Co więcej, wysypałam nawóz pod róże...jak śnieg stopnieje to powinno się dobrze rozpuścić
Różane impresje 2
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Różane impresje 2
Dziewczyny, ja zrobiłam oprysk promanalem na początku marca, przed powrotem zimy...ciekawe czy był skuteczny
Co więcej, wysypałam nawóz pod róże...jak śnieg stopnieje to powinno się dobrze rozpuścić
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nenko,
A pokaźesz nam kiedyś twoje róże?
Margoś,
Ja w ogóle nic prawie nie uzywałam. To moi rodzice czasami wpadli, żeby i u mnie opryskać, z raz w roku. Teraz jednak mam zamiar coś zrobić, bo moja kolekcja stała się normalnie dla mnie zbyt cenna, żeby zaniedbac. Nie miała baba kłopotu, kupiła sobie róże
Trzeba mi teraz więcej dbać i to o wszystko.
Robaczku,
Myślę, ze nawóz i tak dopiero się wchłonie przy rozmarznięciu i ogrzaniu gleby. Co do oprysku, to nie mam pojęcia o skutkach twojego działania, czyt. brak doświadczenia w tej kwestii, j.w.
Ludkowie, u mnie już jest zero w cieniu. Będzie dzisiaj na plusie
A pokaźesz nam kiedyś twoje róże?
Margoś,
Ja w ogóle nic prawie nie uzywałam. To moi rodzice czasami wpadli, żeby i u mnie opryskać, z raz w roku. Teraz jednak mam zamiar coś zrobić, bo moja kolekcja stała się normalnie dla mnie zbyt cenna, żeby zaniedbac. Nie miała baba kłopotu, kupiła sobie róże
Robaczku,
Myślę, ze nawóz i tak dopiero się wchłonie przy rozmarznięciu i ogrzaniu gleby. Co do oprysku, to nie mam pojęcia o skutkach twojego działania, czyt. brak doświadczenia w tej kwestii, j.w.
Ludkowie, u mnie już jest zero w cieniu. Będzie dzisiaj na plusie
Pozdrawiam
Justi, ano dziś zapowiada się na plusie i do tego masa słońca... Wiosna na horyzoncie!
Wydaje mi się, że oprysk zrobiony na początku marca, którego następstwem były mrozy i śnieg, niekoniecznie zadziałał... postaram się pogadać w tej sprawie ze szkółkarzem, żeby doradził, czy Kasia oprysk ma powtórzyć. Pytanie, czy zdąży przed urlopem?
Wydaje mi się, że oprysk zrobiony na początku marca, którego następstwem były mrozy i śnieg, niekoniecznie zadziałał... postaram się pogadać w tej sprawie ze szkółkarzem, żeby doradził, czy Kasia oprysk ma powtórzyć. Pytanie, czy zdąży przed urlopem?
Zachłannie łykam wiedzę o opryskach
Dzięki
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- nena08

- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Z wątkiem czekam na nowy sezon. Mam mało zdjęć.
Agnieszko dopytaj koniecznie o ten oprysk. My pryskaliśmy świerki przed atakiem obecnej zimy.
Agnieszko dopytaj koniecznie o ten oprysk. My pryskaliśmy świerki przed atakiem obecnej zimy.
- justi177

Po wczorajszym dniu (kolejny obchodzik) wiem, że będzie sporo ostrego cięcia. Nawet 'Cornelia' ma podłużne pęknięcia
Widziałam tez prognozy. Dwa tygodnie jeszcze zimne. Tresura dalej trwa.
Pozdrawiam
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dobrze, że idą święta, bo można by się pogrążyć w niezłej depresji
W prognozach pojawia się deszcz, więc znów się nie wyjdzie do ogrodu.
Teraz na deszcz się zbiera??
Słowo honoru, jak się spakuję i wyjadę, to tyle mnie tu zobaczą
Słowo honoru, jak się spakuję i wyjadę, to tyle mnie tu zobaczą
- justi177

Kochani,
Nie mam siły na optymizm, który był we mnie jeszcze kilka dni temu. Ani tym bardziej na rozmowy o pogodzie. trzeba myśleć o czym innym.
Wczoraj popikowalam petunie. Przedwczoraj lobelie. Klęska urodzaju na całej linii. Na szczęście troszkę mnie poratowała Franci.
Nie chcecie wiedzieć ile mam doniczek. Mogę powiedzieć, że cały ogród będzie w kwiatach. Jak się wszystko uda. A co! Trzeba sobie odbić za tę wiosnę latem
Doniczki miały być w innym miejscu. Ale w innym miejscu jest blisko zera, więc widoki parapetowe na Święta mało świąteczne.
Jedynie róże na parapetach naprawdę już się wzmocniły, wczoraj nie więdły nawet na słońcu.
Pozdrawiam ze ścierą w ręku (w końcu trzeba ogarnać domowy bajzel), patrząc na burą szmatę za oknem.
Nie mam siły na optymizm, który był we mnie jeszcze kilka dni temu. Ani tym bardziej na rozmowy o pogodzie. trzeba myśleć o czym innym.
Wczoraj popikowalam petunie. Przedwczoraj lobelie. Klęska urodzaju na całej linii. Na szczęście troszkę mnie poratowała Franci.
Nie chcecie wiedzieć ile mam doniczek. Mogę powiedzieć, że cały ogród będzie w kwiatach. Jak się wszystko uda. A co! Trzeba sobie odbić za tę wiosnę latem
Doniczki miały być w innym miejscu. Ale w innym miejscu jest blisko zera, więc widoki parapetowe na Święta mało świąteczne.
Jedynie róże na parapetach naprawdę już się wzmocniły, wczoraj nie więdły nawet na słońcu.
Pozdrawiam ze ścierą w ręku (w końcu trzeba ogarnać domowy bajzel), patrząc na burą szmatę za oknem.
Pozdrawiam
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Justi...ponieważ ja zawsze uparcie patrzę na szklankę i widzę, że jest do połowy pełna
, to myslę tak: dzięki tej zimie mamy tyle roślin na parapetach, co nigdy i jak już się wreszcie zacznie - a przecież nie ma innego wyjścia - to po prostu w ogrodach będzie szaleństwo!
A poza tym...nawet jeśli to jeszcze dwa tygodnie, to...tylko dwa tygodnie
tyle już przecież wytrzymaliśmy...
A poza tym...nawet jeśli to jeszcze dwa tygodnie, to...tylko dwa tygodnie
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- justi177

Święta prawda, Ewciu, święta
Ja na swoje szczęście nie poszłam na zakupy w internecie...tylko w siewy
Uuuuuu, ale parę razy mnie korciło...
Nieźle nas w tym roku zima przeczołga
Ja na swoje szczęście nie poszłam na zakupy w internecie...tylko w siewy
Uuuuuu, ale parę razy mnie korciło...
Nieźle nas w tym roku zima przeczołga
Pozdrawiam
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
A u mnie parapety puste. Oj nie mam ja ręki do siewów więc nawet juz nie próbuję.
Trudno, trzeba będzie wydać trochę kasy na sadzonki. Na szczęście miejsca do sadzenia niewiele, więc i niewiele wydam
Ale i zakupy w necie nie takie wielkie. Oszczędna byłam zimą
Trudno, trzeba będzie wydać trochę kasy na sadzonki. Na szczęście miejsca do sadzenia niewiele, więc i niewiele wydam
Ale i zakupy w necie nie takie wielkie. Oszczędna byłam zimą
- justi177

A mam tyle śniegu, że hohohoho....
wyślę jutro moich do ulepienia czegoś tam...uwiecznienie dla potomnych;)
Martwi mnie teoretyczne skrócenie sezonu. Ciekawe, jak będzie w praktyce?
Zatem, czekamy z nadzieją na Lepsze
Martwi mnie teoretyczne skrócenie sezonu. Ciekawe, jak będzie w praktyce?
Zatem, czekamy z nadzieją na Lepsze
Pozdrawiam
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Justyś, może nie skrócenie, ale przesunięcie.
Będzie dłużej ciepło jesienią. Tak jest już od 2 lat.
Chociaż ta pogoda nas nie rozpieszcza.
A może komuś się pomyliło, albo zapomniał, że to nie te święta?
Będzie dłużej ciepło jesienią. Tak jest już od 2 lat.
Chociaż ta pogoda nas nie rozpieszcza.
A może komuś się pomyliło, albo zapomniał, że to nie te święta?
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Justynko, ale masz piękną zieleninkę na parapetach. Moje lobelie od razu tak nie wyrosły, albo za rzadko wysiałam. Dosiewałam później do niebieskiej biała i prawdopodobnie wyjdzie z tego mix