Podziwiam Twojego hibiskusa w ogrodzie jak tylko widzę jego zdjęcie. Może dochowam się też jakiegoś. Dostałam od Lidzi i Stasi siewki hibiskusów ogrodowych. Myślałam, żeby zrobić z nich szpaler oddzielający ogród od warzywnika. Teraz mężnieją w doniczkach. Obawiam się jednak o mrozy, które u mnie potrafią być siarczyste (ostania niedziela i poniedziałek), a ten szpaler rósłby na odsłoniętym obszarze, narażonym na wschodni wiatr.
Siedlisko z sosnami cz.4
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Siedlisko z sosnami cz.4
Agnieszko, miałam byc chłopcem i pewnie stąd to zamiłowanie do majsterkowania
. Teraz to już nie mam innego wyjścia jak mieć ładną rabatę przy domku po dziadkach. Może pokuszę się o szydełkowe firanki w oknach. Będę "polować" na takie w ciuchlandach. Ostanio spotkałam piękny obrus i nie wzięłam
. Teraz żałuję przeokropnie
.
Podziwiam Twojego hibiskusa w ogrodzie jak tylko widzę jego zdjęcie. Może dochowam się też jakiegoś. Dostałam od Lidzi i Stasi siewki hibiskusów ogrodowych. Myślałam, żeby zrobić z nich szpaler oddzielający ogród od warzywnika. Teraz mężnieją w doniczkach. Obawiam się jednak o mrozy, które u mnie potrafią być siarczyste (ostania niedziela i poniedziałek), a ten szpaler rósłby na odsłoniętym obszarze, narażonym na wschodni wiatr.
-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
MARZENKO,zaglądałem rano do Ciebie,tylko się nie wpisałem 
Hibiskusy,te żółto-czerwone piękne
Zasiewy i prace ręczne też widziałem
Pozdrawiam Cię prawie świątecznie i czekamy na wiosnę
SŁA
Hibiskusy,te żółto-czerwone piękne
Pozdrawiam Cię prawie świątecznie i czekamy na wiosnę
SŁA
- Sosenki4

Oj Sławeczku, ładnie to tak cichaczem pomykać... Śladów na śniegu nie widziałam świeżych
, to tak myślę, jak mogłeś u mnie być?
Skoro święta zostały wywołane to dekorację skromną wstawię

No dobra, miało być tak, czyli same kurczaki
, bez tego tła za oknem
i towarzystwa na parapecie

Skoro święta zostały wywołane to dekorację skromną wstawię
No dobra, miało być tak, czyli same kurczaki
-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
My kurczaków nie mamy ale za to jajka i nawet dorodne
Córka IZABELLA robi takie ładne rzeczy
Do obejrzenia na Koci-koci ...
Córka IZABELLA robi takie ładne rzeczy
Do obejrzenia na Koci-koci ...
- Sosenki4

A widziałam jajo
, super. Zdolną masz córkę
, pogratuluj jej proszę talentu i umiejętności. Cudeńka robi 
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marzenko, słonecznik i rudbekie tez pasują do tego klimatu tylko oddziel je od pastelowych kolorów np. fioletowymi ostrozkami i łubinem - będzie pięknie
Na brzegu możesz posiać smagliczkę, potem będzie się sama wysiewać co roku. Ostrozki letnie i naparstnice wysiej wprost do gruntu, dadzą radę. Może szałwię i maciejkę też? Będzie ładne pachnieć
Na brzegu możesz posiać smagliczkę, potem będzie się sama wysiewać co roku. Ostrozki letnie i naparstnice wysiej wprost do gruntu, dadzą radę. Może szałwię i maciejkę też? Będzie ładne pachnieć
- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
Kasia dobrze mówi
A zdjęcie świątecznych ozdób niezłe, takie uniwersalne, pasuje do każdych Świąt 
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- Sosenki4

Kasiu, z całą pewnością skorzystam z rad nt. kolorów, bo z tym właśnie miałam dylemat. Ciężko mi się patrzy na żółty przy różowym. Choć na wiejsckiej rabacie to chyba wszystko wypada ? Trochę śniegu ubywa, ale nie zauważyłam, żeby moje krokusy rozmrażały sobie wkoło siebie miejsce jak u Ciebie. CHyba mam więcej śniegu...
Kurczaki, jak chce mi się już grzebać w ziemi... Może choć na śniegu wyrysuję sobie rabaty
?
Madziu, jakoś tak tej bałwankowej doniczki nie sprzątałam, bo ona wciąż aktualna. Teraz doszła ta wyplatanka z kurczakami i samo się ustawiło. Potem patrzę i widzę
. Postanowiłam podzielić się pomysłem na dekoracje świąteczne- uniwersalne.
Posiałam rącznik i wychodzą mi wszystkie 5 nasion. Podobno odstrasza krety. Czas pokaże.
Podpowiedzcie czy posadzić je jako solitery czy może w rabatki wkomponować? Ale jak? One wielkie potrafią rosnąć, zasłonią mi kwiatki.
Może dam je przy daliach i kannach...
Kurczaki, jak chce mi się już grzebać w ziemi... Może choć na śniegu wyrysuję sobie rabaty
Madziu, jakoś tak tej bałwankowej doniczki nie sprzątałam, bo ona wciąż aktualna. Teraz doszła ta wyplatanka z kurczakami i samo się ustawiło. Potem patrzę i widzę
Posiałam rącznik i wychodzą mi wszystkie 5 nasion. Podobno odstrasza krety. Czas pokaże.
Podpowiedzcie czy posadzić je jako solitery czy może w rabatki wkomponować? Ale jak? One wielkie potrafią rosnąć, zasłonią mi kwiatki.
Może dam je przy daliach i kannach...
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Marzenko widzę dekorację całoroczną w zależności od okazji raz bałwanek z przodu kurka z tyłu i odwrotnie
Życzę dobrego zdrowia na wiosnę i spokoju! Żeby te wszystkie intensywne nasadzenia ubiegłoroczne buchnęły kwieciem będziemy obserwować
Życzę dobrego zdrowia na wiosnę i spokoju! Żeby te wszystkie intensywne nasadzenia ubiegłoroczne buchnęły kwieciem będziemy obserwować
- Sosenki4

Marysiu, oj już chce mi się grzebać w ziemi. Sama jestem ciekawa ile roślin z podarunków zaaklimatyzowało się u mnie. Ciekawa jestem jak zakwitną i jak "kompozycje" mi wyjdą. Tego ostatniego najbardziej się boję, najwyżej będę przesadzać...
A tak w ogóle, to miło, że zajrzałaś
. Mnie mnie na forum, to fakt, a na wyspę to już w ogóle nie chodzę, bo chcę stracić oponkę.
A tak w ogóle, to miło, że zajrzałaś
- semper

- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Ja mam tyle planów ogrodowych w tym roku i już bym najchętniej zaczął grzebać w ziemi. Na razie patrzę przez okno i zgrzytam zębami 
- Rewi
- 1000p

- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Fajne dekoracje takie kurczaczki 
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- Sosenki4

Jureczku, ja też patrzę za okno, ale zębami nie zgrzytam. Zerkam szybko na parapety i mam zielono od wysiewów. Po świętach jak trzeba będzie to pikować to chyba osiwieję 
- semper

- Od: 27 lis 2011, o 10:12
A ja będę oglądał i zzielenieje z zazdrościSosenki4 pisze:Jureczku, ja też patrzę za okno, ale zębami nie zgrzytam. Zerkam szybko na parapety i mam zielono od wysiewów. Po świętach jak trzeba będzie to pikować to chyba osiwieję
- bina12
- 1000p

- Od: 17 mar 2011, o 13:15
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2