Zrezygnować z groszku
 Zrezygnować z groszku  Nigdy
  Nigdy  Nie mogę się doczekać, kiedy będzie można wreszcie go  posiać.
  Nie mogę się doczekać, kiedy będzie można wreszcie go  posiać.
 Zrezygnować z groszku
 Zrezygnować z groszku  Nigdy
  Nigdy  Nie mogę się doczekać, kiedy będzie można wreszcie go  posiać.
  Nie mogę się doczekać, kiedy będzie można wreszcie go  posiać.

No bo taki jest termin agrotechniczny siewu groszku. Późniejszy siew wiąże się z obniżką plonu.Pelasia pisze: Na opakowaniu jest napisane ,żeby siać do połowy kwietnia.

Dobrze ,że są tacy optymiści. Ta pogoda dobija mnie
 Dobrze ,że są tacy optymiści. Ta pogoda dobija mnie  . Też posieję groszek,specjalnie dokupiłam nasiona odmiany wczesnej ,bo miałam tylko kupiony groszek odmiany później .
 . Też posieję groszek,specjalnie dokupiłam nasiona odmiany wczesnej ,bo miałam tylko kupiony groszek odmiany później .

Ja z przymusu pogodowego posieję w kwietniu... jak pogoda pozwoli
 Ja z przymusu pogodowego posieję w kwietniu... jak pogoda pozwoli  

, każądy z nas będzie miał groch kwietniowy. Nie pamiętam takiego roku, żeby do końca marca ziemia byłą zmarznięta, chyba nikt tak naprawdę nie wie, co będzie z warzywami wymagającymi wczesnego siania. Oprócz grochu, to marchew,  bób, czosnek
 , każądy z nas będzie miał groch kwietniowy. Nie pamiętam takiego roku, żeby do końca marca ziemia byłą zmarznięta, chyba nikt tak naprawdę nie wie, co będzie z warzywami wymagającymi wczesnego siania. Oprócz grochu, to marchew,  bób, czosnek   

Czy może przypadkiem chodzi o groszek o nazwie "Corne de Bélier"?? Ostatnio nabyłam w biedronce. Nazwa w tłumaczeniu by się chyba zgadzałaLeszek45 pisze:Witam. Przez wiele lat siałem wspaniały groszek o nazwie" Barani Róg"/ chyba tak się nazywał/. Dostałem go kiedyś od starszego działkowca. Niestety pozbyłem się nasion , po prostu gdzieś mi przepały po zimie .W tamtym roku wysiałem jakąś bardzo zachwalaną odmianę/ już nie pamiętam nazwy/, ale była ona nie do porównania z tym wielkim, miękkim i aksamitnym groszkiem od "starego działkowca."..Tradycyjnie co roku w moim ogrodzie sieję groszek , bo przyjemnie jest podejść latem i zewać kilka strąków smacznego groszku...