Aprilkowy las cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz.3

Post »

Joluś, fotki cudne, rabatka wyszła ci ;:215
Zobacz ile nas czeka na twoje fotki ;:180 Pokaż przynajmniej kolor ściany :wink:
Miłego!!!
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cześć Ewo, przykro mi że znów u Ciebie padało. U mnie wprawdzie było słońce (z akcentem na było) bo dziś już pochmurno. Ale to słońce nie dało rady roztopić tych mas śniegu. U mnie nie widać centymetra ziemi, wszędzie lód i śnieg. Tak więc ciesz się że się nie utrzymało, ziemia Ci już rozmarza i możesz coś planować. Ja nawet nie wiem gdzie mogę stanąć żeby czegoś nie podeptać pod śniegiem. Postaram się dać więcej takich zdjęć ale może archiwum niestety jeszcze bardzo ubogie bo i ogród dopiero zakładam ;:170
Małgoś, Justyno, Reniu, jesteście kochane ;:4 Rozumiem Waszą ciekawość, sama też uwielbiam oglądać zdjęcia u innych ale mam jakieś opory pokazywania swoich prywatnych. To zostaje w sieci na wieki a ja zawsze starałam się chronić prywatność. Fakt że odważyłam się pisać na forum i cokolwiek pokazywać był już dla mnie ogromnym krokiem poza granice moich przyzwyczajeń. Pomyślę, może zrobię jakieś zdjęcia pojedyńczych elementów ;:224 I tak nie wcześniej niż jutro bo dziś idę z Młodym na zakładanie aparatu na zęby. Rosną mu pod nieprawidłowym kątem i strasznie się ścierają. Niby tego nie widać ale z wiekim coraz bardziej go bolą. Kolejny gigantyczny wydatek.

Na otarcie łez pokażę Wam część moich nasadzeń domowych, które musiałam przytargać z tarasu bo noce zrobiły się chłodniejsze. Mam nadzieję, że to czego nie miałam siły już przynieść jakoś sobie poradzi.

Obrazek Patrząc na to zdjęcie uświadomiłam sobie że wczoraj pierwszy raz wystawiłam cyklameny na taras żeby się hartowały i zapomniałam schować do domu ;:145 zmarzły jak nic ;:223

Obrazek

Obrazek to biała różyczka NN, którą kupiłam w Auch. bo się nie mogłam doczekać ;:306 Trzymam ją w pracowni, gdzie jest 15 stopni, rośnie jak oszalała, ma już 80 cm.

Obrazek Tyle mam już mieczyków z cebul przybyszowych. Tych doniczek jest znacznie więcej ;:333

Obrazek bukszpany na otarcie łez, żeby tylko coś zielonego. Nie mam pojęcia gdzie je będę sadzić ;:306

Obrazek W tle łóżeczko moich psiaków, jedno z dwóch. Tym to się powodzi ;:172
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Witam z rana. Jakoś dziś sennie i nawet po drodze 2 stłuczki mijałam, chyba inni też ścięci byli.

Wysadzanie do donic ;:224 , skąd ja to znam? A właśnie muszę iść i je popodlewać, ale to jak wrócę z pracy. Tymczasem zasypiam na siedząco przy biurku, a prezes czeka na raporty ;:124
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu az mnie szczeka opadla - ile Ty tego wszystkiego masz :shock: Ja sie wczoraj oparlam rozycom i wiecej nie zakupilam - chociaz byly chlip-chlip, no ale co zrobic jak miejsca brak.
Koniecznie musisz wstawic foty sypialni, bo mnie wyobraznie Twoj opis mocno ruszyl ;:108
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, też myślałam że już dziś nie dam rady wstać. Całą noc śniły mi się jakieś bzdury i jestem nieprzytomna. A praca i to wymagająca dużego skupienia czeka. Jeszcze jedna kawa i się biorę ;:224
Julek, ja mam tego znacznie więcej ale nie pokazuję bo poprzykrywane. Jeszcze 22 róże w garażu w kartonie, pod kocem. Zraszam je co kilka dni bo mają gołe korzenie. I siedem donic z różami pod kartonem na tarasie. Dobrze że syn sobie kupił meble ogrodowe to gigantycznych kartonów miałam pod dostatkiem ;:306 O rany, sypialnia, i ty Brutusie. Postaram się zrobić parę fotek, najwyżej je później usunę. Ciężko będzie bo szczególnie ta ściana robiona szczotką niezwykle pracuje światłem. Pod każdym kątem wygląda inaczej i przy każdym oświetleniu jest inna. Będzie trudna do focenia. Zresztą może się okazać że opis przereklamowany ;:306 ;:306 Może zbyt barwnie umiem pisać :;230
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

April pisze:O rany, sypialnia, i ty Brutusie. Postaram się zrobić parę fotek, najwyżej je później usunę. Ciężko będzie bo szczególnie ta ściana robiona szczotką niezwykle pracuje światłem. Pod każdym kątem wygląda inaczej i przy każdym oświetleniu jest inna. Będzie trudna do focenia. Zresztą może się okazać że opis przereklamowany ;:306 ;:306 Może zbyt barwnie umiem pisać :;230
;:306 ;:306
Wrzuć choć kawałek ;:196, taki malusi !
Cudne Twoje fotki, jakie kolory !
U mnie dziś nie pada, ale znowu zimno ;:223
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak ja wiem, ze niektorym rzeczom nie da sie porzadnej foty zrobic ale jakos pogladowo czlek zawsze moze poogladac.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu cudna bujna wiosna w Twoim domku, sieweczki i sadzonki aż szumią :D
A i wspomnienia super :D uwielbiam kolorowe berberysy i muszę sobie kilka maluszków posadzić :D
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

To i ja się dorzucę do skomleń, choć kawałeczek Twojego dzieła poproszę ;:180
A to cebulki przybyszowe mieczyków już powinno się posadzić? Ja planowałam dopiero w ogrodzie na uboczu żeby sobie ładnie podrosły cebulki...
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Witaj Jolu ;:196
Widzę, że zdecydowałaś się na otwarcie nowego wątku. Czyżby już przyszła do Ciebie wiosna ???
Nie wiem, jak w ogrodzie, ale w domu masz już lato ;:oj Tylko patrzeć, jak zakwitną mieczyki.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Jola,
Ja właśnie dostałam dzisiaj przesyłkę od pana Marka....wszystko poszło do donic. Masz jeszcze miejsce i doniczki? Ja powoli odpadam.... :;230
Pozdrawiam
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Cześć Jolu, jak nastrój w tę burą środę? Na szczęście już z górki do weekendu...
Śnieg się topi?

Trochę rozumiem Twoje opory przed pokazywaniem sypialni na publicznym forum... Ja chyba bym się nie odważyła, no może fragmentami... to jednak bardzo osobista część naszego mieszkania :) Nie mniej jednak przychylam się do prośby o uchylenie chociaż rąbka tej tajemnicy :)
Niezmiennie intryguje mnie, jak różni w doborach kolorów jesteśmy :) Podoba mi się Twój pomysł łączenia niebieskiego z innymi barwami, ale u siebie zupełnie tej barwy nie widzę i nie kojarzę, bym w ogóle cokolwiek niebieskiego miała ;-) To ciekawe jak dobieramy barwy i jakie mamy upodobania, prawda?

Pozdrawiam,
A
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Brr, niby wczoraj było 8 stopni jak wychodziłam z pracy a zimo niesamowicie. Mimo wszystko moja dzielność zadziwiła nawet mnie samą, mianowicie poszłam na pół godzinki z kijkami. Było cieżko bo to pierwsze wyjście po chorobie. A dziś od rana zastanawiałam się czy nie iść do lekarza i na zwolnienie. Ale się powstrzymałam. ;:306 ;:306

Gat, pokażę ale z lampą zdjęcia nie wychodzą niestety. Muszę powalczyć z tematem w sobotę. Choć naprawdę obawiam się że zrobiłam sobie za dużą reklamę ;:306
Jak tam przygotowania do montażu dachu?
U mnie też pierońsko zimno. I niesprawiedliwie bo w W-wie ma być 6 stopni a są tacy co będą mieć i 12 :(
Julek, poddaje się presji i coś tam wrzucę ale musi być światło dzienne bo inaczej kicha.
Nie znudziłaś się jeszcze wychowywaniem bezsierściowców?
Agness, witam Cię po przerwie. Niestety, nie dałam rady Waszym kulinarnym zapędom i odpadłam dość szybko. Cieszę się że wróciłaś z ogródkiem bo w tym temacie czuję się odrobinę bezpieczniej. Niestety póki co zostają tylko wspomnienia, bo siewki u mnie też raczej mizerne. Podziwiałam Twój talent manualny, bardzo ciekawe wianuszki :wit
Justyno, ok, ok pokażę. Ale okazuje się że nie wcześniej niż w weekend. Po ciemku nic nie widać. A lampa psuje widok. Tak się tłumaczę bo jestem kiepskim fotografem ;:224 Cebule przybyszowe posadziłam, niech nabierają ciała. Zresztą tylko przybyszowe mi zostały, duże przemarzły :twisted: Nie wiem kiedy się je sadzi, ale mnie już szlag trafiał więc mam ogródek w doniczkach ;:306 Poza tym jak przeniosę do ogrodu to będę widziała gdzie są a tak to bym zapomniała, przkopała lub wypieliła jak trawę ;:209
Iwonko, witam. Tak zdecydowałam się mimo że wiosna chyba dopiero wczoraj majtnęła sukienką w mojej okolicy. I dalej jej nie widać, ciągle biało. Choć bardzo liczę na trochę odkrytej ziemi jak wrócę dziś z pracy. Sześć stopni daje nadzieję. A mieczyki ;:306 tak, wygląda na to że zakwitną w domu. Niesamowicie wyrywne były więc je musiałam do doniczek poupychać ;:306
Justi, też dostałam przesyłkę. Zdziwiłam się że takie małe pudełeczko ale poupychane perfekcyjnie. Wszystkiego +1. Nie zdążyłam wszystkiego do donic zapakować poza tawułką i brunnerą ale dziś planuję to zrobić. Zadowolona jesteś z roślin? Bo Monika/Niunia składała reklamacje.
Aga bardzo Ci dziękuję ;:180 ;:180 ;:180 przynajmniej Ty mnie rozumiesz. To forum to i tak już dla mnie spore przełamanie moich przyzwyczajeń. Dlatego spróbuję coś pokazać, co może się wydać interesujące, zachowując jednocześnie prywatność. Nie jest to łatwe a granica bardzo cienka :lol:
Wiem że Ty się kochasz w beżach i brązach, ciepłych barwach. Ale to tak jak z ogrodami, różnorodność jest dobra :lol:

Wspominkowo lipiec:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Ismena a raczej wspomnienie po niej bo cebulki wsadzone prawie 3 tygodnie temu nie dają znaku życia
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Ale Ty masz dużo sadzonek. Super :D Ja nie wpadłam na to żeby małe mieczyki posadzić do doniczek i zakopałam na rabacie. Oczywiście już ich nie ma bo były za małe żeby je później znaleźć :oops: Twój ogród przez ostatni sezon nabrał naprawdę ciekawego kształtu i widzę, ze idziesz w dobrym kierunku, stawiając na rośliny, które radzą sobie w specyficznych warunkach leśnych ;:215
Sypialnia z opisu wygląda ciekawie, lubię eksperymenty :uszy
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Też mam przybyszowe z mieczyków, nie wpadłam na to, zeby je w donice dać, myślałam o zakątku przedszkolnym w warzywniaku. Z donicami to jest ten problem, że już nie mieszcze się z nimi w domu :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”