mianowicie...mam możliwość zakupu dużej (potrzebnej mi) ilości sadzonek lilaka...i teraz problem polega na tym, że cena jest powiedzmy wstepnie satysfakcjonujaca gdyż chcę kupic ok 400 sadzonek na zywopłot itd...
jednak sprzedający informuje mnie, iż jest to lilak biały z gołym systemem korzeniowym...i wszystko jest/byłoby ok ale czy...biały lilak nie bywa tylko szczepiony? a jeśli jest z rozłogów to czy będzie kwitł??...sprzedający jest uczciwą osobą i członkiem forum...jednakże siłą rzeczy nie potrafi mnie zapewnić że sadzonki ok 35-45 cm przyjma sie i jest to zrozumiałe ale...czego konkretnie powinienem sie wystrzegać jakich sadzonek i na co zwrócic szczególną uwagę lub jakie pytania do zadac sprzedajacemu...tzn... nie chodzi mi tu o same pieniążki wydane nawet ale o prace jaką wykonam przygotowując grunt i sadząc sadzonki i pielegnując...i o ew. rozczarowanie zwiazane z rozminięciem się z moimi oczekiwaniami...sprzedający nie jest w stanie mimo szczerych chęci, załagodzić moich wątpliwości bo sam po prostu nie za dobrze sie orientuje... ale zaznaczam że właśnie dlatego uczciwie zaznacza że nie wie czy sadzonki się przyjmą itd...żebym nie poniósł straty i Dzięki jego rzetelnemu podejsciu uzgodniliśmy, iż najlepiej bedzie jak zapytamy sie Państwa tutaj...
noi rozpisałem sie znowu
pozdrawiam