Kwiecisty ogród Doroty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kwiecisty ogród Doroty

Post »

Dorotko śliczne masz wiosenne kwiatuchy,u mnie pełno śniegu,nic nie widać,zakwitnął mi pięknie Oczar wirgilijski,ale on jest krzewem i jego nie zasypało w całości,piszesz,że po zmianie czasu będzie dłużej jasno,ja mogę robić nawet jak jest ciemniej,bo kazałam sobie kupić górniczą latarkę na czoło i dostałam taką na gwiazdkę w zeszłym roku i jest rewelacyjna, :wit
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko ja też cieszę się ze zmiany czasu, lubię wcześnie wstawać, dzień jest wtedy dłuższy. Tak jak napisałaś można godzinkę dłużej popracować w ogrodzie jak już przyjdzie w końcu wiosna. Pozdrawiam ;:3 , wszystko z dachów spada i cieknie.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Renatko korzystaj do woli.

Marto to są wspomnienia z zeszłego sezonu, a teraz wokół za oknem wszędzie biało.
Z tą lampką górniczą to super sprawa, że ja na taki pomysł nie wpadłam ;:306 Ty mi napisz gdzie to mogę kupić, mam siostrę mieszkającą w Katowicach to ją uruchomię.

julianno jak ja lubię wcześnie wstawać i od razu ruszyć w rabatki. U mnie od rana słoneczko pięknie świeci, śnieg powoli topnieje, ale chyba tydzień upłynie jak wszystko spłynie. Jest to niepewne, bo na jutro zapowiadają dalej opady śniegu. Kiedy w końcu ta zima od nas się wyprowadzi.

Dziś zabrałam się za pikowanie reszty pomidorów, ponieważ miejsca powoli brakuje, pojechałam do marketu budowlanego i zakupiłam stelaż metalowy ( podpatrzone u Marysi- Maska) Teraz jest skręcany, a później paczki z doniczkami trzeba poustawiać.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A co to za stelaż - fotkę poproszę.
Dorotko u mnie też zwały śniegu i nie prędko to się stopi.
Dobrze, że chociaż słonko świeci.
Nawet jeden dzień słonka sporo już daje i poprawia humor. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Dosiu ,u Ciebie jest już wiosna .Jak to jest możliwe ?Jeden kraj ,a tyle klimatów ,chociaż sobie popatrzymy u Ciebie . :shock:
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Ja też poproszę o fotkę stelażu. ;:180
Dorotko wpadłam w wolnej chwilce.....nic się nie zmieniłaś ;:168 ...dalej sadzisz, pikujesz i cieszysz się wszystkim. :lol:
Zdrówka życzę i sił na nadchodzącą wiosenkę . ;:167
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Dorotko,jak ta zima dłużej potrwa to nie wiem ile juz przybedzie mi kg,bedę jak niedżwiedż po ogrodzie chodzić.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Małgosiu będziemy razem chodzić ,bo ja też cierpię z tego powodu ;:108 :;230
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Dorotko cudowne zdjęcia! Kiedy się doczekamy takich widoków za oknem? ;:174
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Piękne te zdjęcia , tego nam teraz trzeba..
Na dworze szaro,buro i ponuro ... i biało ;:202
Trzeba czymś oczy nasycić aby nie zwariować. ;:215
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko jutro zrobię mu fotkę, kupiliśmy stelaż metalowy tani za 45 zł. Pokój zagracony całkowicie. Pomidorów napikowałam ogrom, z tego mniej niż połowa zostaje u mnie, reszta jest rozdana.
Słońce pięknie świeciło cały dzień, nie widziałam pogody na jutro, ale wiem że jak zachodzi czerwone słoneczko to będą wiatry.

Ewo do wiosny mi daleko, to foto z zeszłego roku, pokazałam aby nam było optymistycznie, doczekamy sie i takich widoków, a kiedy nie wiadomo może w maju :?:

Elizabetko zapraszam jutro, będzie wesoło jak pokażę stelaż zagracony donicami w pudełkach.
W tym roku coś mi sianie nie poszło, jedynie pomidory tak jak zawsze udane ( na razie, nie wiadomo co jeszcze je dopadnie). Dziękuję za życzenia, siły wystarcza, tylko trochę już wolniej się kręcę :;230

Gosiu i ja przez zimę dołożyłam kg, a przez święta też pofolgowałam. Jak tylko ciepło będzie to zacznę się kręcić, nie będę tyle czasu w kuchni przebywała i wtedy trochę spadnie mi waga. Na pewno i u Ciebie będzie podobnie.

Reniu ja też bardzo tęsknię za ciepełkiem, tak bym chciała już pokopać w ziemi, nie w doniczkach. Mam dość codziennego szuflowania, przerzucania śniegu.

Beatko cieszy mnie, że w jakiś sposób wpłynęłam na poprawę nastroju. Mnie też dopada chyba depresja przedwiosenna, już dość czekania na lepszą aurę. Naprawdę przy tej pogodzie można sfiksować.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dorotko ślicznie kwiatuchy pokazałaś , a skrzydlinka ;:333 zapisana na liście chciejstw :lol:
Ja też dzisiaj pomidory pikowałam, ale za mało miałam doniczek i reszta jutro :oops:
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu to już masz skrzydlinkę zaklepaną , tylko proszę o przypomnienie, jak będę wysyłała Ci iryski. Przyjeżdżaj do mnie po doniczki, mam ich nadmiar. Kilka lat temu poszło mi w ;:223 doniczki i zaczęłam je namiętnie zbierać, wszyscy znajomi, rodzinka zwoziła mi doniczki. Teraz poszłam po rozum do głowy ;:124 cienkie miękkie doniczki od razu wyrzucam, zbieram tylko kwadratowe bo one są najlepiej ustawne.

Obiecałam wczoraj, że pokażę mój stelaż na sadzonki. Z samego rana poszłam na całość i zabawiłam się w fotografa, oto co z tego wyszło ;:306 Tylko proszę o powagę i zrozumienie :;230
Na pierwszy strzał :uszy pokój - szklarnia ( o tej porze już wszystko stało w foliaku, a teraz musi być poupychane wszędzie)
stelaż, a na nim popikowane pomidorki, skrzynki z kwiatami i wysiane astry i cynie
Obrazek
na podłodze donice z daliami, kannami, skrzynki z fuksjami
Obrazek
a to parapetowy misz- masz
Obrazek
na stole róże dziadostwo, prym wiodą pomidorki
Obrazek
przechodzimy do łazienki
tu w donicach mam eukomisy, callie
Obrazek
sypialnia
na stołach sadzonki koleusów ( między paczkami musi być zostawione miejsce do spania dla mojej Pusi, akurat to miejsce sobie upatrzyła i nie ma rady),
Obrazek
a na drugim mniejszym stoliku stoją skrzynki, które będą wisiały na balkonie
Obrazek

Z samego rana warto sobie popatrzeć na czyjeś hobby ;:oj , lepiej nie patrzeć za okno. U mnie nawrót zimy, słońca nie widać wcale.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Dorotko na wiosnę nie będziesz się nudzić ,pięknie wyhodowałaś swoje roślinki ;:63
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dorotko! już dziękuję jak śniegi zejdą to poproszę obojętnie kiedy to będzie to się przypomnę!

doniczki mam w altance i wieczorem nie chciało mi się iść, a teraz też jakoś nie mam ochoty! Jak pójdę kury odkopać to się zmobilizuję!
Coś makabrycznego to chyba największa zamieć tej wiosennejzimy!

Uprawy domowe imponujące tfu tfu! ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”