U Kubusia na wsi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U Kubusia na wsi

Post »

Kubusiu :!: :!: :!: Gdzie jesteś :?: Czy wiosna blisko :?:
Czekam na fotorelację z wiosennych zasiewów .... :wit
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Kubuś jestem pod wielkim wrażeniem tych zdjęć . Takiej zimy nigdy nie widziałam .
U mnie śniegu jest bardzo dużo ale takiego szronu nie było .
Zazdroszczę Ci ze mogłeś sobie narobić zdjęć tak bajecznych .

Genia :wit
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Witaj Jakubie :lol: Tak czytając Twój wątek zastanawiałam się ile masz lat? Teraz już wiem i muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem tego co przeczytałam i zobaczyłam! Ogrodowe poczynania relacjonujesz tak szczerze i z przejęciem, że od razu budzisz sympatię :lol: Mam nadzieję, że obowiązki szkolne pozwolą Ci nadal kontynuować wątek i otworzysz nowy sezon siewkami pomidorów. Na przykład, bo może to być równie dobrze pielęgnacja nowego trawnika (wyszedł idealnie równiutki), cięcie róż, czy też piękne zdjęcia budzącej się wiosny.
Ciekawi mnie jak będą owocowały poziomki wychowane przez Ciebie, no i zastanawiam się...czy nie masz zwierzaków domowych? Pozdrowienia dla Rodziców :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Witaj Kuba!
Nie wiem jak umknął mi latem Twój wątek!
Przeczytałam od dechy do dechy mając nadzieję, że gdzieś na końcu jeszcze się okaże, że i kolejny swój wspaniały sezon opiszesz na Forum! Wszystko mi się u Ciebie podoba, wiele podziwiam, a niektórych rzeczy wręcz zazdroszczę! serdecznie pozdrawiam i kibicuję!
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39

Post »

I ja wpadłam się przywitać :) :wit
Świetnie wyglądają Twoje włości. I te kurczątka - bajka :)
Jak tam pierwsze wiosenne prace? Pierwsze zasiewy poczynione?
Awatar użytkownika
Kubuś
200p
200p
Od: 2 paź 2008, o 17:50

Post »

Witam!

Jolu, dzięki za odwiedziny i miłą ocenę moich zdjęc.

Marzeno, dzięki za spacer po moim ogródku, moim Rodzicom też się podoba to zamiłowanie, dopóki nie zacznę mówic co by się przydało kupic do ogródka. :lol: :lol:

Kasiu, już jestem! Cieszy mnie Twoja wizyta, a wiosnę widac jak na razie na parapetach i troszeczkę w szklarni, bo zacząłem robic porządki, np. wymieniłem ziemię. :D

Geniu, dzięki za przechadzkę po moim "królestwie", fotki były robione w tamtego roczne ferie. Obudziłem się, wyglądam przez okno, jakie było moje zaskoczenie. Zaraz zakładam buty, kurtkę i poszedłem robic zdjęcia. A mrozek aż szczypał w nos i uszy, ale myślę że było warto.

Wiktorio, dzięki za odwiedziny. Wątek odwiedzam rzadko, bo właśnie nie pozwala mi na to szkoła.
Aczkolwiek staram się, zwierzaki domowe posiadam, a właściwie psa. Taki śmieszny mały kundelek, kiedyś może i on się tu pojawi. Biega tak szybko( tak samo szybko kopie dołki i ucieka z miejsca przestępstwa ) że ciężko będzie go uchwycic. Natomiast drugi, już pełno wymiarowy, pies jest na drugim podwórku. Biega sobie razem z kurami, nic im nie robi, tylko potrafi sobie "pożyczyc" jajko z kurnika. :lol: Poziomki owocowały już w tamtym roku, były pyszne. Zachęcam do uprawy. Rodziców pozdrowiłem, Oni również Cię pozdrawiają.

Agape, dzięki za spacer po moim ogródku. Zapraszam, zapraszam... Postaram się żeby było kolorowo. Bardzo się ciesze, że tak podoba Ci się mój ogród. A nowy sezon rozpoczynam dzisiaj.

Magdo, fajnie że wpadłaś do mojego wątku ogrodowego. Myślę że mój dobytek, ma się dobrze, robię wszystko w miarę czasu i pieniędzy. A kurczaczki, fakt, są świetne, trzeba uwazac, żeby im nic nie zrobic, jak się je bierze do ręki. Z wiosennych prac wykonałem, wygrabienie nowego trawnika, przyciąłem drzewka, wymieniłem ziemie w szklarni, po odbezpieczałem już częsc roślin, zbiłem z paneli drewnianych inspekt i najważniejsze; zasiałem już niektóre z warzyw.
A z wymianą ziemi nie było tak źle, był traktor, przyczepka, słoneczna sobota i jakoś poszło.

Fotorelacja;
Rozsada cebuli;
Obrazek Obrazek
Rozsada pomidorów, papryki i kapusty(pekińskiej i wczesnej);
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Teraz pory, selery i sałata(kupiona :roll: );
Obrazek Obrazek Obrazek
Zdjęcia z wymiany ziemi i budowy inspektu, oraz (nawet nie wiem jak to nazwac :lol: ) coś co służy doświetlaniu rozsady kapusty;
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zdjęcia nie są najlepszej jakości, bo robione komórka i to jeszcze w przelocie.

Pozdrawiam :wink:
U Kubusia na wsi-Mój ogródek
Awatar użytkownika
wanderka
200p
200p
Od: 26 cze 2008, o 22:57

Post »

w szklarni mozna sie zakochac, piekna! zazdroszcze :)
POMIDORY bardzo ladnie ci rosly, nawoziles czyms w zeszlym roku?
Chetnie będę sledzic relacje z tego roku.
Awatar użytkownika
Kubuś
200p
200p
Od: 2 paź 2008, o 17:50

Post »

Wanderko, dzięki za odwiedziny, pomidorki nawoziłem kurzakiem i gnojówką z pokrzyw.

Obecnie w ogrodzie wiele się dzieje, ale dzisiaj okrojona foto relacja. W przyszłym tyg. dodam wszystkie zaległe zdjęcia, mamy przerwę tyg. (matury :D )
Dodam, że został powiększony warzywniki i zrobione ścieżki, grządki.
Ostatnio widziałem u kogoś w ogródku (na forum) glebogryzarkę, postanowiłem pochwalic się swoją. :lol: :lol: :lol:
Zdjęcia pomidorów są z dziś, reszta z przed tygodnia.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam :wink:
U Kubusia na wsi-Mój ogródek
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Ale wszystko pięknie uporządkowane. Maszyna też znakomita.
Pozdrawiam , Joanna
kontra
200p
200p
Od: 12 kwie 2009, o 18:31
Kontakt:

Post »

I gdzie obiecane fotki? :wink:
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p
Od: 19 sty 2010, o 12:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Piękny taras do grillowania ;:63
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

;:14 Kubo lato mamy ...dawaj fotki :!: :!: :!:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
mintaka
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 4 wrz 2010, o 19:39

Post »

Witam Kubusiu! Muszę przyznać - i tym moim "przyznaniem" mam nadzieję zmotywuję Cię do wklejania nowych fotek - że to dzięki Tobie trafiłam na to forum, zostałam i przeglądam coraz to nowsze wątki. Twoja szklarnia jest niesamowita! Urzekło mnie zorganizowanie i sielski spokój, jaki bije z Twoich fotek. Wiem, wiem, fotki "nie oddają prawdziwego charakteru...", ale zaczarowałeś mnie, więc zostaję, przeglądam całą tą teorię i coraz częściej chwytam za łopatę, żeby i mój ogródek wyglądał choć w połowie tak pięknie!
Dzięki za inspiracje!
janka7
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 12 lut 2011, o 18:47

Post »

hEJ ! sUPERAśny ogród ! :-) można się dowiedzieć, czym wykładałeś przyrząd do oświetlania kapusty ? najchętniej na priva :-) ;:215
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Właściciela dawno nie było na wątku - ostatni wpis 2010 rok.
Pozdrawiam , Joanna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”