Dziś sypie dalej i M będzie musiał śnieg z szopy zgarnąć, bo dach się zarwie, a tam drewno na opał jest. Na podwórku mam tunele, w siedlisku/ogrodzie zające nie mogą się przez zaspy przebić, dobrze, że mam wysokie siatki na drezewkach, to może ich nie poobgryzają z kory.
Ach, mówić się nie chce już o tym śniegu. Sieję coraz więcej w domu i zaraz roślinki mnie z domu wyproszą

Ty przynajmniej widziałaś swoje roślinki, a ja od dawna nic, bo śnieg cały czas leży na tyle wysoki, że nawet żonkile nie są w stanie przebić przez niego
  Ty przynajmniej widziałaś swoje roślinki, a ja od dawna nic, bo śnieg cały czas leży na tyle wysoki, że nawet żonkile nie są w stanie przebić przez niego  
 trzeba ją wyciągać i myć bo na futrze robią się kulki śniegowe i jest o drugie tyle cięższa
 trzeba ją wyciągać i myć bo na futrze robią się kulki śniegowe i jest o drugie tyle cięższa  zasypało nas calkiem i spacer był tylko za furtkę do ogrodu wsypać ptakom jeść i zrobić wielkanocne fotki
 zasypało nas calkiem i spacer był tylko za furtkę do ogrodu wsypać ptakom jeść i zrobić wielkanocne fotki 
 Marysiu, toć to się płakać chce na to wszystko. Jeszcze nie kupiłam słonecznika sikorkom i strasznie nad tym boleję. W Żabce kupiłam łuskany, ale malutka torebusia kosztuje 2 zł. Kasza jaglana i płatki owsiane zostały. Słoninę też powiesiłam. Jestem załamana i nic mnie nie cieszy. A ma tak byc jeszcze ok. 10 dni. Kiedy będzie  wiosna?
 Marysiu, toć to się płakać chce na to wszystko. Jeszcze nie kupiłam słonecznika sikorkom i strasznie nad tym boleję. W Żabce kupiłam łuskany, ale malutka torebusia kosztuje 2 zł. Kasza jaglana i płatki owsiane zostały. Słoninę też powiesiłam. Jestem załamana i nic mnie nie cieszy. A ma tak byc jeszcze ok. 10 dni. Kiedy będzie  wiosna?

rośliny, które do tej pory dostałam z wysyłkowych rosną w doniczkach, to też nie jest najlepsze dla nich a już następni się deklarują z wysyłką, fakt mam gdzie przetrzymać ale większość muszę posadzić do doniczek
 rośliny, które do tej pory dostałam z wysyłkowych rosną w doniczkach, to też nie jest najlepsze dla nich a już następni się deklarują z wysyłką, fakt mam gdzie przetrzymać ale większość muszę posadzić do doniczek