i 3 wychodzi te 2 tworzą listki właściwe

i mam nadzieje, ze szybko pozrzucaja swoje kapturki,bo powoooli im to idzie... ale frajda jak tak rosna
 i mam nadzieje, ze szybko pozrzucaja swoje kapturki,bo powoooli im to idzie... ale frajda jak tak rosna 
 kupiłam 5 nasion plumerii na allegro i wysiałam zgodnie z instrukcją dołączoną do nasion. a instrukcja nakazywała:
 kupiłam 5 nasion plumerii na allegro i wysiałam zgodnie z instrukcją dołączoną do nasion. a instrukcja nakazywała: aaa i dodam ze doniczki stoją na oknie w naprawdę ciepłym pokoju a pod spodem mają kaloryfer.
  aaa i dodam ze doniczki stoją na oknie w naprawdę ciepłym pokoju a pod spodem mają kaloryfer.   dodajcie trochę nadziei... :P
  dodajcie trochę nadziei... :P dopiero co zaczynam swoją przygodę z roślinami i jak na razie z własnego wysiewu mogę pochwalić się jedynie palmą królewską...
  dopiero co zaczynam swoją przygodę z roślinami i jak na razie z własnego wysiewu mogę pochwalić się jedynie palmą królewską... 
 ) wsypaliśmy keramzyt i zalaliśmy wodą odstaną. potem delikatnie wyciągnęłam plumki z ziemi i ostrożnie położyłam na keramzyt piórkami w górę. tak sobie sterczą
 ) wsypaliśmy keramzyt i zalaliśmy wodą odstaną. potem delikatnie wyciągnęłam plumki z ziemi i ostrożnie położyłam na keramzyt piórkami w górę. tak sobie sterczą   przykryliśmy tym plastikowym czymś i na parapet nad kaloryferem. czekam na efekty.
 przykryliśmy tym plastikowym czymś i na parapet nad kaloryferem. czekam na efekty. 

jak przeschnie to lekko spryskaj jakimś spryskiwaczem. Po trzech czy czterech dniach już był mały korzonek
 jak przeschnie to lekko spryskaj jakimś spryskiwaczem. Po trzech czy czterech dniach już był mały korzonek  życzę szczęścia i szybkich wzrostów.
 życzę szczęścia i szybkich wzrostów.
 tylko boję się czy nic im nie będzie po tej przeprowadzce z 10-cio godzinnego pobytu w ziemi na keramzyt...
 tylko boję się czy nic im nie będzie po tej przeprowadzce z 10-cio godzinnego pobytu w ziemi na keramzyt...   ale to jak myślisz zostawić je w pozycji pionowej czy położyć je?
  ale to jak myślisz zostawić je w pozycji pionowej czy położyć je?  sorry za jakość ale telefonem na szybko robione
 sorry za jakość ale telefonem na szybko robione
 położyłem zwyczajnie nasionko na wierzchu tak żeby nie dotykało wody którą był zalany keramzyt. Wody było około 1,5 cm. a keramzytu około 2 - 2,5 cm.
  położyłem zwyczajnie nasionko na wierzchu tak żeby nie dotykało wody którą był zalany keramzyt. Wody było około 1,5 cm. a keramzytu około 2 - 2,5 cm. 

pomogło
  pomogło  teraz trzymam kciuki aby wyrosły
 teraz trzymam kciuki aby wyrosły 

moja dopiero dzisiaj zrzucila oslonke,listki takie "sklejone" jeszcze... inne powoli wychodza...
 moja dopiero dzisiaj zrzucila oslonke,listki takie "sklejone" jeszcze... inne powoli wychodza... i nie martw sie nic im sie nie stanie przez to ruszanie
 i nie martw sie nic im sie nie stanie przez to ruszanie  ja moje ciagle ruszalam,ogladalam na keramzycie bo nie moglam sie doczekac i jak widac wykielkowaly i na razie ok jest:)
 ja moje ciagle ruszalam,ogladalam na keramzycie bo nie moglam sie doczekac i jak widac wykielkowaly i na razie ok jest:) na razie sobie siedzą w ciepełku i wilgoci więc zobaczymy co z tego wyjdzie a miejmy nadzieję że wyjdzie szybko
  na razie sobie siedzą w ciepełku i wilgoci więc zobaczymy co z tego wyjdzie a miejmy nadzieję że wyjdzie szybko  a właśnie ile się średnio czeka na puszczenie korzonka?
 a właśnie ile się średnio czeka na puszczenie korzonka?
 taki byłem "podeksajtowany" ;)
 taki byłem "podeksajtowany" ;)