Mój kawałek ziemi w ROD
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój kawałek ziemi w ROD
Remiku - chciałam Ci powiedzieć, że wczoraj wiadome grabie pojechały na działkę, ale głównie śnieg mogłam sobie pograbić...
Trzymam kciuki za Twój szczęśliwy powrót!
Trzymam kciuki za Twój szczęśliwy powrót!

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
- 200p
- Od: 10 lip 2012, o 16:34
Witaj Remi
. Ty na wyjeździe a ja po Twoich włościach "wędruję"
. Masz piękną działeczkę i ślicznie położoną. Przede wszystkim zauroczyły mnie róże (fresja już wpisana na listę poszukiwanych
). Jakiś czas temu pokazywałeś pięciornik. Jak on się u Ciebie sprawuje? Masz może jakieś późniejsze jego fotki? Ja obsadziłam cały frontowy żywopłot pięciornikiem (na zmianę żółty i różowy), ale sadzone byly jesienią jako straszne maluszki i nie wiem jak przetrwają zimę
. Pewnie niedługo wracasz do domku, więc życzę szczęśliwej drogi i pozdrawiam serdecznie!

- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Remiku chyba Cię wciągnęło w te zagraniczne wojaże
Ale nie masz co żałować, zima się przedłuży to i ty na tym może skorzystasz
Ciepło pozdrawiam 

Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Remik jak Ci się żyje na obczyżnie

- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Witajcie, witajcie
Wybaczcie, iż nie odzywałem się tak długo. Na obczyźnie było trochę problemów z dostępem do netu w wolnej chwili. Wróciłem tuż przed Świętami i szczerze mówiąc też nie było czasu aby się odezwać. jakiś czas zostaje na miejscu, także mam nadzieję będzie ciut więcej czasu na forum. Strasznie zaskoczyła mnie pogoda, w rejonach gdzie byłem już praktycznie tydzień przed Świętami była wiosna. Trzy tygodnie temu miałem okazję być w sobotę w Amsterdamie, to w przydomowych ogródkach już zaczynają kwitnąć żonkile.
Jak się troszkę ogarnę to i jakieś zdjęcia wrzucę.

Wybaczcie, iż nie odzywałem się tak długo. Na obczyźnie było trochę problemów z dostępem do netu w wolnej chwili. Wróciłem tuż przed Świętami i szczerze mówiąc też nie było czasu aby się odezwać. jakiś czas zostaje na miejscu, także mam nadzieję będzie ciut więcej czasu na forum. Strasznie zaskoczyła mnie pogoda, w rejonach gdzie byłem już praktycznie tydzień przed Świętami była wiosna. Trzy tygodnie temu miałem okazję być w sobotę w Amsterdamie, to w przydomowych ogródkach już zaczynają kwitnąć żonkile.
Jak się troszkę ogarnę to i jakieś zdjęcia wrzucę.
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Pozdrawiam i życzę rychłej wiosny.
- zuzola11
- Od: 14 sty 2013, o 10:36
Witaj Remi natknęłam sie w twoim wątku na str 54 na clematisy , które jak pisałeś kupiłeś w ubiegłym roku w biedronce ja też takie kupiłam posadziłam i teraz myślę czy przetrwały zimę . Będę zaglądac i podglądac Twoje clematisy jestem ich ciekawa
zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Clematisy raczej powinny bez problemu przeziomować, zima nie była taka znów mroźna, a śniegu też było sporo. Moje już mają pączki.
Witaj Remi. U mnie na działce tez zalega jeszcze prawie 50cm warstwa mokrego śniegu. Minie jeszcze sporo czasu zanim bedę mogła cokolwiek zacząć robić.To czekanie jest okropne, czytam że wszyscy już coś robią , a ja jestem w tyle. 

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Lidziu jednak wygląda na to że wiosna powoli nadchodzi, już dni się robią coraz ładniejsze, trzymajmy kciuki.
Kasiu, witaj, zapraszam częściej. Też mnie zastanawia jak te klemki przetrzymały zimę, one i tak były dosyć słabowite, ale jeśli przeżyły to na pewno się rozwiną ładnie.
Kleo - no to mnie pocieszyłaś
Julianno - wstyd się przyznać, ale ja jeszcze nie byłem na działce, nie było kiedy, może w ten weekend...
Ja przez te moje rozjazdy w ogóle nie miałem czasu na sprawy działkowe
dopiero w tym tygodniu posiałem małe co nieco w domku, mam nadzieje, że zdąży zakiełkować i troszkę podrosnąć.
W sumie to już jedno nadejście wiosny mam za sobą, tam gdzie byłem ostatnio, w połowie marca (jakiś miesiąc temu) już wiosna zaglądała:

Kasiu, witaj, zapraszam częściej. Też mnie zastanawia jak te klemki przetrzymały zimę, one i tak były dosyć słabowite, ale jeśli przeżyły to na pewno się rozwiną ładnie.
Kleo - no to mnie pocieszyłaś

Julianno - wstyd się przyznać, ale ja jeszcze nie byłem na działce, nie było kiedy, może w ten weekend...
Ja przez te moje rozjazdy w ogóle nie miałem czasu na sprawy działkowe

W sumie to już jedno nadejście wiosny mam za sobą, tam gdzie byłem ostatnio, w połowie marca (jakiś miesiąc temu) już wiosna zaglądała:
Remiku skoro jedno podejście wiosny masz poza sobą, rozumiem ,że akumulatory naładowane i jesteś przygotowany do pracy.Wydaje mi się, że u nas wiosna wybuchnie ze zdwojoną siłą, raptownie i szybko wszystko zacznie kwitnąć. 

H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Remi dzięki za wizytę w wątku o ściółkowaniu - dobrze, że wróciłeś bo wiosna nadchodzi. Trza tyrać 
Kurczę, jak mnie wkurza, że takie ładne foty robisz
a mnie jakieś pokurcze wychodzą
Jak to robisz, że tak robisz
No doooobra - żartuję
, śliczne te Twoje foty 

Kurczę, jak mnie wkurza, że takie ładne foty robisz

Jak to robisz, że tak robisz

No doooobra - żartuję

No właśnie Remi jak to robisz,że robisz takie piękne zdjęcia. Zawodowo zajmujesz się fotografiką? Przepraszam za niedyskretne pytanie. Możesz nie odpowiadać. Ja mam aparat ustawiony na "auto" i nie wczytuję się co dalej , bo instrukcje są dla mnie za mądre. 

H. Jackson Brown
H. Jackson Brown