Ewuniu mam to samo, a raczej miałam bo już inna spódniczka go okręciła wokół palca - z czego bardzo się cieszę, bo jest dla niego bardzo dobra !
Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie
Iwonko ja miałam dwie córki, a u brata mojego M były trzy córki to wiesz co się działo jak na świat przyszedł syneczek
Ewuniu mam to samo, a raczej miałam bo już inna spódniczka go okręciła wokół palca - z czego bardzo się cieszę, bo jest dla niego bardzo dobra !
- ra_barbara

- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Jakoś nie pasuje mi to określenie
ona właśnie powiła 5-te a młodsze od jej wnuczki.Dziewczyna ma już 14 lat, mama lada chwila skończy 60-tkę i mówi że ma świetny kontakt z nastolatką swą
Ide dalej szukać wiosny
...wiem, wiem że tak się mówi na te późniejsze dzieci, też miałam po 7-latch 3-cie.Ale moja koleżanka, gdy ja zostałam babcią 14-lat temu w niedziele palmowąwyskrobek pot. ?o małym, słabo rozwiniętym fizycznie chłopcu lub mężczyźnie?
Ide dalej szukać wiosny
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
- Maska

- Kontakt:
Basiu jak teraz zacytowałaś najmądrzejszą księgę internetowych naukowców to wyraz nabrał innego wymiaru!
Skoro ranek zrobiłam przegląd moich upraw i spotkało mnie wielkie szczęście : wystartowała BELAMKANDA po miesiącu, parę dni temu miałam ją już wynieść do tunelu ale zapowiadane mrozy odwiodły mnie od tego i na dwa dni postawiłam na kaloryferze - dzisiaj patrzę mruga do mnie oczkiem
:

a teraz liliowce jeden już całkiem spory a drugi już trzy dni ledwo wystaje

mina i dzwonki irlandzkie dwa spore ale i następne kiełkują

powojnik tangucki nabywa kolejne listeczki

lobelia czeka na pikowanie

firletka od Eluni też ale gdzie ja to postawię? chyba po świętach na stole

Ogólny rzut na sieweczki

pomidorki

a tu żeniszek dzielnie sobie poczyna

23 marca rok temu:

rzodkiewka w tunelu!

Skoro ranek zrobiłam przegląd moich upraw i spotkało mnie wielkie szczęście : wystartowała BELAMKANDA po miesiącu, parę dni temu miałam ją już wynieść do tunelu ale zapowiadane mrozy odwiodły mnie od tego i na dwa dni postawiłam na kaloryferze - dzisiaj patrzę mruga do mnie oczkiem

a teraz liliowce jeden już całkiem spory a drugi już trzy dni ledwo wystaje

mina i dzwonki irlandzkie dwa spore ale i następne kiełkują

powojnik tangucki nabywa kolejne listeczki

lobelia czeka na pikowanie

firletka od Eluni też ale gdzie ja to postawię? chyba po świętach na stole

Ogólny rzut na sieweczki

pomidorki

a tu żeniszek dzielnie sobie poczyna

23 marca rok temu:

rzodkiewka w tunelu!

- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Witam w ten wiosenny, mroźny poranek. Prognoza spełnia się co do joty. U mnie dzisiaj rano -10 stopni.
U Ciebie zielono, przynajmniej w domu, ale zawsze to jakaś namiastka wiosny.
Życzę miłego weekendu
U Ciebie zielono, przynajmniej w domu, ale zawsze to jakaś namiastka wiosny.
Życzę miłego weekendu
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie wierzę....
To był chyba kwiecień ...
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu ale u ciebie wiosna ...jeny jak slicznie
U mnie full śniegu ....
U mnie full śniegu ....
Piękne wiosenne zdjęcia Marysiu! Może one zaczarują pogodę i w końcu coś drgnie?
Siewki jak malowane
Siewki jak malowane
Mario Masko!
Porównanie marca do marca bardzo wymowne.
Porównanie zimy ubiegłej do tej która nie chce odejść wypada też trochę jakby to było w innej sferze klimatycznej.
Dla mnie ogrodniczki z doskoku tzn, nie mieszkam tam gdzie "uprawy" nasuwa się takie porównanie.Ubiegłej zimy wodę na działce zakręciliśmy w połowie stycznia na jakiś miesiąc.Tej zimy zakręcona została na początku grudnia a może nawet z końcem listopada i do dzisiaj.A strat rozmaitych z powodu popękań tu i tam sporo ,w ubiegłym roku nie zniszczyło się nic.
Porównanie marca do marca bardzo wymowne.
Porównanie zimy ubiegłej do tej która nie chce odejść wypada też trochę jakby to było w innej sferze klimatycznej.
Dla mnie ogrodniczki z doskoku tzn, nie mieszkam tam gdzie "uprawy" nasuwa się takie porównanie.Ubiegłej zimy wodę na działce zakręciliśmy w połowie stycznia na jakiś miesiąc.Tej zimy zakręcona została na początku grudnia a może nawet z końcem listopada i do dzisiaj.A strat rozmaitych z powodu popękań tu i tam sporo ,w ubiegłym roku nie zniszczyło się nic.
- Maska

- Kontakt:
Lidziu dziękuję u mnie też mróz, ale przynajmniej mamy pierzynę!
Agnieszko

a to 15.03.2012
kwietnia Ci nie pokażę co Cię będę dołować
Dorotko u mnie też! to zdjęcia sprzed roku - no nie wszystkie z parapetu aktualne!
Olgo tak bym chciała ! zaparłam się i więcej tego białego nie pokażę tej wiosny! Mam nadzieję, że siewki dotrwają do prawdziwej wiosny!
Pietruńciu czyli długa zima! bardzo przykre są takie straty i mam nadzieję, że s trat w roślinach nie będzie. A to jeszcze nie koniec, bo przymrozki do maja są groźne (nawet końca!). Ale ja pamiętam opowieści znajomego sąsiada sprzed roku, który ma dom nie wykończony (nie ocieplony) i mimo, że mieszka to woda w ścianie mu zamarzła
Życzę Ci żeby więcej już nic nie przemarzło 
Agnieszko

a to 15.03.2012
kwietnia Ci nie pokażę co Cię będę dołować
Dorotko u mnie też! to zdjęcia sprzed roku - no nie wszystkie z parapetu aktualne!
Olgo tak bym chciała ! zaparłam się i więcej tego białego nie pokażę tej wiosny! Mam nadzieję, że siewki dotrwają do prawdziwej wiosny!
Pietruńciu czyli długa zima! bardzo przykre są takie straty i mam nadzieję, że s trat w roślinach nie będzie. A to jeszcze nie koniec, bo przymrozki do maja są groźne (nawet końca!). Ale ja pamiętam opowieści znajomego sąsiada sprzed roku, który ma dom nie wykończony (nie ocieplony) i mimo, że mieszka to woda w ścianie mu zamarzła
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Dobrze, że chociaż na FO wiosna. Zasiewy wypasione,
nie musisz siać owsa,a i tak będziesz miała gdzie postawić baranka wielkanocnego.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
-
akl62

- Od: 11 cze 2011, o 19:53
Znowu zapomniałam wysiać owies
Już myślałam, że żyłkowe irysy to tegoroczne ? U mnie kwitną tylko śnieżyce i przebiśniegi i kupione, właśnie wsadzone ranniki. Jakies pąki pokazały hiacynty, ale od wczoraj wszystko pod ciepłą pierzynką śgiegu, bo dziś mróz. Dobrze, że popadało.
Już myślałam, że żyłkowe irysy to tegoroczne ? U mnie kwitną tylko śnieżyce i przebiśniegi i kupione, właśnie wsadzone ranniki. Jakies pąki pokazały hiacynty, ale od wczoraj wszystko pod ciepłą pierzynką śgiegu, bo dziś mróz. Dobrze, że popadało.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Też się pocieszam uprawami na parapecie
Tylko po przepikowaniu nie będę miała gdzie postawić paletek z siewkami
Namawiałam M na regalik albo jakieś półeczki, ale się chyba nie zachęcił.
-
akl62

Ewuniu, to nasi M sa podobni. Mój ma alergię na rozsady.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Do alergii daleko, ale do półeczki też
Na usprawiedliwienie mogę przypomnieć, że mamy w domu całkiem nowe okna 
-
akl62

A u mnie chodzi jeszcze o otwieranie okien. Że trzeba "to dziadostwo" przestawiać. I nie można "przeziębić". "Nie lepiej kupić co chcesz".