Agnieszko_ - już kwitnie. Kwiatuszek nieco wyblakły...ale kształt zgadza się z wzorem odmiany

Sweety- a ja bym chciała, by kwitły na przemian. Wiosną i latem nigdy nie mogę się wyrobić ze zdjęciami kwitnień

Niunia1981- polecam pstre fiołki. Są tak cudne z liści. Mój ulubieniec to: Rob's slap happy. Na jednej roślinie są jednocześnie kolory: żółte, białe, kremowo-zielone, bordowe i całe zielone. Piękniutki jest.
Tesiu39 - już wiem, że najbardziej podobają mi sie hojki o drobnych i średnich listeczkach z ciekawymi przebarwieniami, nerwami i kształtem liści. Wciąż lista chciejstw hojowych się wydłuża. Jest na niej obecne: h.curtisii, sunrise i dwie lacunosy: Snow Caps i Royal Flush

Paula15- a co różowego? Kwiatuszki incurvula? Jeszcze troszku na nie poczekamy :P
Oxalis- i dziś śnieg i mróz na dworze.
Szczęście w nieszczęściu - równocześnie słońce mieliśmy cały dzień. Przygrzewało przez okno - nareszcie

Jola1- cieszę się, że i Twoje skrętniki poczuły wiosnę.
Wnet zacznę ich sadzonkowanie - kwiecień to najlepszy czas na to.
Na pewno muszę odmłodzić "Józefa", "Scarlett" i "Kirke". O reszcie pomyślę nieco później.
Jola1313- dziękuję - kocham hoje.
Niestety nie wiem, czy te dwie hoje - to te same. Niedługo bowiem interesuję się tymi roślinami.
Sylvia_Sirena- chyba najwięcej jednak mam fiołków, chociaż pojedyńczych sztuk nie liczyłam, a może powinnam...
Morango- dziękuję. Pączusie już całkiem duże. Urosły na baldachimku, który kwitł zimą.
Mrinwestor- polecam h. Incurvulę - pięknie przyrasta i chętnie kwitnie. No i ta zieleń liści - jest cudna

U mnie większość skrętników już zapączkowana, za wyjątkiem młodych sadzonek.
Nika28- to jest plus - pstrych fiołków. Zdobią nawet wtedy, gdy nie kwitną. Uwielbiam ich listki.
Ściskaj kciuki, by hoja nie zrzuciła pączków.
Renata1962- dziękuję pięknie w imieniu storczyków.
Fiskomp- to dopiero moje początki z hojami. Coraz więcej mi się podoba

A u mnie w ogrodzie sroga zima...zdjęcie z dzisiejszego wschodu słońca:

Na parapetach już wiosna

Przekwitające pleione formosana:

A teraz hojki: tricolor i minibelle opalona:

Skrzydłokwiat rozkwita:

Debiut w/w fiołka Ness Orange Pekoe:

Bianka - mój ukochany skrętnik:

"Las" skrętnikowych liści i pączków:

No to może jeszcze wiosenne listeczki na młodziutkiej h.coriacea :