Mój zielony kwadrat cz. 3 ;-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój zielony kwadrat cz. 3 ;-)

Post »

mm-complex pisze:Aguś daj mi trochę czasu ...jeszcze ich nie sfotografowałam ;:131 Ale poprawię się ;:333
Ok będę czekać cierpliwe ;:65
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Reniu wspaniałe zakupy, szalejesz wiosennie ;:138
Kolorowe wspomnienia cudne, już niedługo będziemy się nimi cieszyć w realu....
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Renatko.
Przybiegłam do Ciebie jak tylko zobaczyłam że powstał nowy wątek.:) Renatko różyczka cudowna a żurawki przepiękne. Powiedz mi dużo żurawek wykorzysałaś do nasadzenia na rabatce pod drzewem? Zauważyłam że przy Twoich różach rośnie lawenda. Też tak chce zrobić. Czy w ten sposób mniej masz mszyc na różach?
Pozdrawiam ;:168
filan
100p
100p
Od: 16 maja 2012, o 22:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Reniu
Dziękuję bardzo za zaproszenie, faktycznie mieszkam niedaleko Ciebie, jakieś 10 min jazdy samochodem.
Ja aktualnie muszę sobie rozplanować nasadzenia żywopłotu. Zamówiłam krzewy liściaste i muszę teraz rozplanować w jaki sposób je posadzić, grupami wg rodzaju, czy zrobić mały miszmasz.
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Witajcie wieczorkiem :D

Ewuś Nostalgie po raz pierwszy zobaczyłam tutaj, na FO u Kasi-Robaczka i od razu skradła moje ;:167
Ciesze się, że podoba ci sie u mnie ;:168 a co do fotek to dziękuje za taki olbrzymi komplement !!!
Zapraszam!

Dana, mnie też juz skręca, też chcę do ziemi 8-) Tęsknie już za ziemią za paznokciami i bólem kręgosłupa od plewienia :lol: Uwielbiam takie zakupy :tan Byłam u ciebie i widziałam roslinki i sekator ;:138 Do szczęścia brakuje nam już tylko odpowiedniej pogody :D ale to już za kilka chwil !
Spokojnej nocki!

Aguś uwielbiamy podziwiać zakupy innych, nie ??? I naprawde sprawia mi to radoche!
;:196

Agnieszko, witam cię kochana w moich progach ;:168 Oj, tak już za chwileczke będziemy podziwiać takie kolorki w realu !
Koffam takie zakupy. Dzięki, że do mnie zajrzałaś ;:196

Jak się ciesze, że i ty Sylwiu jesteś u mnie :D
Na różach nie miałam w ogóle mszycy i nie wiem czy to zasługa lawendy......myślisz, że tak???
Zaatakowała moje krzaki plamistość i pod koniec sezonu Chopin miał mączniaka :roll: ale kwitły pięknie i duże krzewy urosły ;:108 Co do żurawek, to troche ich tam jest :wink: z 30 szt. na pewno, jak nie wiecej . Ja porozsadzałam moje wielkie żurawki i z jednej miałam nawet 4 sadzonki ;:333 Teraz czekam na nowe żurawki od Igi....jakieś 20 szt. :tan
Pozdrawiam i zapraszam!

Aniu mamy bliziutko do siebie !!! Wiec na spotkaniu się widzimy . Na 90% to będzie jakiś piąteczek :wink:
Jakie kupiłaś drzewa liściaste, napisz prosze ;:180 Za mną chodzą klony i kolumnowy buk :uszy
Miłych snów!
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
filan
100p
100p
Od: 16 maja 2012, o 22:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Reniu ja kupiłam krzewy liściaste: derenie (elegantisima oraz o żółtych i czerwonych pędach), śnieguliczki (biała i różowa), forsycje, tamaryszki, jaśminowce, tawuły (biała i wierzbolistne), krzewuszki (różowe), pięciornika (biały bo inne kolory już mam, ale nie wiem, czy mi przezimowały). Kupiłam także derenia jadalnego (ten jest już posadzony), a w piwnicy czekają byliny i trawy do wsadzenia. Czekam obecnie na w/w krzewy oraz chryzantemy.
Piękne okazy chodzą za Tobą :;230
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

:wit Renatko
Sporą kolekcję żurawek masz :) I nawet takiego giganta uchodowałaś ;:63 Jestem badrdzo ciekawa nowych żurawek.
Tak słyszałam że lawenda odstrasza mszyce. Ja dopiero zaczynam swoją przygodę z różami. Jak na razie mam trzy ale jeszcze w tym sezonie postaram sie dokupić. Pozdrawiam miłego dnia życzę.
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Łał Ania ale zaszalałaś z krzewami ;:oj cudnie i kolorowo będziesz miała.Co do nasadzeń to, nauczyłam się tutaj na forum, że lepszy efekt daje sadzenie w grupach albo zachowanie powtarzalności :uszy
Miłego dnia ci życzę ;:196

Hej , ranny ptaszku :D
Żurawki bardzo szybko rosną, faktem jest, że zależy jaka odmiana.Moje miały jakieś półtora do dwóch lat ;:108 Uwielbiam ja, są ozdobą ogrodu praktycznie cały rok i co fajne, zmieniają kolorki lisci :D
Też czekam jeszcze na róże od Ewci. Kochana będziemy szaleć :tan Obornik bydlęcy już mam, miesjca pi razy oko też juz dla ślicznotek wybrałam :D O lawendzie dobrze wiedzieć ;:108 Masz Już jakieś różyczki na oku?
Buziaczki!!!
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Ach Reniu cieszę się bardzo, że jesteś ;:196 ;:168 Lecę prędziutko czytać od początku ;:196
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Reniu, widzę, że sezon w pełni :uszy Bukszpany przygarnęłaś i dobrze, bo co miałyby tam takie same i zaniedbane zostać, prawda? :wink: Lubię je, ale ten zapach... Kiedyś koty podejrzewałam o niebywałe zdolności akrobatyczne, podejrzewając, że nasikały centralnie do plastikowych donic omijając dupskiem krzaczki w nich posadzone :lol: Podejrzani wyglądali jak zawsze niewinnie, co tym bardziej wzbudziło moje podejrzenia. Na szczęście sprawa wyjaśniła się jak przyniosłam kolejne doniczki i te "pachniały" tak jak te z domu :wink:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny! U mnie zapowiadał się szary i ponury dzień a wyszło słoneczko ;:3 :tan

Madziu a wiesz, że kupione bukszpany zalatywały kocimi sik... :;230
Ciesze się, że do mnie zajrzałaś, sezon w pełni....jak najbardziej, tylko, że pogoda nie pozwala ruszyć do akcji ogród 8-)
Pozdrawiam .

Grażynko fajnie, że mnie znalazłaś ;:168 Zapraszam!

Nie mam aktualnych fotek :( Pokaże troszke żurawek ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Reniu ale masz tych żurawek ;:167
Całkiem niezła kolekcja .
Cieszę sie , ze u Ciebie świeci słonko , bo u mnie pada deszcz ze śniegiem :evil:
Pozdrawiam ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Pokaże troszke żurawek ;:167

Obrazek

Słowo troszkę nabiera nowego znaczenia.
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Fajne te żurawki a one tylko liście mają czy jakieś kwiaty też? bo wiesz ja tam się nie znam pytam fachowca ;:196
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko kochana, ty mnie prawie zawsze swiom wpisem do łze ze śmiechu doprowadzasz ;:196

Aguś troche mi się ich uzbierało 8-) Jakoś nie umiem im się oprzeć :roll:
Dmucham z całych sił słoneczko do ciebie ;:168
Jak dobrze pamietam jestesmy z tego samego rocznika i jeszcze mamy prawie ten sam rozmiar ciuszków hihihiprzeczytałam u ciebie

Dario jaki ze mnie fachowiec :lol:
Tak one kwitną :D mają drobniutkie kwiatuszki na wysokich łodygach. Potem dam fotke......teraz ide do sąsiadki na kawusie :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”