Moje okna... - Ziel-ona
-
bona
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 wrz 2007, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Doniczkowe cuda swietne
słyszałam,że bengalski nie sprawia żadnych klopotów w uprawie,poszukam wieczorkiem coś o nich w gazecie
Oj,Kasiu ale Ci zazdroszczę wizyt u tomaszewskiego,ja na prowincji to żadnych ciekawych roslin spotkać nie mogę,a do Castoramy mam kawał drogi...
słyszałam,że bengalski nie sprawia żadnych klopotów w uprawie,poszukam wieczorkiem coś o nich w gazecie
Oj,Kasiu ale Ci zazdroszczę wizyt u tomaszewskiego,ja na prowincji to żadnych ciekawych roslin spotkać nie mogę,a do Castoramy mam kawał drogi...
Gorąco pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich
Bożena
Bożena
To z nasturcją to kocanka ;) (Helichrysum bracteatum)
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
Właśnie to jest najśmieszniejsze... obie to kocanka. Samą mnie to zaciekawiło i szukam o co chodzi. By było jeszcze śmieszniej obie mają tę samą nazwę łacińską.
Pewnie jest to po prostu inna odmiana. Może ta to kocanka zaostrzona (Helichrysum apiculatum) pochodząca z Australii? A może inna odmiana Helichrysum bracteatum
Pewnie jest to po prostu inna odmiana. Może ta to kocanka zaostrzona (Helichrysum apiculatum) pochodząca z Australii? A może inna odmiana Helichrysum bracteatum
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
http://www.superogrod.pl/127,komentarze_pokaz.html , http://www.niemczewscy.pl/html/wiosna.htm
Trzy odmiany : Helichrysum basalticum, Helichrysum bracteatum, Helichrysum arenarium.
Dla tej kocanki na razie znalazłam nazwę "kocanka drobnolistna"
Trzy odmiany : Helichrysum basalticum, Helichrysum bracteatum, Helichrysum arenarium.
Dla tej kocanki na razie znalazłam nazwę "kocanka drobnolistna"