Mój kawałek ziemi w ROD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój kawałek ziemi w ROD

Post »

Remiku - chciałam Ci powiedzieć, że wczoraj wiadome grabie pojechały na działkę, ale głównie śnieg mogłam sobie pograbić...
Trzymam kciuki za Twój szczęśliwy powrót!
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Witaj Remiku, będę kibicować, oby Ci się udało z araukarią. Do świąt już tylko 3, 5 tygodnia i wrócisz w rodzinne strony.Pozdrawiam. :heja
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

:wit
jarzebinka82
200p
200p
Od: 10 lip 2012, o 16:34

Post »

Witaj Remi :wit . Ty na wyjeździe a ja po Twoich włościach "wędruję" :wink: . Masz piękną działeczkę i ślicznie położoną. Przede wszystkim zauroczyły mnie róże (fresja już wpisana na listę poszukiwanych ;:306 ). Jakiś czas temu pokazywałeś pięciornik. Jak on się u Ciebie sprawuje? Masz może jakieś późniejsze jego fotki? Ja obsadziłam cały frontowy żywopłot pięciornikiem (na zmianę żółty i różowy), ale sadzone byly jesienią jako straszne maluszki i nie wiem jak przetrwają zimę :roll: . Pewnie niedługo wracasz do domku, więc życzę szczęśliwej drogi i pozdrawiam serdecznie!
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Remiku chyba Cię wciągnęło w te zagraniczne wojaże :) Ale nie masz co żałować, zima się przedłuży to i ty na tym może skorzystasz :) Ciepło pozdrawiam :)
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Remik jak Ci się żyje na obczyżnie :?: ;:108
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Witajcie, witajcie :wit

Wybaczcie, iż nie odzywałem się tak długo. Na obczyźnie było trochę problemów z dostępem do netu w wolnej chwili. Wróciłem tuż przed Świętami i szczerze mówiąc też nie było czasu aby się odezwać. jakiś czas zostaje na miejscu, także mam nadzieję będzie ciut więcej czasu na forum. Strasznie zaskoczyła mnie pogoda, w rejonach gdzie byłem już praktycznie tydzień przed Świętami była wiosna. Trzy tygodnie temu miałem okazję być w sobotę w Amsterdamie, to w przydomowych ogródkach już zaczynają kwitnąć żonkile.

Jak się troszkę ogarnę to i jakieś zdjęcia wrzucę.
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Witaj Remi ja też jestem zszokowana tą zimową wiosną. U mnie na działce dalej pół metra śniegu leży i wcale nie chce się topić. W nocy są przymrozki, a w dzień dosypuje śniegu. Kiedy to się wreszcie skończy. Dotarły już do mnie zamówione cebulki lilii i rośliny w doniczkach, wszystko trzymam w mieszkaniu w nieogrzewanym pokoju. Biorąc po uwagę tą ilość śniegu jaka zalega na działce, jakiekolwiek prace ogrodnicze będę mogła rozpocząć prawdopodobnie dopiero w maju.
Pozdrawiam i życzę rychłej wiosny.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36

Post »

Witaj Remi natknęłam sie w twoim wątku na str 54 na clematisy , które jak pisałeś kupiłeś w ubiegłym roku w biedronce ja też takie kupiłam posadziłam i teraz myślę czy przetrwały zimę . Będę zaglądac i podglądac Twoje clematisy jestem ich ciekawa
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

Clematisy raczej powinny bez problemu przeziomować, zima nie była taka znów mroźna, a śniegu też było sporo. Moje już mają pączki.
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p

Post »

Witaj Remi. U mnie na działce tez zalega jeszcze prawie 50cm warstwa mokrego śniegu. Minie jeszcze sporo czasu zanim bedę mogła cokolwiek zacząć robić.To czekanie jest okropne, czytam że wszyscy już coś robią , a ja jestem w tyle. :wit
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Lidziu jednak wygląda na to że wiosna powoli nadchodzi, już dni się robią coraz ładniejsze, trzymajmy kciuki.

Kasiu, witaj, zapraszam częściej. Też mnie zastanawia jak te klemki przetrzymały zimę, one i tak były dosyć słabowite, ale jeśli przeżyły to na pewno się rozwiną ładnie.

Kleo - no to mnie pocieszyłaś :)

Julianno - wstyd się przyznać, ale ja jeszcze nie byłem na działce, nie było kiedy, może w ten weekend...

Ja przez te moje rozjazdy w ogóle nie miałem czasu na sprawy działkowe :( dopiero w tym tygodniu posiałem małe co nieco w domku, mam nadzieje, że zdąży zakiełkować i troszkę podrosnąć.
W sumie to już jedno nadejście wiosny mam za sobą, tam gdzie byłem ostatnio, w połowie marca (jakiś miesiąc temu) już wiosna zaglądała:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p

Post »

Remiku skoro jedno podejście wiosny masz poza sobą, rozumiem ,że akumulatory naładowane i jesteś przygotowany do pracy.Wydaje mi się, że u nas wiosna wybuchnie ze zdwojoną siłą, raptownie i szybko wszystko zacznie kwitnąć. :wit

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Remi dzięki za wizytę w wątku o ściółkowaniu - dobrze, że wróciłeś bo wiosna nadchodzi. Trza tyrać ;:306
Kurczę, jak mnie wkurza, że takie ładne foty robisz :twisted: a mnie jakieś pokurcze wychodzą :twisted:
Jak to robisz, że tak robisz ;:oj
No doooobra - żartuję ;:306 , śliczne te Twoje foty ;:215
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p

Post »

No właśnie Remi jak to robisz,że robisz takie piękne zdjęcia. Zawodowo zajmujesz się fotografiką? Przepraszam za niedyskretne pytanie. Możesz nie odpowiadać. Ja mam aparat ustawiony na "auto" i nie wczytuję się co dalej , bo instrukcje są dla mnie za mądre. :wit

H. Jackson Brown
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”