Taaaaka sosna z szyszki?? Brawo!
A ile czasu trzeba czekac az taki okaz urosnie, od szyszki do drzewka ;) ?To chyba zajecie dla bardziej cierpliwych ;)
Pozdrawiam serdecznie i czekam z niecierpliwoscia na dalsze zdjecia
Witaj
Altanka juz jest ciekawa ;) a ja jeszcze bardziej efektu koncowego
Swietnie wymysliles "podloge" tej altanki, jak spojrzalam za pierwszym razem, to mialam wrazenie ,ze tam dywan lezy pod tym stosem kostki. Ale po doglebnej analizie wzrokowej doszlam do wniosku ,ze to taki dywan z kamienia Super pomysl!!! Gratuluje i czekam na dalsze fotki.
Dla mnie zbyt...masywna , solidna, ciężka , choć oczywiście liczył się będzie końcowy efekt. Jednak w ogrodzie japońskim widziałabym raczej lekką , drewnianą, może częściowo przeszkloną , a częściowo ażurową konstrukcję o kształtach pagody.
Jak mówią : " De gustibus..." To w końcu Twój ogród Twoja altana.
niesamowite aż humor mi się poprawił...
odzyskałam nadzieję, że i mój starsznie zaniedbany nowozakupiony ogród kiedyś bedzie wyglądał, choć w 1/4, tak pięnie ;)
Dzisiaj chciałbym podziękować bardzo serdecznie Panu Marcinowi Pełce z Kluczborka prowadzącego firmę PPHU LukArt za piękne lampy japońskie które wykonał do mojego ogrodu. Jeśli ktoś z Was tworzy ogród w stylu japońskim to polecam lampy Pana Marcina są one bardzo dobrze wykonane i ich cena jest bardzo przystępna.
Piotrze (mój imienniku hehe) przejrzałem właśnie twój wątek i jestem pod wrażeniem twojego ogrodu - jest taki dopracowany i przemyślany, gratuluję pomyślunku i umiejętności samodzielnego wykonania tak wielu zgoła różnych elementów. Bardzo lubię styl japoński i chęcią znowu poobserwuję postępy prac w twoim ogrodzie, ale na to to przyjdzie nam chyba jeszcze troszkę poczekać - byle do wiosny!
Ależ tu pięknie u ciebie .Bardzo mi się podobają japońskie ogrody niestety nie jest to ogród na moją kieszeń ;) Nie zauważyłam jeszcze japońskich lamp pagodowych w twoim ogrodzie ale na pewno ich nie zabraknie.Gratuluję i powiem tak że ukrywam w sobie odrobinę zazdrości
No cóż nie zawsze wszystko układa się w życiu tak jak byśmy tego chcieli. Niestety z dachem będę musiał jeszcze trochę poczekać. Plusem wszystkich długoterminowych przedsięwzięć jest to że mamy dużo czasu do namysłu i w moim przypadku chyba wyjdzie mi to na dobre. Doszedłem do wniusku że strzecha nie będzie pasować do całości ogrodu. Ostatnio znalazłem zdjęcie pięknej altanki w japońskim ogrodzie i właśnie taki dach będzie idealny dla mojej.
Dla wszystkich zainteresowanych tematyką ogrodów japońskich zamieszczam link do ciekawej strony www.myjapanesegarden.com