O tej porze miałam już posadzone bratki na rabacie przed domem, kwitły krokusy na całego i była prawdziwa wiosna. W połowie kwietnia miałam już kupione i wystawione przed dom kwiaty jednoroczne - surfinie, margaretki i inne, a teraz
Różany ogród cz.6
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Różany ogród cz.6
Odwiedziłam swój ubiegłoroczny wątek...
O tej porze miałam już posadzone bratki na rabacie przed domem, kwitły krokusy na całego i była prawdziwa wiosna. W połowie kwietnia miałam już kupione i wystawione przed dom kwiaty jednoroczne - surfinie, margaretki i inne, a teraz
Też pozdrawiam świątecznie
Moni, zwróciłam uwagę na obrusik - w różyce - a jakże by inaczej
i ciekawi mnie bardzo jakie odmiany masz w tych paczuszkach 
Moni, zwróciłam uwagę na obrusik - w różyce - a jakże by inaczej
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Monia, niestety te święta będa chyba zapamiętane przez długie lata, ale w ten negatywny sposób. Nawet mój m. który nie jest maniakiem ogrodowym ma już dosyć tej zimy. Jak zobaczył co się za oknem dzieje uciekł do piwnicy, żeby tego nie widzieć
(dodam, że tam ma swoje królestwo, żeby nie było, że go tam wyganiam)
Mimo wszystko Wesołego Alleluja
- Alania

takie 3 ślicznotki:AnaAn pisze:Też pozdrawiam świątecznie![]()
Moni, zwróciłam uwagę na obrusik - w różyce - a jakże by inaczeji ciekawi mnie bardzo jakie odmiany masz w tych paczuszkach
Leonardo da Vinci Blanc
Anna Boleyn
Boscobel
Czekam jeszcze na drugą przesyłkę:
John Davis
Kurfurstin Sophie 2szt.
Novalis
Sabrina
William&Carherine 2szt.
Traquility
Oprócz tego jeszcze jedno, niewielkie zamówienie, ale będzie:
Novalis 2szt.
La Perla
Purple Rain 2szt.
No i kilka klematisków i bylin
-- N 31 mar 2013 21:54 --
U mnie przez całą zimę nie było chyba tyle śniegu co dzisiajMargo2 pisze:Monia, niestety te święta będa chyba zapamiętane przez długie lata, ale w ten negatywny sposób. Nawet mój m. który nie jest maniakiem ogrodowym ma już dosyć tej zimy. Jak zobaczył co się za oknem dzieje uciekł do piwnicy, żeby tego nie widzieć(dodam, że tam ma swoje królestwo, żeby nie było, że go tam wyganiam)
- Alania

Tak, dzisiaj śniegu jest dwukrotnie więcej niż wczorajMargo2 pisze:I to będzie pamiętana Wielkanoc
- Alania

u mnie jeszcze większeiga23 pisze:Moniko, u nas zaspy tak koło 20 cm.
zima jak w górach w środku sezonu
- Alania

Przez tę ciągnącą się zimę szukam i wciąż kupuję w sklepach internetowych a to bylinki, a to róże, a to znów jakieś bibeloty do domu. Niech już będzie WIOSNA!!!
Żeby chociaż słonko wyszło, to byłoby przyjemniej
Rok temu o tej porze bratki i krokusy prężyły się do słoneczka, a w tym roku bratków jeszcze nie mam, a krokusy czekają na pogodę

Ogród był już uporządkowany i czekał na zapełnienie rabat roślinami, które zczynały się powoli zielenić

Żeby chociaż słonko wyszło, to byłoby przyjemniej
Rok temu o tej porze bratki i krokusy prężyły się do słoneczka, a w tym roku bratków jeszcze nie mam, a krokusy czekają na pogodę

Ogród był już uporządkowany i czekał na zapełnienie rabat roślinami, które zczynały się powoli zielenić

- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Moni ja też czekam
O tej porze juz bratki dawno na balkonie były 
- Alania

Aniu, wszyscy czekają, wiem...marudzę, ale to z tęsknoty za zielenią
W tej chwili jak patrzę na ogród, to mnie to przeraża - z trudem wypatruję czubków kul Danica, żywopłotków bukszpanowych i wystających róż. Dolnej partii gałęzi świerka w ogóle nie widać. Musi być dobre 40cm śniegu. Pocieszam się jednak tym, że jak już przyjdzie ciepełko, to taki śnieg zniknie u mnie szybko, bo mam bardzo słoneczny ogród
Teraz wyściubiłam nos za drzwi tarasu - jest nawet przyjemnie, chyba będzie jakieś 2' na plusie 
W tej chwili jak patrzę na ogród, to mnie to przeraża - z trudem wypatruję czubków kul Danica, żywopłotków bukszpanowych i wystających róż. Dolnej partii gałęzi świerka w ogóle nie widać. Musi być dobre 40cm śniegu. Pocieszam się jednak tym, że jak już przyjdzie ciepełko, to taki śnieg zniknie u mnie szybko, bo mam bardzo słoneczny ogród
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Moni ja tez marudzę codziennie
Krokusy zmrożone pod śniegiem,brak kolorków oj brak...
U mnie też na plusie,ale słoneczka brak...oczekujemy wciąż,w końcu przyjdzie ta wiosna
U mnie też na plusie,ale słoneczka brak...oczekujemy wciąż,w końcu przyjdzie ta wiosna
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cześć Monia!
Wszędzie zimowo, ale choć w sercu wiosna na Święta
Na tą za oknem jeszcze poczekamy...rózyczki piękne zamowilaś - ten sezon będzie bajeczny, nie tylko się zazieleni
Pozdrawiam z podróży powrotnej
Wszędzie zimowo, ale choć w sercu wiosna na Święta
Na tą za oknem jeszcze poczekamy...rózyczki piękne zamowilaś - ten sezon będzie bajeczny, nie tylko się zazieleni
- Alania

U mnie też krokusy pod śniegiem. Może uda im się zakwitnąćAnnes 77 pisze:Moni ja tez marudzę codziennie![]()
Ten plus to trochę mały, bo nie chce nic topnieć, ale jest nieźle - ważne, że bez mrozu
- Alania

Kasiu, mam nadzieję na ładne kwitnienie w tym sezonie, choć niestety kilka róż jest mocno zmarzniętych i ma pęknięcia mrozowe. Porównując jednak do poprzednich sezonów jest bardzo dobrze i większość róż zielonychrobaczek_Poznan pisze:Cześć Monia!
Wszędzie zimowo, ale choć w sercu wiosna na Święta![]()
Na tą za oknem jeszcze poczekamy...rózyczki piękne zamowilaś - ten sezon będzie bajeczny, nie tylko się zazieleni![]()
Spokojnej podróży