Co mamy powiedzieć my, z tzw. prowincji? Ja do swojego lubelskiego Oddziału mam prawie 50 kilometrów a i tak jeżdżę na spotkania od kilkudziesięciu lat...
Sukulenty i kaktusy Nadziei
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Sukulenty i kaktusy Nadziei
Aniu - mieszkasz w "zagłębiu" kakusowym. Tam mnóstwo ludzi hoduje te rośliny. Jest doskonały, prężny Oddział PTMK do którego już należy dużo z naszych Forumowiczów.. Nie narzekaj, że nie masz z kim o kaktusach porozmawiać bo możesz to natychmiast zmienić.
Co mamy powiedzieć my, z tzw. prowincji? Ja do swojego lubelskiego Oddziału mam prawie 50 kilometrów a i tak jeżdżę na spotkania od kilkudziesięciu lat...
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
- Nadzieja

- Od: 3 sty 2012, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I to jest postawa godnego hodowcy, nawet na koniec świata choćby tylko po rozmowe.
Pasiflore też mam, ale tylko jedną
Tak irysy z tamtego roku. W tym może będzie więcej kwiatów.Myszoskoczek pisze: Nadziejko, spodobały mi się Twoje zbiory ale bardzo mnie uwiodły irysy - chyba z tamtego roku.
Pasiflore też mam, ale tylko jedną
- Myszoskoczek
- 200p

- Od: 17 lut 2013, o 16:11
W domu raczej nie porozmawiam z nikim . A co do spotkań PTMK - chyba jestem za zielonahen_s pisze:Aniu - mieszkasz w "zagłębiu" kakusowym. Tam mnóstwo ludzi hoduje te rośliny. Jest doskonały, prężny Oddział PTMK do którego już należy dużo z naszych Forumowiczów.. Nie narzekaj, że nie masz z kim o kaktusach porozmawiać bo możesz to natychmiast zmienić.
Ania
- Nadzieja

Aniu, Henryk ma racje. Masz bliziutko do odziału PTMK, a na naukę nigdy nie jest za późno.
Ja mieszkając jeszcze w Bytomiu raz poszłam na spotkanie, ale stałam na uboczu i tylko słuchałam.
Też sobie tłumaczyłam, że jestem za zielona
, bo nie znam nazw, bo nie wiem na jakich stanowiskach w naturze występują itd. Drugi raz juz nie poszłam.
Dziś żałuję, bo mogłam się duzo spraw dowiedzieć i nauczyć.
Teraz mam za daleko i dlatego też jestem tutaj z Wami, żeby się uczyć.
Ja mieszkając jeszcze w Bytomiu raz poszłam na spotkanie, ale stałam na uboczu i tylko słuchałam.
Też sobie tłumaczyłam, że jestem za zielona
Dziś żałuję, bo mogłam się duzo spraw dowiedzieć i nauczyć.
Teraz mam za daleko i dlatego też jestem tutaj z Wami, żeby się uczyć.
Ania - podobne wrażenia miałam jak pierwszy raz - w grudniu zeszłego roku - pojawiłam się w Gliwicach -ale grupa forumowa (nie tylko zresztą) przyjęła mnie tak miło, że nawet brak wiedzy nie był taki straszny.Myszoskoczek pisze:
W domu raczej nie porozmawiam z nikim . A co do spotkań PTMK - chyba jestem za zielonaByłam tam raz. Muszę przyznać, że nasze koleżanki forowe ciepło mnie przyjęły i faktycznie liczę na kolejne spotkanie
z drugiej strony - doświadczenie zdobywa się latami, więc mamy jeszcze trochę czasu
pozdrawiam,ania
kłujące
kłujące
- Nadzieja

- czarny

- Od: 24 kwie 2009, o 21:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No i pięknie
Żeby tylko teraz ich nie przypaliło.
- Nadzieja

Już od 3 tygodni są na parapecie wewnętrznym i jak tylko przyświeciło słoneczko to cieniowałam.
Myślę, że nic im nie będzie
Myślę, że nic im nie będzie
- bool

- Od: 26 lip 2010, o 22:49
- Kontakt:
Zastanawiałem się właśnie dzisiaj czy nie wyrzucić za okno tzn. na balkon kilka egzemplarzy, ale coś mnie powstrzymało i zrezygnowałem. Jutro jak będzie taka sama pogoda jak dzisiaj to wystawie część kaktusów, bacznie obserwując prognozę pogody. Pozdrawiam! 
- sokolica

- Od: 28 maja 2011, o 13:05
Kasiu, ale to słońce to słabe było do tej pory. Teraz świeci coraz mocniej. Ja bym jeszcze cieniowała. Swoje wystawię dopiero, gdy w nocy będzie powyżej 5*C. Żeby nie ganiać z nimi w tą i z powrotem. Ale nastawiam się że to już kwestia 2-3 tyg
Choć u mnie od jutra ma lać. Najważniejsze, że ciepło już zostaje z nami. Uff, koniec zimy 
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Na zewnętrznym parapecie?
Ho, ho...
U nas co prawda słońce świeci i jest prawie 7 stopni ciepła ale w nocy było -6! I leżą wciąż zwały śniegu które przypominają o spóźnionej arktycznej wiośnie.
Natomiast za szybą jest naprawdę ciepło i pięknie.
Ho, ho...
U nas co prawda słońce świeci i jest prawie 7 stopni ciepła ale w nocy było -6! I leżą wciąż zwały śniegu które przypominają o spóźnionej arktycznej wiośnie.
Natomiast za szybą jest naprawdę ciepło i pięknie.
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
- Nadzieja

Bacznie je obserwowałam, czy nic się z nimi nie dzieje. Na szczęście nic im nie jest.
Wystawiłam je na zewnątrz bo okno otworzyłam na ościerz. Teraz są w domciu i uśmiechają się do mnie
Wystawiłam je na zewnątrz bo okno otworzyłam na ościerz. Teraz są w domciu i uśmiechają się do mnie
- sokolica

- Od: 28 maja 2011, o 13:05
Wydaje mi się, że jakiś Thelocactus. Mariusz powinien wiedzieć, to jego działka.