Witam
Na trawniku mam dosyć dużo mchu. Oglądałem już wiele różnych nawozów, gdzie są różne proporcje poszczególnych elementów. Oczywiście każdy producent opisuje swój produkt jako naj naj.
I tu pytanko. Procentowo ile powinno być poszczególnych składników, aby nawóz uznać za w miarę dobry. Chodzi mi tu np o żelazo czy azot.
Pozdrawiam
Skład nawozu na trawnik z mchem
- gemciu83
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2008, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Skład nawozu na trawnik z mchem
Azotu najwięcej. Kup sobie nawóz firmy Agr..l.
Skuteczny, a jak nie to śmigaj do hurtowni/składu nawozów rolniczych i kup worek siarczanu żelaza. 25kg pewnie z 30zł będzie kosztować ale możesz to rozpuścić w wodzie, opryskać, polać lub rozsypać. Starczy na całą działkę na bank.
Skuteczny, a jak nie to śmigaj do hurtowni/składu nawozów rolniczych i kup worek siarczanu żelaza. 25kg pewnie z 30zł będzie kosztować ale możesz to rozpuścić w wodzie, opryskać, polać lub rozsypać. Starczy na całą działkę na bank.
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Skład nawozu na trawnik z mchem
Jak poprzednik pisze- dużo. Tak azotu, jak i koniecznie żelazo. Trzeba działać dwukierunkowo- wzmocnić silnym nawozem(najlepiej jakimś organicznym np. mocny kompost) i zadbać o pozostałe potrzeby trawy; a po drugie zaszkodzić mchowi- żelazem.mleno pisze:Chodzi mi tu np o żelazo czy azot.
Każdy potrzebuje prawdy. Wielu, o ironio, tak bardzo, że zamiast jej poszukać- prawdą nazywają kłamstwo!