Ogród Joli i Zbyszka cz.2
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Joli i Zbyszka cz.2
Dziury po cebulach będą ''zapchane
Choć część cebul sadzę w pobliżu bylin , które kwitną jesienią . Dopiero latem osiągają większe rozmiary, jak astry czy chryzantemy. Już środa , zaraz święta i jak zapowiadają wiosna. Będzie

- jola1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tadziu wiosna pewnie będzie ale jak na razie to u nas zima w pełni sypie i wieje.
Z OKAZJI ŚWIĄT WIELKIEJ NOCY ŻYCZYMY WSZYSTKIM ODWIEDZAJĄCYM NASZ WĄTEK ZDROWIA, RADOŚCI I WSZELKIEGO DOBRA
Z OKAZJI ŚWIĄT WIELKIEJ NOCY ŻYCZYMY WSZYSTKIM ODWIEDZAJĄCYM NASZ WĄTEK ZDROWIA, RADOŚCI I WSZELKIEGO DOBRA
Jolu
bardzo dziękuję,przesyłka dotarła dosłownie przed chwilą,jesteś kochana
Pozdrawiam cieplutko,dużo
Ania
Pozdrawiam cieplutko,dużo
- jola1

Aniu bardzo się cieszę że nasionka dotarły, mam nadzieję że gęsto zejdą i pęknie zakwitną.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj,Jolu
Ja też w końcu cieszę się słoneczkiem,od kilku dni go nie widziałam,a dzisiaj piękniutko śiweci
od razu człowiek jakieś bardziej optymistyczny
A i śnieg będzie szybciej nam znikał z oczu
Miłego dzioneczka
Ja też w końcu cieszę się słoneczkiem,od kilku dni go nie widziałam,a dzisiaj piękniutko śiweci
A i śnieg będzie szybciej nam znikał z oczu
Miłego dzioneczka
- jola1

Aniu u nas też świeci i jest przyjemne ciepełko chociaż z rana był przymrozek.W ogrodzie nadal nie można nic robić bo za dużo śniegu.
- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu, ja sobie dzisiaj rano znalazłam taki skrawek bezśnieżny i po południu się tam wyżyję z sekatorem i grabiami
Myślę, że jeszcze kilka dni i wszyscy będziemy szaleć ze sprzątaniem na rabatach 
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
Jolu, pozdrawiam słonecznie... śnieg się rozpuszcza, temperatury dodatkie... za chwilę będziemy szaleć z grabiami, sekatorami, opryskiwaczami i nnymi... jak ja na to wszystko czekam!
Miłego tygodnia Ci życzę
Miłego tygodnia Ci życzę
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Jolu jak
- to śnieg zaczaruje... nowe plany, nadzieja i humorki wracają. 
- jola1

variegata- Madziu u mnie taki bezśnieżny placyk to tylko na drodze , tam śnieg już stopniał .Mimo tych kilku ciepłych dni śniegu u nas jeszcze dużo i jakieś prace planuję dopiero na przyszły tydzień.
aguniada-Aguś bardzo dziękuję, tydzień mija bardzo miło bo chodzę jeszcze na rehabilitację a mam przypisany masaż , który bardzo lubię, wczoraj byłam na pierwszych zajęciach jogi.
Za pracami w ogrodzie bardzo tęsknię i nie mogę się ich doczekać.
Zyta- Zytko oj tak ze słońcem o wiele raźniej, ja tak się już nakręciłam na słońce że wczoraj Zbyszka wysłałam do pracy w samym polarku, chciał zakładać kurtkę ale powiedziałam że mu będzie za gorąco.
Czekając na totalne ocieplenie Zbyszek zrobił i przymocował budki lęgowe dla naszych śpiewających przyjaciół. Mamy w tej chwili w ogrodzie cztery takie kwatery.

Ta wisi naprzeciw drzwi balkonowych więc dobrze będzie obserwować lokatorów.

Dostałam przesyłkę z piwoniami i byłam zszokowana- ogromne karpy, pięknie zabezpieczone- z takich kęp na pewno pojawią się w tym roku kwiaty, a i ceny przystępne.

aguniada-Aguś bardzo dziękuję, tydzień mija bardzo miło bo chodzę jeszcze na rehabilitację a mam przypisany masaż , który bardzo lubię, wczoraj byłam na pierwszych zajęciach jogi.
Za pracami w ogrodzie bardzo tęsknię i nie mogę się ich doczekać.
Zyta- Zytko oj tak ze słońcem o wiele raźniej, ja tak się już nakręciłam na słońce że wczoraj Zbyszka wysłałam do pracy w samym polarku, chciał zakładać kurtkę ale powiedziałam że mu będzie za gorąco.
Czekając na totalne ocieplenie Zbyszek zrobił i przymocował budki lęgowe dla naszych śpiewających przyjaciół. Mamy w tej chwili w ogrodzie cztery takie kwatery.

Ta wisi naprzeciw drzwi balkonowych więc dobrze będzie obserwować lokatorów.

Dostałam przesyłkę z piwoniami i byłam zszokowana- ogromne karpy, pięknie zabezpieczone- z takich kęp na pewno pojawią się w tym roku kwiaty, a i ceny przystępne.

- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Jolu-TY masz spory areał to i piwonie jest gdzie sadzić....a my będziemy podziwiać.
a eM to tak po gałęziach wylazł na to drzewo
ot,spryciula 
a eM to tak po gałęziach wylazł na to drzewo
- jola1

grazynarosa22- Grażynko ja piwonie kochałam od dzieciństwa a teraz dopiero odkryłam ile jest jeszcze ciekawych odmian do zdobycia a że rzeczywiście areał spory więc na piwonie na pewno się znajdzie miejsce.Zbyszek na te gałęzie dostał się po drabinie.
Witaj Jolu
Będziesz miała co obserwować
Jak możesz napisz mi na pw gdzie kupowałaś piwonie.
- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale fajne zakupy, tylko czekać na weekend i do pracy
Budki lęgowe super sprawa. Jak myślisz, czy na akacjach też mogę powiesić taką? Akacje mam nad przyszła altaną i zastanawiam sie czy ptakom tak bliskie sąsiedztwo grila i imprez nie będzie przeszkadzało?
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
Jolu Ty jesteś specjalistka od piwonii czy możesz wpaśc do mnie i zobaczyć czy to co mi przysłali jest piwonia drzewiastą?