Różanka w Sudetach, cz. 2
-
edulkot
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Różanka w Sudetach, cz. 2
Duett naprawdę śliczna różyczka
a jest to róża Kordesa
na helpie piszą że ma strefę 7b. to jak ona u Ciebie wytrzymuje 
- Dyskrecja

- Od: 22 lis 2010, o 20:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dlatego Maju tak się dziwiłam, że Jadzia ją wymieniła. Oby tylko nie zapeszyć, nie wiem jak będzie po zimie w tym roku, dotąd obsypywałam późną jesienią wysokim kopcem i to co było obsypane wiosną było zielone, ma niestety też swoją słabą stronę, podatność na plamistość, ale to zależy od roku, w ub roku kiedy tak często padało, że nie było nawet kiedy opryskać , to niestety czarne plamy bardzo silnie atakowały.
Gosiu , ja też uwielbiam te cieniowane falbanki i mam nadzieję, że w tym roku też będzie piękny.
U mnie zima ma się dobrze, śnieg leży a na noc z soboty na niedzielę słyszałam, że ma być -18 st.
Gosiu , ja też uwielbiam te cieniowane falbanki i mam nadzieję, że w tym roku też będzie piękny.
U mnie zima ma się dobrze, śnieg leży a na noc z soboty na niedzielę słyszałam, że ma być -18 st.
Heniu, ten Duett to cudo, ale gdzie go dostałaś, bo u Kordesa go nie ma...
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- Dyskrecja

Aniu, kilka lat temu takie perełki były dostępne w kraju w supermarketach budowlanych, teraz trudniej coś atrakcyjnego kupić w sklepie
W tym roku zamierzam przyłożyć się do angielek, których od jesieni przybyło mi kilkanaście i jeszcze kilka ma przyjść, wiadomo aby dały radość trzeba kilka lat poczekać ale nigdzie mi się nie spieszy, oby pogoda dopisała.
Jako wspomnienie Ambridge Rose z ub roku

W tym roku zamierzam przyłożyć się do angielek, których od jesieni przybyło mi kilkanaście i jeszcze kilka ma przyjść, wiadomo aby dały radość trzeba kilka lat poczekać ale nigdzie mi się nie spieszy, oby pogoda dopisała.
Jako wspomnienie Ambridge Rose z ub roku

Ale śliczna
. Takich widoków mi brakuje na żywca... aż boli
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
Heniu chciałam się podzielić z tobą wiadomością że Linę będę miała od Ewuni /gloriadei/ bardzo się cieszę, co do Amelki i Beringa będzie się dowiadywać więc może też zagoszczą u mnie. Już się cieszę.
- Dyskrecja

- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Heniu Sophia to piękna róża i pachnie cudnie:)
Swoją na jesień przesadziłam w nowe miejsce,bo źle mi rosła
Swoją na jesień przesadziłam w nowe miejsce,bo źle mi rosła
Heniu też mam Sophia Renaissance i jeszcze Isabel. Nine, Clair, Ghite teraz powinnam dostać Line i Sandrę. Może jeszcze w tym roku będę miała Amelkę i Beringa którego podpatrzyłam u Ciebie.
tak sobie myślę ze wypadało by je posadzić w grupie. Muszę o tym pomyśleć 
- Dyskrecja

Danusiu z jakiego źródła spodziewasz się Sandry R.?, Też ją chciałam zamówić u Ewci ale na razie w tym roku jest niedostępna, dopiero ma być za rok.danutab pisze:teraz powinnam dostać Line i Sandrę
Co do zrobienia specjalnej rabaty renesansowej to musisz się dobrze zastanowić, bo nie wszystkie w tej grupie mają ten sam pokrój krzewu i wysokość, mimo, że tak piszą, np. Nadia jest bardzo wysoka a pozostałe to różnie; ale ogród ma tą zaletę, że zawsze potem można coś przesadzić.
Aniu, święta racja
ja mam dwie, ale też muszę jedną przesadzić,trochę jej za ciasno.Annes 77 pisze:Heniu Sophia to piękna róża i pachnie cudnie:)
U nas dzisiaj w nocy było -10 st, śniegu sporo i ciągle sypie
- Dyskrecja

Heniu, wszyscy czekamy na jakiekolwiek oznaki wiosny... tymczasem u mnie śniegu po kolana co najmniej i ciągle dosypuje...
Mam już dość wszystkiego!
Na szczęście są jakieś iskierki nadziei w prognozach na 10 kwietnia... może coś drgnie w przyrodzie!
Serdeczności,
A.
Mam już dość wszystkiego!
Na szczęście są jakieś iskierki nadziei w prognozach na 10 kwietnia... może coś drgnie w przyrodzie!
Serdeczności,
A.
Heniu obawiam się że krokusów już nie zobaczymy. gdy byłam przed świętami na działce botaniczne krokusy były przekwitnięte pod śniegiem.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W tym roku chyba nie będziemy mieli okazji podziwiać łanów kwitnących krokusów .
Szkoda ,bo to piękne kwiaty może inne cebulowe dają popis .Piękna Sophie .U mnie też dalej śnieg leży na ogródku