Znowu ja i luffowa mafia. Przesadziłem je do tych samych pojemniczków, wymieniłem/dosypałem trochę ziemi i jak dla mnie wyglądają całkiem nieźle. Mam dwa pojemniczki z trojaczkami, jeden pojedynczy i jeden "półtorak" (jedna siewka ok, druga ze zdeformowanym liścieniem, chociaż szykuje się do wypuszczenia liścia). Na zdjęciach drugim i trzecim od góry nie widać po jednej z siewek, bo inna przysłoniła. Chyba zacznę je nawozić.
Wysiałem Luffę, jestem jej bardzo ciekaw. W zeszłym roku wysiałem wszystkie nasiona w każdych warunkach i nic... W tym roku wysiałem nasiona z Legutko, wielodoniczka stoi na kaloryferze. Trzymać kciuki
Luffki zaczynają się wyciągać. Doniczki są przymałe, ale skończyła mi się "bezpieczna" ziemia by przesadzić rośliny. (Z rozsadą posadzoną w kompoście mam same kłopoty.) Trojaczki rosną najsłabiej, w następnym roku będę siał po 2 nasiona.
Drako, nie mam pojęcia czy to normalne, dopiero w tym roku na serio podszedłem do tematu. Jeśli widać zawiązki, to je oberwij. Roślina niepotrzebnie będzie się wysilała