Ogród - moje miejsce na ziemi....
-
edulkot
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród - moje miejsce na ziemi....
Ledwo rozwinięte liście są świetne, te białe kępki kwiatuszków są śliczne a jakbyś zdradziła co to takiego to byłoby jeszcze śliczniej
ale naj.... to ten burasek na dachu 
- semper

- Od: 27 lis 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ten kocio to chyba klon Mojego Bolka 
No włąśnie - co to jest to białe? Bardzo efektownie wygląda i jakoś nie mogę rozpoznać co to jest.
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Aniu, ja tez zawsze z niecierpliwością oczekuję rozwijania się listków klona. Przypominają mi wykluwające się z kokonów motyle
Majeczko, Kleo ta roślinka to floks śnieżny. Bardzo wdzięczna, dekoracyjna nawet po kwitnieniu - ciemnozielone poduchy.
Kot na wysokościach chyba wypatruje wiosny. Bo niestety u nas śniegu dalej bardzo dużo, nocą mroźno a i w dzień niewiele ponad 0.
Jurku, burasy są przecudne prawda? Uwielbiam koty. Niestety moja stara koteczka przeniosła się rok temu za Tęczowy Most. Do dziś mi jej brakuje
Na dobre popołudnie zostawię

Majeczko, Kleo ta roślinka to floks śnieżny. Bardzo wdzięczna, dekoracyjna nawet po kwitnieniu - ciemnozielone poduchy.
Kot na wysokościach chyba wypatruje wiosny. Bo niestety u nas śniegu dalej bardzo dużo, nocą mroźno a i w dzień niewiele ponad 0.
Jurku, burasy są przecudne prawda? Uwielbiam koty. Niestety moja stara koteczka przeniosła się rok temu za Tęczowy Most. Do dziś mi jej brakuje
Na dobre popołudnie zostawię

-
ewazawady
- 500p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:20
Dorotko piękne kompozycje!
Jak szybko rozrasta się floks śnieżny? Szukałam w necie wiadomości o nim i trafiłam na rozbieżne opinie. Chciałabym go wprowadzić u siebie i nie wiem jak gęsto sadzić.
Ładnie wkomponowałaś czosnek. Ja mam problem z ukryciem jego zasychających liści. Wymyśliłam, że może podsadzę go przywrotnikiem ostroklapowym.
U Ciebie nawet kot przejawia poczucie estetyki. Piękne otoczenie sobie wybrał. Czy tuż za nim to Hakonechloa "Aureola"?
Wiosennych Świąt!
Jak szybko rozrasta się floks śnieżny? Szukałam w necie wiadomości o nim i trafiłam na rozbieżne opinie. Chciałabym go wprowadzić u siebie i nie wiem jak gęsto sadzić.
Ładnie wkomponowałaś czosnek. Ja mam problem z ukryciem jego zasychających liści. Wymyśliłam, że może podsadzę go przywrotnikiem ostroklapowym.
U Ciebie nawet kot przejawia poczucie estetyki. Piękne otoczenie sobie wybrał. Czy tuż za nim to Hakonechloa "Aureola"?
Wiosennych Świąt!
Pozdrawiam
Ewa
Ewa
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Cudne kociszcze! A floksem snieżnym muszę się zainteresować...już go zapisuję 
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
O, jest nazwa, floks śnieżny. W chwili obecnej brzmi strasznie 
Pozdrawiam
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Dorotko, przywędrowałam do Ciebie i oniemiałam
Stworzyłaś przepiękny zakątek, wszystko z ogromną dbałością o szczegóły. Ale jedno miejsce w Twoim ogrodzie szczególnie mnie urzekło:

Widzę u Ciebie sporą kolekcję róż. Może doradzisz początkującej ogrodniczce pnącą różę, dla towarzystwa dla Flammentanz na pergolę; miejsce jest bardzo nasłonecznione. Nie chcę jedynie białej, najchętniej coś w żółciach... Z góry dziękuję

Widzę u Ciebie sporą kolekcję róż. Może doradzisz początkującej ogrodniczce pnącą różę, dla towarzystwa dla Flammentanz na pergolę; miejsce jest bardzo nasłonecznione. Nie chcę jedynie białej, najchętniej coś w żółciach... Z góry dziękuję
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Dorotko, zostawiam świąteczne pozdrowienia

- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Dorotko, mówiłam o Polce. Piękna, ale dla mnie za duża.
Ja raczej skupiam się na rabatówkach. Tych można więcej posadzić.
Pnących nie mam gdzie.
Pozdrawiam wielaknocnie, chociaż patrząc za okno mam wrażenie, że to inne święta
Ja raczej skupiam się na rabatówkach. Tych można więcej posadzić.
Pnących nie mam gdzie.
Pozdrawiam wielaknocnie, chociaż patrząc za okno mam wrażenie, że to inne święta
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Dorko piękny ten floks śnieżny. Poczytałam o nim i nawet by się nadawał na moje piaski.
....trzeba go zpisać na listę.
Wesołego Alleluja.
....trzeba go zpisać na listę.
Wesołego Alleluja.
- reniusia20
- 1000p

- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Urzekło Mnie to zdjęcie - śliczniutko u Ciebie jest!dodad pisze:Aniu, ja tez zawsze z niecierpliwością oczekuję rozwijania się listków klona. Przypominają mi wykluwające się z kokonów motyle![]()
![]()
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Pozdrawiam poświątecznie.
Śliczne fotki wspominkowe. To ciurkadełko wygląda niesamowicie. Jesta tam jakiś obieg wody czy stojąca?
Śliczne fotki wspominkowe. To ciurkadełko wygląda niesamowicie. Jesta tam jakiś obieg wody czy stojąca?
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Witajcie w poświąteczną środę. Dziękuję za wszystkie życzenia
Ech, nie rozpieszcza nas ta wiosna, oj nie
Na szczęście śnieżyce ominęły tym razem moje rejony, ale wiosna jeszcze daleko.
Ewka. tempo wzrostu floksa śnieżnego początkowo nie jest zbyt zachęcające, ale jak juz sie zabierze to rośnie dość szybko. U mnie po roku trzy sadzonki zajęły powierzchnię ok. 50x50 cm.
Tez nie lubię zasychających liści czosnku. Ten twój pomysł z przywrotnikiem bardzo dobry. Że tez o nim nie pomyślałam.
Kot często wyleguje się miedzy roślinkami na rabatach. Kolorystycznie świetnie komponuje się z otoczeniem
Trawa to rzeczywiście Hakonechloa "Aureola". Lubie te trawy, choć obserwuje, że zaczynają się coraz bardziej rozłazić. W moim niewielkim ogrodzie nie jest to zbyt pożądane zjawisko
Ewciu gajowa, polecam floksa. Bardzo dekoracyjna roslinka.
Justyś, śniegu u mnie coraz mniej (mam nadzieję, że świeżej dostawy nie będzie) Wolałabym stanowczo śnieżnobiałe połacie floksa
Mandragoro witam cie serdecznie. dziękuję za miłe słowa.
Róż rzeczywiście mam sporo, ale głównie rabatówki. Doświadczenia z pnącymi mam niewielkie, mój klimat nie bardzo na pnące. Ale myślę, że do Flammentaz pasowałaby bladoróżowa New Dawn. Z żółtych podoba mi sie Golden Gate, ale słabo u niej z wytrzymałością na mróz.
Monia
Gosia, u mnie Polka na razie wąziutka i raczej w górę miejsce zajmuje. Ech mnie właśnie kręcą takie różane potwory a miejsca niewiele. Więc jak to mówią: jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Ale upycham te róże gdzie się da.
Eluśko, tak na piaski on się nadaje bardzo. Nadmiar wody mu szkodzi. U mnie rosnie na żwirowisku
i bardzo sobie chwali.
Renia, bardzo mi miło
Aprilko, i ja pozdrawiam. Woda krąży w zamkniętym obiegu. Całe ciurkadełko to kastra budowlana, pare kamieni, kawałek gumowej rurki i zwykła akwariowa pompka.
Musze się pochwalić. Wczoraj zostałam ciocią maleńkiego Kacperka. Chyba się zakochałam
Słodki maluszek. Moje to juz duże chłopy a ta kruszynka mnie rozczuliła.
Dziś znów śniegowe chmury wiszą, na szczęscie nie pada, ale ponuro okropnie.
Wczoraj połaziłam po ogrodzie i widać, że wiosna w blokach startowych, rosliny tylko czeklaja na cieplejsze dni.
Ciemierniki wylazły spod śniegu i chcą kwitnąć

Krokusy pod sniegiem wypuściły kwiaty

Tulipanowe liście też już bardzo okazałe

Ech, nie rozpieszcza nas ta wiosna, oj nie
Ewka. tempo wzrostu floksa śnieżnego początkowo nie jest zbyt zachęcające, ale jak juz sie zabierze to rośnie dość szybko. U mnie po roku trzy sadzonki zajęły powierzchnię ok. 50x50 cm.
Tez nie lubię zasychających liści czosnku. Ten twój pomysł z przywrotnikiem bardzo dobry. Że tez o nim nie pomyślałam.
Kot często wyleguje się miedzy roślinkami na rabatach. Kolorystycznie świetnie komponuje się z otoczeniem
Ewciu gajowa, polecam floksa. Bardzo dekoracyjna roslinka.
Justyś, śniegu u mnie coraz mniej (mam nadzieję, że świeżej dostawy nie będzie) Wolałabym stanowczo śnieżnobiałe połacie floksa
Mandragoro witam cie serdecznie. dziękuję za miłe słowa.
Róż rzeczywiście mam sporo, ale głównie rabatówki. Doświadczenia z pnącymi mam niewielkie, mój klimat nie bardzo na pnące. Ale myślę, że do Flammentaz pasowałaby bladoróżowa New Dawn. Z żółtych podoba mi sie Golden Gate, ale słabo u niej z wytrzymałością na mróz.
Monia
Gosia, u mnie Polka na razie wąziutka i raczej w górę miejsce zajmuje. Ech mnie właśnie kręcą takie różane potwory a miejsca niewiele. Więc jak to mówią: jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Ale upycham te róże gdzie się da.
Eluśko, tak na piaski on się nadaje bardzo. Nadmiar wody mu szkodzi. U mnie rosnie na żwirowisku
Renia, bardzo mi miło
Aprilko, i ja pozdrawiam. Woda krąży w zamkniętym obiegu. Całe ciurkadełko to kastra budowlana, pare kamieni, kawałek gumowej rurki i zwykła akwariowa pompka.
Musze się pochwalić. Wczoraj zostałam ciocią maleńkiego Kacperka. Chyba się zakochałam
Dziś znów śniegowe chmury wiszą, na szczęscie nie pada, ale ponuro okropnie.
Wczoraj połaziłam po ogrodzie i widać, że wiosna w blokach startowych, rosliny tylko czeklaja na cieplejsze dni.
Ciemierniki wylazły spod śniegu i chcą kwitnąć
Krokusy pod sniegiem wypuściły kwiaty
Tulipanowe liście też już bardzo okazałe
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
To masz szczęście Dorotko z tym ś.... bo u mnie ogród to jedna biała płaszczyzna
Oznaki wiosny masz śliczne
kiedy ja swoje zobaczę
Gratulacje na tę ciocię
takie maleństwa są przesłodkie 
Oznaki wiosny masz śliczne
Gratulacje na tę ciocię