moje ogródkowe zmagania cz.3
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: moje ogródkowe zmagania cz.3
Madziu przesyłam Ci serdeczne życzenia zdrowia i radości życia oraz wesołych świąt . 
- magenta
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Madziulka, wszystkiego, wszystkiego kolorowo-słonecznego i ciepłego!
Coś czuję, że jak wiosna w końcu buchnie to się nie pozbieramy...
coś o klemkach zeznawali?
Coś czuję, że jak wiosna w końcu buchnie to się nie pozbieramy...
coś o klemkach zeznawali?
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madziu, zdrowych i radosnych Świąt! 

- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Witam poświątecznie zarówno tych objedzonych po uszy jak i tych co by jeszcze coś pojedli
Bardzo dziękuję za wszystkie życzenia. Ja się nieco wyłączyłam przed świętami z FO, bo średnio się czułam. Z resztą dzisiaj też nie najlepsze samopoczucie, ale co tam. Byle do przodu. Nie wiem jak u Was było w niedzielę wieczorem, ale ja byłam zachwycona bielą za oknem. Co prawda nie jest to czas na takie widoki, ale w niedzielę było wyjątkowo pięknie. W poniedziałek dojrzałam biedne wierzby mandżurskie, które pod ciężarem śniegu gałązkami dotykały niemalże ziemi i wtedy zmieniłam zdanie TA ZIMA MNIE WYKAŃCZA I MAM DOŚĆ BIAŁEGO!!!!! MY CHCEMY WIOSNĘ I JUŻ
W dodatku drewno do kominka mi się kończy

Bardzo dziękuję za wszystkie życzenia. Ja się nieco wyłączyłam przed świętami z FO, bo średnio się czułam. Z resztą dzisiaj też nie najlepsze samopoczucie, ale co tam. Byle do przodu. Nie wiem jak u Was było w niedzielę wieczorem, ale ja byłam zachwycona bielą za oknem. Co prawda nie jest to czas na takie widoki, ale w niedzielę było wyjątkowo pięknie. W poniedziałek dojrzałam biedne wierzby mandżurskie, które pod ciężarem śniegu gałązkami dotykały niemalże ziemi i wtedy zmieniłam zdanie TA ZIMA MNIE WYKAŃCZA I MAM DOŚĆ BIAŁEGO!!!!! MY CHCEMY WIOSNĘ I JUŻ

W dodatku drewno do kominka mi się kończy

- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie wiem czy chce oglądac takie fotki, z tym białym czymś - nie nazwe tego , bo brak mi słów...
- edi13
- 1000p

- Od: 14 maja 2007, o 13:21
Madzia ja już mam desperację , chyba wezmę łopatę i będę ogródek odśnieżać
u mnie dalej 15 cm białego gu..... i wiosny nie widać 
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Święta, święta i po...
Ja nawet nie zauważyłam że były bo miałam za wysoką gorączkę
Zamiast gości i pyszności na stole, odżywiałam się lekami.
Do kompletu nie było prądu przez 30 godzin. Dobrze że kominek mam i dużo drewna w zapasie. Mogę się z Tobą podzielić.
Po ostatniej śnieżycy będzie jeszcze więcej bo się sporo połamało i trzeba będzie ciąć
Z optymistycznych wieści to podobno za dwa tygodnie wiosna

Ja nawet nie zauważyłam że były bo miałam za wysoką gorączkę
Do kompletu nie było prądu przez 30 godzin. Dobrze że kominek mam i dużo drewna w zapasie. Mogę się z Tobą podzielić.
Po ostatniej śnieżycy będzie jeszcze więcej bo się sporo połamało i trzeba będzie ciąć
Z optymistycznych wieści to podobno za dwa tygodnie wiosna
- lulka

Aniu no tak, śnieg już jest drażliwym tematem, nie tylko na FO
Edi głowa do góry..jeszcze podobno tylko 2 tygodnie
Jola bidaku, mam nadzieję, że już się lepiej czujesz
Teraz do mnie zaraza przylazła i młoda ma zapalenie krtani, a ja czuję, że za chwilę też będę chrypić, chociaż nie mogę sobie pozwolić na chorobę
. Dużo masz drewna?
hoho, to może się uśmiechnę
, bo moje zapasy na długo nie wystarczą, a miałam go na prawdę dużo 
Edi głowa do góry..jeszcze podobno tylko 2 tygodnie
Jola bidaku, mam nadzieję, że już się lepiej czujesz
- justyna_gl

- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Cześć Madziu kochana. Bardzo spóźnione ale najserdeczniejsze życzenia urodzinkowe
U nas tez pełno tego białego g.... ale mam nadzieję że niedługo się stopi i zobaczymy choć troszkę zieleni.... nie co ja piszę, duuuuzo zieleni
U nas tez pełno tego białego g.... ale mam nadzieję że niedługo się stopi i zobaczymy choć troszkę zieleni.... nie co ja piszę, duuuuzo zieleni
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Wszyscy tak samo mało elegancko o białym piiipiipii
Nie ma siły, wiosna musi przyjść, choćby dla tych ptaków, które dokarmiam - nawet banda szpaków w stołówce w niedzielę rano mnie rozczuliła...
Nie ma siły, wiosna musi przyjść, choćby dla tych ptaków, które dokarmiam - nawet banda szpaków w stołówce w niedzielę rano mnie rozczuliła...
-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Nam opał się skończył przed świętami a brykietów w marketach już nie ma ,bo przecież mamy wiosnę
Ktoś pisał,że ma 15 cm śniegu u mnie tyle będzie za tydzień ...właśnie byłam zrzucić śnieg z mebli w ogrodzie i wpadłam na trawniku po kolana
Jest jakieś pół metra
Miłego dnia
Ktoś pisał,że ma 15 cm śniegu u mnie tyle będzie za tydzień ...właśnie byłam zrzucić śnieg z mebli w ogrodzie i wpadłam na trawniku po kolana
Miłego dnia
marzenia się spełniają! Dana
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Magdo, sama jestem zaskoczona że nie wypaliliśmy całego drewna przez zimę. Może dlatego że pierwszy raz mam drewutnię, wprawdzie jeszcze nie wykończona ale zawsze. Kupowałam żeby ją wypełnić, okazała się całkiem spora
Choć końca zimy nie widać, najwięcej się zużywa pod koniec ogrzewania, bo w ciągu dnia ciepło i się ogrzewanie nie włącza a wieczorem i nocą zawsze przyjemniej jak coś tam się tli w tym kominku.
Kupiłam białe krzesła do salonu więc pewnie będę mniej palić żeby sadza nie ubrudziła ich za bardzo

Choć końca zimy nie widać, najwięcej się zużywa pod koniec ogrzewania, bo w ciągu dnia ciepło i się ogrzewanie nie włącza a wieczorem i nocą zawsze przyjemniej jak coś tam się tli w tym kominku.
Kupiłam białe krzesła do salonu więc pewnie będę mniej palić żeby sadza nie ubrudziła ich za bardzo
- lulka

Franiu jestem wyrozumiała dla różnych epitetów używanych w wątkach pod adresem śniegu, mnie samej cisną się mało kulturalne słowa na usta. Ja niestety ptaszków nie dokarmiam, ponieważ za płotem (i w garażu) są szczury o których kiedyś pisałam i boję się, że byłby to świetny wabik dla tych ogoniastych
A one wlizą wszędzie
Dana ja codziennie palę w kominku, ponieważ mam takowe ogrzewanie, alternatywą jest prąd, który kosztuje ciężkie pieniądze niestety. A że moja córka starsza kąpie się 3-4 razy dziennie lejąc przy tym wannę wody, to ....sama rozumiesz
Bogusiu
Jolu no tak, białe krzesła
Masz otwarty kominek? U mnie prawie wszystko białe i się nie okopca (
). Moja drewutnia już 3 razy po brzegi była wypełniana. Byłam przekonana, że do końca zimy wystarczy, a tu ZONK 
Dana ja codziennie palę w kominku, ponieważ mam takowe ogrzewanie, alternatywą jest prąd, który kosztuje ciężkie pieniądze niestety. A że moja córka starsza kąpie się 3-4 razy dziennie lejąc przy tym wannę wody, to ....sama rozumiesz
Bogusiu
Jolu no tak, białe krzesła