Moje doniczkowe - Kriss
Re: Moje doniczkowe - Kriss
No, no ładne te zakupy
Cała trójca wprowadza wiosenny natrój
Cała trójca wprowadza wiosenny natrój
Piękne zakupy wiosenne...niech pięknie rosną;).
- agnieszka_
- 1000p

- Od: 21 gru 2012, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zakupy udane , szczególnie ten fioleczek
Cyklamen też ma swój urok , ja musiałam swojego do garażu wynieść bo zaczął bardzo szybko przekwitać ( miał za ciepło ) .
Teraz już z nim wszystko ok .
A twój ? Masz dla niego chłodne pomieszczenie ? Szkoda by było gdyby szybko zgubił piękne białe kwiaty .
- Kriss1515
- 1000p

- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Kama86 I o to chodzi.
Filigranowa27 Dziękuję.
alunia Też mi się od razu spodobał.
agnieszka_ Już od dawna polowałem na jakiegoś fiołka i ten był najładniejszy. Teraz mam już dwa - ten i większy , stary , różowy. U mnie nie potrzebują takiego pomieszczenia. Mieszkają w kuchni i jak na razie nie miałem większych problemów. Tylko ja jest mocne słońce opadają listki i kwiaty ale szybciutko je podlewam i po kilkunastu minutach wszystko jest ok.
Filigranowa27 Dziękuję.
alunia Też mi się od razu spodobał.
agnieszka_ Już od dawna polowałem na jakiegoś fiołka i ten był najładniejszy. Teraz mam już dwa - ten i większy , stary , różowy. U mnie nie potrzebują takiego pomieszczenia. Mieszkają w kuchni i jak na razie nie miałem większych problemów. Tylko ja jest mocne słońce opadają listki i kwiaty ale szybciutko je podlewam i po kilkunastu minutach wszystko jest ok.
- Kriss1515
- 1000p

Tylko tej wiosny coś nie widać. 
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Zakupy śliczne, kolorowe- a teraz chyba kolorów właśnie brakuje nam najbardziej 
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- Kriss1515
- 1000p

Witajcie.
Trochę mnie tu nie było a kwiaty poczuły wiosnę. Jutro wybiorę się na zakupy m.in. po większe doniczki.
Fioletowy fiołek wypuścił już maleńki listek. Bilbergia też wypuściła 2 pędy.

Grudnik mocno różowy i jakieś nn , okaże się później.

Gloksynia ruszyła.

Przesadziłem sansevierie i pobrałem sadzonkę. Może ktoś chętny? Albo na skrzydłokwiata?

Trochę mnie tu nie było a kwiaty poczuły wiosnę. Jutro wybiorę się na zakupy m.in. po większe doniczki.
Fioletowy fiołek wypuścił już maleńki listek. Bilbergia też wypuściła 2 pędy.

Grudnik mocno różowy i jakieś nn , okaże się później.

Gloksynia ruszyła.

Przesadziłem sansevierie i pobrałem sadzonkę. Może ktoś chętny? Albo na skrzydłokwiata?

- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Rośliny ładnie przyrastają.
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Super wszystko Ci rośnie.
Przyszłam pooglądać Twoje hipki. Czy kwitły Ci w ubiegłym roku???? Moje nie kwitną co roku, jak bardzo się wysilą np. mają po 2 lub 3 łodygi z kwiatami, albo kwiatu się nie obetnie po przekwitnięciu, to w następnym roku nie kwitną. A odpoczywają te 3 m-ce w mieszkaniu, czy w piwnicy?
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kriss1515
- 1000p

justus27
delosperma W tamtym roku miałem jednego , kwitł. W grudniu dostałem nowego kwitł 4 razy z rzędu. Ten pierwszy odpoczywał 3 miesiące. W marcu wszystkie podlałem (tego z grudnia dlatego , że samoczynnie wypuszczał liście) Teraz wszystkie mają duże , zdrowe liście a pąków nie widać. Nie wiem co się dzieje.
delosperma W tamtym roku miałem jednego , kwitł. W grudniu dostałem nowego kwitł 4 razy z rzędu. Ten pierwszy odpoczywał 3 miesiące. W marcu wszystkie podlałem (tego z grudnia dlatego , że samoczynnie wypuszczał liście) Teraz wszystkie mają duże , zdrowe liście a pąków nie widać. Nie wiem co się dzieje.
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Myślę, że ten z grudnia miał za krótką przerwę. Ja stosuję się do zaleceń pani Zoji Litwin, opisuje bardzo dużo roślin. Link do hipeastrum http://naradka.wordpress.com/2011/01/04 ... zwartnica/ Miłego czytania

Maria motyczką dziabnięta
- agnieszka_
- 1000p

- Od: 21 gru 2012, o 18:54
Ładnie ci wszystko ruszyło