Witam!
Jolu, dzięki za odwiedziny i miłą ocenę moich zdjęc.
Marzeno, dzięki za spacer po moim ogródku, moim Rodzicom też się podoba to zamiłowanie, dopóki nie zacznę mówic co by się przydało kupic do ogródka.
Kasiu, już jestem! Cieszy mnie Twoja wizyta, a wiosnę widac jak na razie na parapetach i troszeczkę w szklarni, bo zacząłem robic porządki, np. wymieniłem ziemię.
Geniu, dzięki za przechadzkę po moim "królestwie", fotki były robione w tamtego roczne ferie. Obudziłem się, wyglądam przez okno, jakie było moje zaskoczenie. Zaraz zakładam buty, kurtkę i poszedłem robic zdjęcia. A mrozek aż szczypał w nos i uszy, ale myślę że było warto.
Wiktorio, dzięki za odwiedziny. Wątek odwiedzam rzadko, bo właśnie nie pozwala mi na to szkoła.
Aczkolwiek staram się, zwierzaki domowe posiadam, a właściwie psa. Taki śmieszny mały kundelek, kiedyś może i on się tu pojawi. Biega tak szybko( tak samo szybko kopie dołki i ucieka z miejsca przestępstwa ) że ciężko będzie go uchwycic. Natomiast drugi, już pełno wymiarowy, pies jest na drugim podwórku. Biega sobie razem z kurami, nic im nie robi, tylko potrafi sobie "pożyczyc" jajko z kurnika.

Poziomki owocowały już w tamtym roku, były pyszne. Zachęcam do uprawy. Rodziców pozdrowiłem, Oni również Cię pozdrawiają.
Agape, dzięki za spacer po moim ogródku. Zapraszam, zapraszam... Postaram się żeby było kolorowo. Bardzo się ciesze, że tak podoba Ci się mój ogród. A nowy sezon rozpoczynam dzisiaj.
Magdo, fajnie że wpadłaś do mojego wątku ogrodowego. Myślę że mój dobytek, ma się dobrze, robię wszystko w miarę czasu i pieniędzy. A kurczaczki, fakt, są świetne, trzeba uwazac, żeby im nic nie zrobic, jak się je bierze do ręki. Z wiosennych prac wykonałem, wygrabienie nowego trawnika, przyciąłem drzewka, wymieniłem ziemie w szklarni, po odbezpieczałem już częsc roślin, zbiłem z paneli drewnianych inspekt i najważniejsze; zasiałem już niektóre z warzyw.
A z wymianą ziemi nie było tak źle, był traktor, przyczepka, słoneczna sobota i jakoś poszło.
Fotorelacja;
Rozsada cebuli;

Rozsada pomidorów, papryki i kapusty(pekińskiej i wczesnej);

Teraz pory, selery i sałata(kupiona

);

Zdjęcia z wymiany ziemi i budowy inspektu, oraz (nawet nie wiem jak to nazwac

) coś co służy doświetlaniu rozsady kapusty;

Zdjęcia nie są najlepszej jakości, bo robione komórka i to jeszcze w przelocie.
Pozdrawiam