Wpisuję się , by mi wątek nie umknął.Masz doświadczenie w uprawie hortensji i powojników. Zakupiłam moje pierwsze clematisy i hortensje, czekam na realizację zamówienia i pewnie będę potrzebowała pomocy.Zdjęcia super optymistyczne. Zdjęcia mnie tak wciągnęły, przegarniałam stronę po stronie i oglądałam zdjęcia z opisami. Ależ Ty tam masz pięknie! Istna rajska kraina - wszystko mi się podoba, przecudne zakątki - jestem zachwycona całym klimatem i zgraniem wszystkich elementów!
No to jestem ogrodnikiem
Re: No to jestem ogrodnikiem
Wpisuję się , by mi wątek nie umknął.Masz doświadczenie w uprawie hortensji i powojników. Zakupiłam moje pierwsze clematisy i hortensje, czekam na realizację zamówienia i pewnie będę potrzebowała pomocy.Zdjęcia super optymistyczne. Zdjęcia mnie tak wciągnęły, przegarniałam stronę po stronie i oglądałam zdjęcia z opisami. Ależ Ty tam masz pięknie! Istna rajska kraina - wszystko mi się podoba, przecudne zakątki - jestem zachwycona całym klimatem i zgraniem wszystkich elementów!
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
-
elakuznicom
- 500p

- Od: 13 cze 2012, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Edytko pięknie u Ciebie -podziwiam clematisy i tu mam pytanie do Ciebie ,no może kilka 1)który z clematisów nadaje się do półcienia -mam nasadzenia już sporych rozmiarów
i więcej pócienia niż słońca -miałam już kiedyś kilka clematisów -ale to były odległe czasy nie było Forum i pewnie gorszy dostęp do wiedzy chcę podjąć ponownie próbę z nimi ,gorzej
ze specyficznymi warunkami u mnie-zastanawiałam się nad botanicznymi ? wysiałam też w domu -tanguckiego (czekam ?)teraz wiem nieco więcej o ich wymaganiach -gen Sikorski obsypany pąkami z dnia na dzień dostał uwiąd -ja myslałam że brakuje mu wody albo podgryzły go nornice
-w rezultacie wywaliłam a mogłam wyciąc pędy i dać szansę piękny
był Błękitny Anioł to był biały z bardzo dużymi kwiatami półpełnymi -ten i Bałtyk chyba zmarzły mam wspomnienia -na zdjęciach więc kusi ...pytanie 2) hortensja Green Shadow to ogrodowa ? czy kwitnie na tegorocznych pędach ?-z ogrodowych kupiłam w zeszłym roku u tego samego sprzedawcy co Ty -odmiany nawet te same czekam co będzie w tym roku
z nimi -czy faktycznie zakwitną z tych nasadzeń zeszłorocznych Coco kwitła na pędach starych i na 2 nowych do połowy listopada natomiast bardzo duże kule miała Pink Wonder everbloom-ale nie miała nowych przyrostów ? też jestem ciekawa co pokaże ten rok...będę do Ciebie zaglądała i podziwiała Twoje dokonania- pozdrawiam cieplutko z zaśnieżonej i zimnej jak na marzec Łodzi Ela-
i więcej pócienia niż słońca -miałam już kiedyś kilka clematisów -ale to były odległe czasy nie było Forum i pewnie gorszy dostęp do wiedzy chcę podjąć ponownie próbę z nimi ,gorzej
ze specyficznymi warunkami u mnie-zastanawiałam się nad botanicznymi ? wysiałam też w domu -tanguckiego (czekam ?)teraz wiem nieco więcej o ich wymaganiach -gen Sikorski obsypany pąkami z dnia na dzień dostał uwiąd -ja myslałam że brakuje mu wody albo podgryzły go nornice
był Błękitny Anioł to był biały z bardzo dużymi kwiatami półpełnymi -ten i Bałtyk chyba zmarzły mam wspomnienia -na zdjęciach więc kusi ...pytanie 2) hortensja Green Shadow to ogrodowa ? czy kwitnie na tegorocznych pędach ?-z ogrodowych kupiłam w zeszłym roku u tego samego sprzedawcy co Ty -odmiany nawet te same czekam co będzie w tym roku
z nimi -czy faktycznie zakwitną z tych nasadzeń zeszłorocznych Coco kwitła na pędach starych i na 2 nowych do połowy listopada natomiast bardzo duże kule miała Pink Wonder everbloom-ale nie miała nowych przyrostów ? też jestem ciekawa co pokaże ten rok...będę do Ciebie zaglądała i podziwiała Twoje dokonania- pozdrawiam cieplutko z zaśnieżonej i zimnej jak na marzec Łodzi Ela-
pozdrawiam Ela
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Edytko, czyżby Cię zasypało? Hop Hop

- edi13
- 1000p

- Od: 14 maja 2007, o 13:21
Witam miłych gości
miło , że o mnie pamiętacie
Zachciało mi się SPA na dzień kobiet
wyjechałam wiosną wróciłam zimą z zapaleniem oskrzeli i ponad bity tydzień w łóżku zgroza. JUŻ ZDECYDOWANIE LEPIEJ !!Będę żyła !
Zasypało mnie chyba jak wszystkich hahahah nie pamiętam takiej zimy w DZIEŃ WAGAROWICZA
Zakupy wiosenne już zrobione ale jakiego szoku przeżyłam w sobotę
listonosz przywiózł paczkę z cebulami mróz za oknem śniegu masa a tu paczka tylko wziąść kilof i do ogrodu
Parapety już pełne lobelia piękna ma ok 5 cm , pomidorki i papryka też już niczego sobie tylko wiosny nie widać ........
Jak na wiosnę przystało wspomnienia z zeszłego roku dokłanie 20.03.2012

Zachciało mi się SPA na dzień kobiet
Zasypało mnie chyba jak wszystkich hahahah nie pamiętam takiej zimy w DZIEŃ WAGAROWICZA
Zakupy wiosenne już zrobione ale jakiego szoku przeżyłam w sobotę
Parapety już pełne lobelia piękna ma ok 5 cm , pomidorki i papryka też już niczego sobie tylko wiosny nie widać ........
Jak na wiosnę przystało wspomnienia z zeszłego roku dokłanie 20.03.2012

- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Edytko zdrowiej kochana
Skąd Ci przysłali paczkę? no co za ludzie...
Piękne krokusiki wstawiłaś i pomyśleć,że moje tez siedzą stłamszone pod śniegiem
Skąd Ci przysłali paczkę? no co za ludzie...
Piękne krokusiki wstawiłaś i pomyśleć,że moje tez siedzą stłamszone pod śniegiem
- edi13
- 1000p

elakuznicom co do clemków u mnie większość posadzonych po bokach ogrodu rośnie w półcieniu i dają sobie radę. Dwa nawet rosną w takim cieniu , że żeby zobaczyć słońce muszą sporo urosnąć ale kwitną i mają się dobrze (Clematis Jackmanii i Clematis 'Ville De Lyon)
Botanicznych mam kilka ale nie mam dużego doświadczenia pierwsza zima u mnie. Tanguckie sama wysiewałam takie maluchy 30 cm kwitły ale zostawiła na zimę w donicy drewnianej i nie wiem czy przeżyją . Co Ci mogę doradzić jak clemka dopadnie uwią nie wywalaj !!!!! obetnij podlej preparatem na grzyby odbije na pewno
Hortensja Green Shadow to ogrodowa i kwitnie na tegorocznych pędach jest prześliczna uwielbiam ją
Po każdym przekwitnięciu obrywam kwiatostany zeschłe i po jakimś czasie kwitnie ponownie bardzo się rozkrzewiła
-- 21 mar 2013, o 11:20 --
Witaj Aniu ręce opadają tylko , że ja prosiłam o wysyłkę późniejszą nadgorliwi
mam nadzieję , że lilie chociaż nie zmarzły bo bym się wnerwiła
Widzę , że u miododajnych też się skusiłaś
jak też zamówiłam hortensję 10 szt maluchy posadzę wzdłuż płotu rozrosną się bukietówki szybko rosna 
Botanicznych mam kilka ale nie mam dużego doświadczenia pierwsza zima u mnie. Tanguckie sama wysiewałam takie maluchy 30 cm kwitły ale zostawiła na zimę w donicy drewnianej i nie wiem czy przeżyją . Co Ci mogę doradzić jak clemka dopadnie uwią nie wywalaj !!!!! obetnij podlej preparatem na grzyby odbije na pewno
Hortensja Green Shadow to ogrodowa i kwitnie na tegorocznych pędach jest prześliczna uwielbiam ją
-- 21 mar 2013, o 11:20 --
Witaj Aniu ręce opadają tylko , że ja prosiłam o wysyłkę późniejszą nadgorliwi
Widzę , że u miododajnych też się skusiłaś
- lulka

No tak, czyli u wszystkich to samo za oknem
. Wymasowałaś się, zrelaksowałaś, ale żeby nie było za dobrze, to się rozchorowałaś. Ja też z gilem do kolan wróciłam z tropików i wszyscy moi znajomi odchorowali wyjazd-równowaga musi być
Powojnika tanguckiego też zamówiłam, planuję go posadzić przy konstrukcji tarasowej. Ładnie Ci kwitł?
Powojnika tanguckiego też zamówiłam, planuję go posadzić przy konstrukcji tarasowej. Ładnie Ci kwitł?
- edi13
- 1000p

Madziu masaż taki , że
wpadłam w taki błogostan
, że w poniedziałek do pracy nie poszłam tylko do łóżka
Mój tangucki maluszek ale kilka kwiatków miał żółciutkich
Mój tangucki maluszek ale kilka kwiatków miał żółciutkich
Edytko czy clematis "Ville de Lyon" nadaje się na wschodnia wystawę tarasową?Co byś mi doradziła do niego dosadzić?
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- edi13
- 1000p

Jjulianna Ville de Lyon nadaje się na wschodnią wystawę jest późno kwitnący dosadź do niego jakiegoś wcześnie kwitnacego . Ja jestem zauroczona Beautiful Bride PBR piękna biała dama o olbrzymich kwiatach, Clematis Akaishi też jest ładna w podobnej tonacji odwubarwnych kwiatach . Więcej możesz wyszukać na e-clematis.com.pl prawdziwa skarbica .
miłego dnia
miłego dnia
Edi - widziałam w gazetce OBI zdjęcie pięknego clemka - ma być w sprzedaży od 26 kwietnia. Podobno mają mieć ciekawe odmiany.
- colli28
- 500p

- Od: 2 cze 2012, o 22:16
Witaj podziwiam twoje powojniki ach
ech ja wsadziłam w ur.2 sztuki zobaczymy co się przez zimę z nimi stało.... chyba umrę jak zmarzły będę zaglądać:)Pozdrawiam Ola
- szyszunia
- 1000p

- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Edytko chyba wszyscy mają już dosyć tej zimowej aury. Nikt by nie uwierzył że to już wiosna. Do tego przesyłka ale jej pewnie nic się nie stało.
- lulka

B.Bride faktycznie jest wdzięcznym i pięknym powojnikiem
Mój już ma spore pąki 
-
elakuznicom
- 500p

- Od: 13 cze 2012, o 18:52
Edytko dziękuję za odpowiedź i mam prośbę możesz podać mi namiary na tą hortensję bo się pogubiłam czy pisałaś czy nie chodzi mi o Hortensja Green Shadow
dzięki bardzo Ela
dzięki bardzo Ela
pozdrawiam Ela