MOJA skromna działeczka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p
Od: 2 cze 2012, o 22:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: MOJA skromna działeczka

Post »

Ewcia będę obrabiać teraz 2 działeczki ;:108 na tej nowej plany są takie że tylko trawa dożo ziemniaków i bób kwiaty tam mam duże dorodne drzewka jabłoń orzech wiśnie będziemy tą działkę trzymali tak bardziej rekreacyjne a tą co już mam to tak wiecie na warzywa i tak jak wcześniej pisałam.Sama jestem ciekawa jak wyjdzie ten żywopłot z wierzby Hakuro ;:173 .Tą nową działkę mamy bardzo blisko domku naszego i to duży plusik :heja
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Parapet zastawiony maksymalnie ;:215
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Iwonka to dopiero początek :heja
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09

Post »

colli28 pisze:Ewcia będę obrabiać teraz 2 działeczki ;:108 na tej nowej plany są takie że tylko trawa dożo ziemniaków i bób
Bób, mniam, mniam, to jest to co misie lubią najbardziej :tan
Ja w tym roku kupiłam sześc opakowań bobu do sadzenia. Boję się tylko, że będę latała ze strzelbą, oprócz misi bób lubią mszyce ;:134 ;:131
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Oster ja latałam ze strzelba ;:163 w ubiegłym roku uwielbiamy bób ;:92
Awatar użytkownika
Dariusz80
100p
100p
Od: 21 mar 2013, o 20:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gratuluję zapału i chęci. Ja niestety nie dałbym rady na dwa fronty. :| Pozdrawiam i czekam na dalszy rozwój wydarzeń.
By być szczęśliwym wystarczy zdać sobie z tego sprawę.
U Dareczka w domu: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=64606" onclick="window.open(this.href);return false;
Dareczka działeczka...... http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=66059" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Dariusz80 pisze:Gratuluję zapału i chęci. Ja niestety nie dałbym rady na dwa fronty. :| Pozdrawiam i czekam na dalszy rozwój wydarzeń.
Dariusz dziękuje byłam właśnie dziś na tej nowej działce wcale tam nie jest dużo pracy no może tak bardziej porządków więcej .
Marzeniem moim było mieć alejkę Piwoni ach ;:167 ;:167 są tam naprawdę dorodne drzewa czereśni, wiśni,, jabłoń grusza, śliwka, porzeczki ,winogron, truskawki, namiot mały ale jest szopka normalnie na kurzej łapce:) mam fotki :uszy ale muszę zgrać.Dzis byłam w Castoramie kupiłam cebulki mieczyków i jeszcze jakieś tam ;:3 Zrzucę fotki to wgram:)
Nie wiem ile w tym prawdy ale trzeba wpłacać inwestycyjna składkę ok 900zł plus 180 wpisowe plus to co kupuje prywatnie dla danej osoby no i nie możemy mieć działki na siebie bo już mamy jako małżeństwo ;:223 Więc trzeba się teraz rozwieść ;:124 nie nie żartuje jakoś to rozwiążemy.A i jeszcze jedno ciocia nam zle wytłumaczyła działka jej nie znajduje się blisko naszego domu ;:185 tylko jakieś 4 kilosy od nas więc to jest jeszcze dalej od mojej pierwszej działeczki która posiadam ;:224 my nie posiadamy towera ani auta więc zostaje nam ;:65 Fakt jest autobus podmiejski ale z autobusu tez jest dosyć spory kawałek zanim się tam dojdzie a ja mam małe dziecko może teraz marudzę ale jakoś dla mnie każdy szczegół jest ważny i patrze na wszystko.

fotki nowej działeczki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Tu moje nieśmiałe zakupy 13 cebulek mieczyków i inne kwiatki nie wiem jak się nazywają ;:129
Obrazek
Oraz grudnik bardzo mi się podoba jak jest taki otwarty czekam na przesyłkę grudników biały i łososiowy
Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Te drugie cebulki to potocznie zwany cygański kwiat , tak się zastanawiam po co Wam druga działka skoro jeszcze dalej od domu? nie lepiej serce wkładać w jedną?
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Dorciu ta nową działeczkę najprawdopodobniej będą uprawiać nasi przyjaciele a sercem będziemy na naszej starej ;:167 Będziemy korzystać tylko z drzew owocowych a resztę wezmą nasze zaprzyjaźnione małżeństwo które bardzo chciało mieć kawałek swojej ziemi a reszta się okaże w praniu.To tyle o mojej nowej działce:)

Dowiedzieliśmy się dziś że na mojej starej działce za płotem będą budować domek jednorodzinny trochę smutno będzie patrzeć jak burzą nasz dom ;:145 ale z biegiem czasu może dzięki temu uda się nam podłączyć prąd fajnie by było.Na 1 plan idzie budowanie wc pamiętacie ta dziurę Obrazek tam będzie kibelek na drugim planie również bardzo ważnym jest odgrodzenie się od sąsiadki :uszy
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

śnieg topnieje, więc chyba pomału do pracy się trzeba brać :wit
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Iwonko :;230 oby tak dalej moje mieczyki już maja kły na ten śnieg ;:306 Dzis doszły nowe pomidoraski i kwiatuszki mieczyki i taki mix
Obrazek
Maciupki Pomidoraski :lol: Obrazek
Obrazek
nowe ;:3 Obrazek
Dziś mam dostawę nowych zakupów a między innymi groszek pnący pachnący skrzynki i pomału małymi kroczkami do wiosny. ;:3 Chciałam zrobić zakupy na allegro ale od wczoraj nie mogę się zalogować wrr ;:14
Awatar użytkownika
Dariusz80
100p
100p
Od: 21 mar 2013, o 20:36

Post »

O coś kiełkuje. No ja to tej wiosny nie widzę :? ale nad morzem to tak jest. Nie powiem wcale że czuję w kościach jakiś przypływ energii :tan i to nie wiem dlaczego ;:131 ;:306 U mnie pomidorki mają już pierwsze liście właściwe i gdyby nie wczorajsza kąpiel w słońcu to by padły tak jak sałata głowiasta :cry: Za to żonce w domu zrobił się działkowy zakątek http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=112 Pozdrawiam.
By być szczęśliwym wystarczy zdać sobie z tego sprawę.
U Dareczka w domu: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=64606" onclick="window.open(this.href);return false;
Dareczka działeczka...... http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=66059" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Dzięki Dareczku że wpadłeś o tak widać jak kiełkuje widać ;:3
Mąż dziś kupił mi lilie azjatycka ja wyciągam cebulkę patrze a tu czubek ułamany :shock: wsadziłam do doniczki myślicie że coś z tego będzie czy lepiej wywalić?Mam tez skrzyneczki na wysianie groszku pnącego ale ziemi nie mam za to ;:124 Ale się naoglądałam dzisiaj odcinków Maja w ogrodzie ;:173 ;:173 niektórzy to maja niezłe parki rabatowe a my takie ogródeczki ;:162
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A mnie czasem ta Maja wkurza, pokazuje takie bogate działki- ogrody, nie stać mnie na takie rozwiązania, jakie pokazuje ;:161 ale oglądam ją ze względu na porady i ciekawe rozwiązania ;:108
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”