnie.
: