Ogrodniczka Niesia
-
welkam
- 1000p

- Od: 24 maja 2009, o 22:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogrodniczka Niesia
Nic tylko oczy szeroko otworzyć
i podziwiać. 
- ancyk33
- 200p

- Od: 7 sty 2013, o 18:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj szerokie te parapety musisz miec, podziwiam ,pozdrawiam 
- nena08
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gazania w tym roku to porażka. Dwa razy wysiewałam własne nasiona i mam dwie rachityczne siewki.
Będę musiała kupić, bo to ulubione kwiaty dziecka.
Twoja produkcja rozsady imponująca
Będę musiała kupić, bo to ulubione kwiaty dziecka.
Twoja produkcja rozsady imponująca
- nika28
- 500p

- Od: 11 lip 2011, o 19:11
o ja cie, ja cie, ja cie
tak się zachwyciłam, że aż nie wiem co napisać

Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Witaj Niesiu! znalazłam Cie przypadkiem i już nie żałuje. Ja tez z kuj-pom .Podziwiam i szczerze zazdroszczę tych i poprzednich kwiatków.POZDRAWIAM i życzę lepszej pogody!
- Niesia
- 200p

- Od: 23 lut 2012, o 23:36
Dziękuję Wam kochani za miłe słowa....
podnieśliście mnie na duchu, że chyba nie jest aż tak źle
a to moje zawilce wyhodowane z własnych nasion zebranych w zeszłym roku.....bardzo się cieszę, że udało mi się je wyhodować bo próbowałam w zeszłym roku i mi nie wyszło...a tegoroczne mnie zadziwiły
....posiałam nasiona i już byłam zrezygnowana bo nic mi nie wschodziło.....położyłam je na kaloryferze z zamiarem późniejszego ich wyrzucenia a tu moim oczom ukazał się piękny widok

a to mój rodzynek...petunia wielkokwiatowa.....z całej paczki wzeszła jako jedyna
.....ale nie poddałam się....zamówiłam kolejną paczuszkę....wiem, że już trochę późno na jej wysiewanie ale co mi tam....może jeszcze zakwitnie w tym roku

a to coś z innej beczki....
Mimo, że to forum ogrodnicze muszę się z Wami czymś podzielić.......nie wiem jak to nazwać ale chyba jakiś cud się stał na moim podwórku
dla mnie jest to bardzo zastanawiające ......otóż.... w Poniedziałek Wielkanocny ulepiłam bałwana, dziś gdy już prawie u mnie śniegu nie ma bo wszystko stopniało spojrzałam z okna na mojego topniejącego bałwana i ukazał mi się dziwny widok....nie wiem czy tylko ja tak widzę czy Wy też.....ten mój topniejący bałwan do złudzenia przypomina mi Wielkanocnego baranka
moja rodzina bez dwóch zdań też to potwierdziła.....czy to jakiś znak dla mnie?
spójrzcie na poniższe zdjęcia....
bałwanek ulepiony w Poniedziałek Wielkanocny

to co pozostało z bałwanka

a to moje zawilce wyhodowane z własnych nasion zebranych w zeszłym roku.....bardzo się cieszę, że udało mi się je wyhodować bo próbowałam w zeszłym roku i mi nie wyszło...a tegoroczne mnie zadziwiły

a to mój rodzynek...petunia wielkokwiatowa.....z całej paczki wzeszła jako jedyna

a to coś z innej beczki....
Mimo, że to forum ogrodnicze muszę się z Wami czymś podzielić.......nie wiem jak to nazwać ale chyba jakiś cud się stał na moim podwórku
bałwanek ulepiony w Poniedziałek Wielkanocny

to co pozostało z bałwanka

Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
- patasko

- Od: 26 maja 2011, o 23:48
Niesia, bardzo cieszą mnie Twoje zawilce, które ponoć bardzo trudno kiełkują
Hmm, ja chyba zmienię profesję na jakąś bardziej egzotyczną, zajmę się kiełkowaniem czegoś, co w sklepie jest w postaci bulw, cebulek i kłączy... Idąc za Twoimi udanymi rojnikami (z Legutko, prawda?), sam postanowiłem je od nasion wyhodować
Dziś przyszły sobie nasiona, już zdążyłem wysiać do wysokiej doniczki nie zakrywając nasion podłożem, a zakryłem folią i fru na kaloryfer. Jak długo Ci kiełkowały? Na paczuszce pisze 3-4 tygodnie, mam nadzieję że szybciej
Widzę tez u Ciebie, że sezon szklarniowy ruszył w pełni, nic tylko się cieszyć z zieleniny wokół całej szklarni. A pogoda coraz śmielej pcha do nas wiosnę, choć na razie pochmurną, ale za to z temperaturami od jutra powyżej 10 stopni. Ale to i tak za zimno jak na początek drugiej dekady kwietnia
Jutro mam nadzieję na upolowanie w biedronce jeżówki, te kłącza z poprzedniej paczki są wręcz książkowe. W ogóle w tym roku tyle tego kupiłem w biedrze i wszystko okazało się tym, czym ma być w porównaniu do innych forumowiczów
No baranka to bardzo przypomina, i to równo tydzień po poniedziałku wielkanocnym... Może to rzeczywiście jakiś znak
Co do kiełkowania, wszystko co jak dotąd wysiałem z tych rzadszych to kiełkowałem na kaloryferze, to zdaje egzamin. Zamierzam jeszcze się wybrać do Kaufa po nasiona orlika 
Rewelacyjne przeobrażenie i wspaniałe rośliny, jestem pewna, że wszystko ruszy z kopyta pod takim okiem szanownej gospodyni.
Włożyłaś ogrom pracy i będziesz miała wspaniałe plony.
Ściskam gorąco.
Włożyłaś ogrom pracy i będziesz miała wspaniałe plony.
Ściskam gorąco.
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
- sylwia75
- 100p

- Od: 19 lut 2012, o 22:49
Niesia ale się uśmialiśmy z rodzinką z twojego bałwanko-baranka

Pozdrawiam Sylwia
- nika28
- 500p

- Od: 11 lip 2011, o 19:11
Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
- anym

Droga Niesiu! Jesteś jak czytam doswiadczona ogrodniczka. Przed chwila kupiłam czubatkę ubiorkolistną.
Warto jeszcze wysiać i kiedy miej- więcej zakwitnie?
Z góry dzięki ANKA
Z góry dzięki ANKA
- Niesia
- 200p

patasko rojnki kiełkowały mi około tygodnia....
oczywiście pod folijką, żeby miały cieplutko
..... no i oczywiście były z Legutko
....trudno mi jednak ocenić kiedy to nastąpi 
Aniu możesz śmiało siać czubatkę....na pewno Ci zakwitnie tego lataanym pisze:Droga Niesiu! Jesteś jak czytam doswiadczona ogrodniczka. Przed chwila kupiłam czubatkę ubiorkolistną.
Z góry dzięki ANKA
Ogrodniczka Niesia
- anym

Dziękuję! czubatka już zasiana, czekać tylko na wschody
A siałaś może kiedyś lepnice pnąca?
Kupiłam jako ciekawostkę, ładnie wzeszła,szukałam info w necie ale nic nie znalazłam
Pozdrawiam!
A siałaś może kiedyś lepnice pnąca?
Kupiłam jako ciekawostkę, ładnie wzeszła,szukałam info w necie ale nic nie znalazłam
Pozdrawiam!
- Niesia
- 200p

no niestety lepnicy jeszcze nie miałam...życzę udanych plonów 
Ogrodniczka Niesia
- patasko

- Od: 26 maja 2011, o 23:48
Czekam już tylko 9 dni, żeby zacząć podkiełkowywać dyniowate
I już tylko 4 dni, by wysiać w końcu kwiaty